Threshold Network Token (T) Nedir? Nasıl Çalışır?

threshold network token nedir

Nasıl ki farklı yetkinliklere sahip iki insan güçlerini birleştirir ve ortaya daha efektif bir sonuç çıkartır, Threshold projesi de bunu gerçekleştirmeye odaklanıyor. Keep Network ve NuCypher’in birleşimiyle ortaya çıkan Threshold ağı, en özet haliyle blok zinciri teknolojisinden faydalanarak bilgilerin ve dijital varlıkların gizliliğini korumak için bir yol sunuyor. Bitcoin’in DeFi alanında kullanımının da önünü açan Threshold projesini ele alacağımız bu yazımızda onun ne olduğunu ve bu projenin yerel kripto para birimini incelemek için “T coin nedir?” sorusunu ele alacağız.

Threshold (T) Token Projesi Nedir?

threshold token projesi nedir

Merkezi olmayan uygulamalar dijital kural haline dönüşüyor. Bu işleyiş devam ederken ise Web 3.0 platformları da halka açık blok zincirler üzerinde etkileşimde bulunurken kullanıcı gizliliğini ve egemenliğini garanti altına alma zorluğuyla giderek daha fazla karşı karşıya kalıyor. Threshold Network ise, bu noktada devreye giriyor. Threshold ağı, sunduğu merkezi olamayan ‘eşik şifreleme’ hizmetlerinden oluşan eksiksiz bir paket ile oluşabilecek bu endişeleri gideriyor. Yani, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) için kriptografik öğeler sağlıyor. Peki, eşik şifreleme nedir?

Eşik kriptografisi olarak da bilinen bu terim, kriptografik işlemleri gerçekleştirmek için en güvenli tekniklerden biri olarak kabul edilir. Bağlam açısından kriptografi, bilgisayar bilimlerinde, iki veya daha fazla taraf arasında dış etki olmaksızın güvenli iletişimi vurgulayan bir çalışma alanıdır. Kriptografik teknikler, ilgili taraflar arasındaki bilgileri veya sırları sakıncalı olabilecek kişilerden uzak tutmayı amaçlar. Daha büyük resme bakıldığında ise kriptografinin hedefinde, güvenilir varlıkların katılımıyla veya katılımı olmadan işlevsel kalabilen güvenli ekosistemler oluşturmak var. Eşik kriptografisine değindiğimize göre şimdi “T coin nedir?” sorusuna dair yanıtlar aramaya devam edebiliriz.

Threshold’un, kullancı gizliğini ön planda tutan Keepnetwork ve NuCypher’in birleşmesiyle ortaya çıktığına değinmiştik. Keep Network ve NuCyhper, eşik kriptografisini kullanarak halka açık blok zincirinde faaliyettedir. Threshold, Keep Network’ten teknik altyapı, NuCypher’den ise şeffaflık ve denetlenebilirlik almıştır. Threshold, akıllı sözleşmelerin hem özel hem de şifreli olan verilere erişmesini sağlamakla birlikte bu verileri yönetmesine izin verir.

Threshold projesi ayrıca, yazımızın başında değindiğimiz üzere Bitcoin’in DeFi alanında kullanılmasına ve getiri elde edilmesine de imkan sağlıyor. Normal şartlarda Bitcoin blok zinciri Ethereum veya diğer DeFi platformlarının kullandığı blok zincirinden farklıdır. Fakat Threshold, tBTC hizmeti ile bu engeli ortadan kaldırır.

t coin ne için kullanılır

T Coin Ne için Kullanılır?

“T coin nedir?” sorusunu cevapladıktan sonra bir de onun hangi amaçlar için kullanıldığına bakmak gerekir. T token incelendiğinde ise onun iki farklı amaç taşıdığı görülür. T token, Threshold ağı için bir utility (fayda) tokeni görevi görürken, Threshold DAO için de bir yönetim tokeni olarak var olur.

Bu kısmı biraz daha açmak gerekirse;

  • T token stake ederek doğrulayıcı düğüm olarak görev yapan kullanıcılar bu çabalarının karşılığında ödüllendirilirler.
  • Likidite havuzuna katılan kullanıcılar ödül kazanırlar.
  • T token sahipleri DAO’nun aktif üyeleri olarak ve oylama ve tartışmalara katılarak ağın topluluk odaklı ve merkezi olmayan şekilde kalmasını sağlayabilirler.

Threshold Network Token Nasıl Çalışır?

threshold network token nasıl çalışır

İşlem hızı ve verimliliğe odaklanmak Threshold ağı için oldukça önemli özelliklerindendir. Bu noktada ise gelişmiş algoritmalar kullanılır. Böylece finansal işlemlerde hıza ve verimliliğe değer veren kullanıcılar yakalanmış olunur.

Gizlilik ve güvenlik, Threshold projesinin bir diğer kıymetli özelliklerindendir. Gelişmiş şifreleme teknikleri, platformun güvenli ve gizli kalmasını sağlar. Böyle değerlendirildiğinde ise finansal işlemlerde gizliliğini korumak isten kullanıcıların dikkati çekilmiş olur.

Threshold’un çalışma prensipleri içerisinde ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik de yine önemli bir sırlamaya sahiptir. Böylece birçok varlık ve protokol desteklenebilir. Bu da aslında kullanıcıların merkezi borsalara veya aracılara gereksinim duymadan farklı dijital varlıklar arasında kolay bir şekilde değer aktarımı yapabileceğini gösterir.

Bu projenin sahip olduğu şifreleme çözümü, işlemleri bağımsız düğümlerden oluşan bir ağ üzerinden dağıtarak verileri korur. Dışarıdan bakıldığında oldukça fazlasıyla kolay olarak kabul edilebilecek bu işleyiş, güvenliği ve kullanılabilirliği artıracağı gibi bağımlılığı da azaltır.

Bitcoin sahiplerinin DeFi alanından faydalanmasını sağlayan Bitcoin köprüleme sisteminin Threshold ağı içerisinde özel bir çalışma mantığı vardır. Alışıla gelen Bitcoin köprüleme çözümlerinde kullanıcılar Bitcoin’lerini bir aracıya gönderirler ve karşılığında orijinal varlığı temsil eden bir ERC-20 token alırlar. Merkezi sayılacak bu model, bir üçücü tarafa güvenilmeyi gerektirir. Bu şekilde bir işleyiş ise Bitcoin’in bağımsız ve güvenlik odaklı temeline uzaktır.

tBTC, Bitcoin sahiplerine BTC değerini kilitleyerek borç alınması ve verilmesi, sabit paralar basılması, likidite sağlanması ve çok daha fazlasını yapma olanağı tanır. tBTC, Bitcoin ile Ethereum arasında gerçekten merkezi olmayan (ve ölçeklenebilir) bir köprü kurar. Bu, Bitcoin sahiplerinin DeFi ekosistemine daha güvenli ve açık erişim sağlayabileceği anlamına gelir.

Threshold Token Projesi Kurucuları Kimlerdir?

threshold token kurucu

Threshold’un, Keep Network ve NuCypher projelerinin birleşmesiyle ortaya çıktığını belirtmiştik. Bu durumda ise Threshold projesi kurucuları olarak karşımıza Keep Network kurucusu Matt Luongo ve NuCypher’in kurucuları MacLane Wilkinson ve Michael Egorov çıkar. Bu üç ismin bir araya gelmesi ve iki platformun topluluk üyelerinin ve token sahiplerinin de bu birleşmeye onay vermesi ile Threshold, 2021 yılının haziran ayında hayata geçirilmiştir.

T Coin Hangi Borsalarda Var?

Threshold (T), kripto para dünyasında popüler olarak nitelendirilebilecek bir dijital varlık. Bu projeye yatırım yapmak isteyenler ve Threshold projesinin sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyenler için “T Coin Hangi Borsalarda Var?” önemli bir soru.

Dünya genelinde popüler kripto para birimlerinin alım satımına öncülük eden ICRYPEX sayesinde T coin al sat işlemleri gerçekleştirilebilir. ICRYPEX, tüm kullanıcılarına saniyeler içerisinde T coin de dahil olmak üzere yüzlerce kripto para ile hızlı, güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem yapma imkanı sunar.

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın