Ethernity Chain (ERN) Nedir? ERN Coin Nasıl Çalışır?

ethernity chain ern nedir

Blok zincir teknolojisi ve NFT‘lerle ilgileniyorsanız, Ethernity Chain bu iki kavramı ve çok daha fazlasını bir araya getiriyor. Ünlü iş birlikleri ve inovatif yaklaşımlarıyla dikkat çeken bu proje, sanat için yeni bir soluk olabilir mi? Peki, Ethernity Chain’in merkezi para birimi olan ERN Coin nedir ve bu proje neden bu kadar ilgi çekiyor? Merakınızı gidermek için okumaya devam edin.

Ethernity Chain Nedir?

Ethernity Chain, NFT özelinde bir blok zinciri projesidir. Ethereum blok zinciri üzerinde bir NFT pazarı olarak ortaya çıkmıştır. Hatta dünya üzerinde tanınan Lionel Messi, Shaquille O’Neal, Bruce Lee ve ABD Uzay Kuvvetleri gibi önde gelen isim ve kuruluşlarla iş birlikleri gerçekleştirmiştir. Yapay zeka ile sanatın geleceğini yeniden tanımlamak adına oluşturulduğunu ifade eder. Küresel markaların Web3 dünyasında yer alabilmeleri için tasarlanmıştır.

Ethernity Chain projesinin NFT’ler özelinde verdiği hizmeti daha iyi anlayabilmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz: NFT Nedir? Niçin Kullanılır? Açılımı Nedir?

Ethernity projesinin bir odağı da, NFT dünyasında işlem yapmak isteyenlerin bunu uygun maliyetli, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmesidir. Ethereum Layer 2 teknolojisinden yararlanan Ethernity, sanatçılar ve markalar için yapay zeka odağında dijital telif yönetimiyle desteklenen güvenli, ölçeklenebilir ve kullanıcı dostu bir ekosistem inşa eder. Yüksek işlem ücretleri, sınırlı verim, sahte içeriklerle mücadeledeki problemleri ele alan bir proje olarak hizmet verir.

Ethernity Chain, yalnızca eğlence endüstrisi için tasarlanmış bir proje değildir. Bir NFT platformu olmasının yanı sıra bu projenin kullanıcılarına kendi kripto paralarını veya NFT’lerini kolayca oluşturabilmeleri adına araçlar sunulur.

ERN Coin Nedir?

ern coin nedir

ERN coin aslında bir tokendir. Bunun sebebi ise Ethernity Chain projesinin kendi blok zincirine sahip olmasının yanı sıra Ethereum üzerinde geliştirilmesidir. Ethernity projesinin yerel kripto para birimi olarak bilinen ERN token, birkaç farklı kullanım amacına sahiptir.

Ethernity projesinde sunulan hizmetlerin çoğunda ERN token kullanılır. ERN sahipleri proje özelinde alınacak kararlar üzerinde oy kullanabilir. Bu da aslında ERN sahiplerinin, Ethernity projesinin geleceğini etkileyebileceği anlamına gelir. Ayrıca, Ethernity ekosisteminde stake etme olanağı sunan akıllı sözleşmeler de yer alır. Böylece ERN sahipleri, ellerinde bulunan ERN tokenleri stake edebilir ve bunun karşılığında ödül alabilirler.

Ethernity Chain Özellikleri

ethernity chain özellikleri

Ethernity Chain’in yenilikçi bir yapıda oluşturulduğundan bahsetmiştim. Projenin bu kapsamda sahip olduğu özellikler ise aşağıdaki gibidir:

  • EVM Uyumlu: Tokenler, NFT’ler ve DeFi akıllı sözleşmeleri dahil olmak üzere birçok standart projeye sorunsuz entegre olabilir.
  • Hızlı İşlemler: DeFi, oyun ve benzeri alanlarda tüm işlemler yıldırım hızında tamamlanır.
  • Düşük Gas Ücretleri: Gas ücretleri varla yok arasındadır. Böylece işlemler uygun maliyetli şekilde gerçekleşir ve tüm kullanıcılar için erişilebilir olur.
  • Tak Çalıştır Araçlar: Markalara veya içerik oluşturuculara token, NFT veya diğer süreçlerin hızla oluşturulması adına kod gerektirmeyen araçlar sağlanır.
  • Sahtelik Tespiti: Yeni nesil AI DRM Control adı verilen bir yapay zeka motoru, sahte varlıkların ticaretinin yapılmasını önlemek adına çalışır.
  • Karbon Nötr Ağ: Sorumlu ve sürdürülebilir bir blok zinciri altyapısı benimsenmiştir ve proje bu doğrultuda evrilir.

ERN Coin Projesi Nasıl Çalışır?

En temelde Ethernity’nin tasarım mimarisi, kullanıcı dostu ve güvenli olmaya dayanır. Ethernity, Ethereum Layer 1’in güvenliğini, istikrarını ve merkezi olmayan yapısını korur. Ethereum Layer 2 olması, yüksek işlem ücretlerinin ve sınırlı verim gibi zorlukların son bulması anlamına gelir.

Böylece platformdaki yer alan içeriklerin bütünlüğü korunmuş olur. Bu platformda token oluşturmak isteyen kullanıcılar, bunu kullanıcı dostu araçlarla gerçekleştirebilirler. Bu sayede de teknik bilgiye ve geliştirme kaynaklarına olan ihtiyaç ortadan kalmış olur. Bu aynı zamanda NFT üretim süreci için de geçerlidir.

Ethernity Chain Sahibi Kimdir?

ethernity chain sahibi kimdir

Ethernity Chain projesi Nick Rose Ntertsas ve Marcelo Pham tarafından 2020 yılında hayata geçirilmiştir.

Nick Rose Ntertas, Ethernity Chain projesinin CEO’su ve kurucu ortağı olarak bilinir. Bunun yanı sıra sektörde bir yatırımcı, girişimci, çevreci ve blok zinciri savunucusu olmasıyla tanınır. Marcelo Pham, Ethernity projesinin kurucu ortağı ve baş mühendisidir. Bugüne kadar birçok kuruluşa süreç otomasyonu için yazılım tasarlamış ve danışmanlık yapmıştır. Yazılım geliştirme, veritabanı ve sistem mühendisliği, sistem entegrasyonu, akıllı ve uzman sistemler ve bulut alanlarında uzmanlığı bulunur.

ERN Coin Geleceği Hakkında Ne Söylenebilir?

ethernity coin geleceği hakkında ne söylenebilir

Ethernity Chain, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir NFT platformu olarak hizmet vermeye başladı. Ancak sunduğu özellikler ve işlevlerle sadece bir NFT pazarı olmanın ötesine geçti. Proje, sanatçılar ve markalar için yenilikçi bir dijital telif yönetimi sağlayarak içerik üretimini kolaylaştırıyor. Ayrıca, Ethereum Layer 2 teknolojisi kullanarak işlem hızını artırıyor ve maliyetleri düşürüyor, böylece kullanıcıların daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Peki, ERN coin geleceği nasıl?

Gelecekte, NFT’lerin daha geniş kitlelere ulaşması ve geleneksel sanat piyasalarını dönüştürmesi bekleniyor. Ethernity Chain’in bu değişimin öncüleri arasında yer alması, onu dijital içerik üretiminin geleceğini şekillendiren girişimlerden bir tanesi konumuna taşıyabilir.

Ethernity Chain (ERN) Nereden Alınır?

ERN coin, hem NFT hem de kripto para alanında ortaya koyduğu çözümlerle blok zinciri alanında yenilikçi bir yaklaşımı benimsiyor. Bu projeye ilgi duyanlar içinse ERN coin al işleminin nasıl yapılacağı bir merak konusu. Ethernity Chain projesine yatırım yapmak isteyenler bu işlemi ICRYPEX kripto para borsası üzerinden kolayca gerçekleştirebilir.

ERN coin yanı sıra birçok kripto paraya erişim sağlanmasına imkan tanıyan ICRYPEX, kullanıcı bilgilerini ve varlıklarını modern güvenlik önlemleriyle koruması, her seferinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulabilmesi adına sürekli güncellemeler yapması, 7/24 destek hizmeti sağlaması ve kullanıcılarına daha birçok imkan tanıması nedeniyle günde milyonlarca alım satım işlemine ev sahipliği yapıyor.

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın