Bitcoin 40.000 Doları Aştı – Arbitrum DAO’dan 23 Milyon Dolarlık Ek Bütçe

Bitcoin Nisan 2022’den Bu Yana İlk Kez 40.000 Dolara Ulaştı

Bitcoin’in fiyatı Nisan 2022’den bu yana ilk kez bu kadar yüksek bir seviyeye ulaştı. Aynı zamanda Bitcoin’in fiyatı geçen yılın bu zamanından bu yana iki kattan fazla arttı. Yükselen fiyat, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Spot Bitcoin ETF’inin beklenen onayına ilişkin devam eden iyimserliği ve heyecanı yansıtıyor gibi görünüyor.  

Arbitrum DAO’dan 23 Milyon Dolarlık Ek Bütçe

Arbitrum DAO, STIP’te onaylanan tüm projeleri finanse etmek için 23,4 milyon dolarlık ek fon sağladı. Arbitrum topluluğu, 18 Kasım ile 2 Aralık arasında yapılan bir oylamada hibe için onaylanan, ancak 50 milyon ARB token sınırı nedeniyle finanse edilmeyen projelerin ek fon almasını onayladı. Son oylama sonucunda, 23,4 milyon dolar değerindeki 21,1 milyon ARB tokeni, ek 26 projeye dağıtılacak. Ek sermaye, 73,1 milyon aleyhte 216,7 milyon oyla onaylandı ve STIP’ın toplam bütçesi 71,4 milyon ARB tokenine ulaştı. Tur; çeşitli, yeni gelişen inşaatçıları desteklemek ve yeni projeler için hoş bir ortam yaratmak amacıyla 56 projeye fon sağlayacak.

UTAH’ın Baş Yargıcı SEC’i Yaptırımlarla Tehdit Etti

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketi DEBT Box’a karşı açtığı davayı kaybettikten sonra SEC avukatlarının davaya destek olarak yaptıkları bazı iddiaların “yanlış veya yanıltıcı” olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Bu iddialardan biri, DEBT Box’un Haziran 2023’te banka hesaplarını kapatarak varlıklarını yurt dışına taşımaya çalıştığı yönündeydi. Ancak, DEBT Box’un avukatları, bu iddianın doğru olmadığını ve aslında banka hesaplarının Ocak 2023’te veya öncesinde kapatıldığını savundu. Bir diğer iddia ise, DEBT Box’un soruşturmacıların belirli sosyal medya sayfalarını görüntülemesini engellediği yönündeydi. Ancak, SEC’in soruşturmaları “gizli” olarak nitelendirmesi göz önüne alındığında, bu iddianın da doğru olmadığı düşünülüyor. Bu iddiaların yanlış veya yanıltıcı olması, SEC’in DEBT Box’a karşı geçici bir yasaklama emri (TRO) almasına yardımcı oldu. Ancak TRO, ekim ayında feshedildi.

Solana Dex Toplayıcısı Jupiter AirDrop Yapacak

Solana DEX toplayıcısı Jupiter, JUP token airdrop’u için ilk talepleri başlattı. Airdrop, 10 milyar JUP’tan dördünü, yani toplam arzın %40’ını dört aşamada dağıtacak şekilde tasarlandı. İlk aşamada, 2 Kasım anlık görüntü tarihine kadar protokolde minimum 1.000 dolarlık takas hacmi gerçekleştiren kullanıcılara bir milyar Jupiter tokeni dağıtılacak. Tokenlerin %2’si tüm cüzdanlara, %7’si ise “düzeltilmiş hacme dayalı puanla kademeli puan bazlı dağıtım” olarak tahsis edilecek. Diğer %1 ise Discord ve Twitter’deki topluluk üyelerine ve geliştiricilere tahsis edilecek. Jupiter kurucusu Meow, airdrop’un uzman kullanıcıları ve katkıda bulunanları önemli ölçüde daha fazla ödüllendireceğini ve diğer herkesi geri gelip etkileşimde bulunmaya teşvik edeceğini söyledi. Jupiter, Ekim ayı itibarıyla 35 milyar dolarlık kümülatif işlem hacmine olanak sağladı ve bunun %80’i tüm cüzdanların %0,2’sinden oluştu.

Grasyscale, Bitcoin ETF’sinin Ne Zaman Onaylanacağının Daha Önemli Olduğunu Söylüyor

Dijital varlık yöneticisi Grayscale, Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının an meselesi olduğunu söylemeye devam ediyor. Kendi bloglarındaki bir yazıya göre ABD’de bir Spot Bitcoin ETF’sinin düzenleyici onayının “eğer onaylanırsa” yerine, “ne zaman onaylanacağı” konusuna daha ağırlık verdiği görülüyor.

Zodia Custody, Ripple’nin Sahibi Olduğu Küresel Kripto Depolama Ağına Katıldı

Standard Chartered tarafından desteklenen bir kripto para depolama sağlayıcısı olan Zodia Custody, Ripple’nin sahip olduğu saklama uzmanı Metaco’nun dünyanın dört bir yanındaki kurumlar için dijital varlıkların saklanması ve ödenmesi adına tasarlanan ağına katıldı. Karşı taraf riskini ortadan kaldırmak için varlıkların gözaltında tutulduğu kripto depolama ve mutabakat ağları, özellikle geçen yıl bazı firmaların çökmesinin ardından daha popüler hale geliyor. 

Amazon Managed Blockchain Access, Polygon PoS için Destek Ekliyor

Halka açık ve özel blok zincirlerine erişim sağlayan tam yönetimli bir hizmet olan Amazon Managed Blockchain (AMB) Access, geliştiricilere Web3 uygulamaları oluşturmanın güvenilir, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli bir yolunu sunmak için Polygon PoS desteğini ekliyor. AMB Access artık hem Polygon PoS ana ağını hem de halka açık önizleme aşamasındaki Mumbai test ağını destekliyor. 

Bitcoin’in Güçlü Yükselişi Ardından 140 Milyon Dolarlık Likidasyon Gerçekleşti

Bitcoin’in 40.000$ üzerine yükselmesi ile 140 milyon doların üzerinde bir likidasyon gerçekleşti. Bu durum, ağırlıklı olarak 24 saat içinde 110 milyon doların üzerinde zarar eden açığa satış yapanları etkiledi. Bu, kasım ortasından bu yana gerçekleşen en büyük ikinci açığa satış likidasyon miktarı oldu. 

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibariyle %1.82 değer kazancı ile 40.700 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 4 saatlik grafikte yükselen kanalın artık üstüne kırılım gerçekleşti ve 40.000 dolar üzerinde fiyatlamalar görünüyor. Geri çekilme durumunda artık 40.200 – 40.000 dolar aralığını destek olarak görebiliriz. Hareketin devamında ise 42.000 dolara kadar yükseliş görülebilir fakat 42.000 doların tekte aşılması biraz zor görünüyor. Haber destekleri ile bir kırılım gerçekleşme ihtimali tabi ki mevcut.

ETHEREUM(ETH)

Sabah saatleri itibariyle %1.12 oranında değer kazanan ETH, 2217 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 4 saatlik grafikte yatay bandı yukarı yönlü kırabildi ve önemli bir seviye olan 2135 doların üzerinde bir fiyatlamada ilerliyor. İlk destek konumu artık 2175 dolar ile 2150 dolar aralığı görünüyor. Yükselişin devamında 2450 dolara kadar yükselişler görülebilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibariyle %0.93 değer kazancı ile 0.6288 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 4 saatlik grafikte direnç seviyesine gelmiş bulunmaktayız. Diğer alt coinlere göre biraz daha yavaş hareket etse de herhangi bir haber gelmesi durumunda çok hızlı yükselişler görülebilir. Destek konumu olarak artık 0.60 dolar seviyesini belirleyebiliriz. Yukarı yönlü direnç bölgesinden kırılım gerçekleşirse 0.68 dolara kadar yükselişler görülebilir

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibariyle %1.73 değer kazancı ile 22.33 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay kanal oluşmuş görünüyor. 21.50 dolar seviyesi, yani kanalın orta kısmı destek olarak çalışabilir. 24 dolar doların kırılımında ise 27 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme derinleşirse, 19 dolara kadar bir geri çekilme görülebilir.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibari ile %3.1 değer kazancı ile 64.90 dolardan fiyatlanıyor. Hafta sonu yaşanan güçlü hareket ile 61.50 direnç seviyesini yukarı yönlü kıran SOL, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlayarak 65 dolar bölgesine kadar yükseliş gerçekleştirdi. Bu hareketin devam etmesi durumunda ilk direnç 66 seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonra ise 70 dolar direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise kısa vadeli olarak 64 ve 60 dolar seviyeleri destek bölgeleri olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibariyle %2.80 oranında değer kazancı ile LINK, 16.150 seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını ve 16.300 seviyesine kadar bir hareket olduğunu görüyoruz. Direnç bölgesi olarak karşımıza 16.600 bölgesi çıkıyor. Bu seviyenin üzerinde ise 17 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 15.700 ve 15.000 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 

AUDIO
AUDIO, sabah saatleri itibari ile %16 değer kazancı ile 0.2214 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 0.2043 seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 0.2300 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 0.2150 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

PNG

PNG, sabah saatleri itibari ile %18 değer kazancı ile 0.08304 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman düşen trendin yukarı yönlü kırıldığını ve güçlü bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.08500 seviyesi direnç olarak takip edilebilir ve şu an için bu bölgeden aşağı yönlü tepki alındığını görüyoruz. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda 0.09000 bölgesine kadar bir yükseliş görebiliriz. Geri çekilme durumunda ise 0.08000 bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın