Varlık Fonlarına 261 Milyon Dolarlık Giriş Oldu
Bitcoin’e bu hafta toplamda 261 Milyon dolarlık bir giriş oldu. Yılbaşından beri bugüne kadar ise yaklaşık olarak 842 milyon dolarlık bir giriş sağlanmış oldu. Bu girişlerin en büyük nedeni tabi ki de ETF haberlerindeki hızlı gelişmeler olarak görülüyor. Ardından Ağustos 2022’den bu yana Ethereum’da en büyük giriş oldu. Bu hafta Ethereum’a 17.5 milyon dolar giriş sağlandı. Solana’ya ise girişlerin devam ettiğini görüyoruz. Yaklaşık olarak bu hafta 10.8 milyon dolarlık giriş sağlandı.
Arbitrum Staking Teklifi Onaylandı
Arbitrum DAO, ARB token sahiplerinin token olarak ödenen bir getiri karşılığında varlıklarını stake etmelerini sağlayacak teklifi onayladı. Bu tutar, Arbitrum hazinesi tarafından finanse edilecek ve akıllı bir sözleşme aracılığıyla 12 ay boyunca dağıtılacaktır.
OpenSea Haberlerinin Ardından BLUR Fiyatı %33 Yükseldi
BLUR tokenin fiyatı yaklaşık üç haftalık bir süre içinde %80 artışla 0,15 dolardan 0,27 dolara yükseldi. Bu yükselişin %33’ü ise OpenSea’nın cuma günü çalışanlarının yarısını işten çıkardığını duyurduktan sonra gerçekleşti.
Ava Labs, ‘Kaynakları Yeniden Tahsis Etmek’ için Personelin %12’sini İşten Çıkardığını duyurdu
Avalanche blok zincirinin ana geliştiricisi Ava Labs, bugün yaptığı açıklamada iş gücünü %12 azalttığını açıkladı. Ava Labs’ın kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, X’te yayınladığı bir yazıda personel kesintilerinin firmaya “firmamızın ve Avalanche ekosisteminin büyümesini ikiye katlamak için kaynakları yeniden tahsis etme” imkanı verdiğini söyledi.
Güney Koreli SK Telecom, Kripto Cüzdanı Geliştirmek için Aptos ve Atomrigs Lab ile Ortaklık Kurdu
Güney Kore’nin en büyük mobil operatörü olan SK Telecom, T wallet olarak bilinen web3 cüzdan hizmetini geliştirmek için Aptos ve Atomrigs Lab ile ortaklık kuruyor. SK Telecom, Aptos ile yapılan iş birliğinin ilk Ethereum dışı sanal makine blok zinciri entegrasyonu olacağını belirtti.
İngiltere Merkez Bankası ve FCA, Stablecoin Düzenleme Önerileri Hakkında Geri Bildirim Talep Etti
İngiltere Merkez Bankası ve Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi, stabilcoinlerin düzenlenmesine yönelik önerdikleri yaklaşım hakkında geri bildirim talep etti. BoE’den pazartesi günü yapılan açıklamaya göre teklifler, Birleşik Krallık’ta sistemik ölçekte stabilcoin kullanan gelecekteki tüm ödeme sistemlerini kapsıyor.
Oasys, Ekosisteminde Zincirler Arası Ödemeleri Etkinleştirmek için Singularity ile Ortaklık Kurdu
Oasys, kullanıcılara ekosistemi genelinde sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmak için zincirler arası bir ödeme çözümü olan Singularity ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Singularity ile ortaklık, zincirler arası varlık transferlerini iyileştirerek Oasys ekosisteminin altyapısını geliştirerek daha fazla oyun yaratılmasını sağlayacak.
NFT Satış Hacmi Kasım Syında 129 Milyon Dolara Yükseldi
Blockchain analiz platformu Nansen’e göre, NFT’ler haftalık Ether satış hacmi açısından istikrarlı bir artış kaydetti. Nansen, X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştığı bir gönderide, 9 Ekim’de sona eren haftada NFT satışlarının 29.704 ETH seviyesinde olduğunu ve mevcut ETH piyasa fiyatlarıyla yaklaşık 56 milyon dolar değerinde olduğunu vurguladı. Satış hacmi, 129 milyon doların üzerinde bir değere sahip 68.342 ETH’ye ulaştı.
Cardano Blockchain, Polkadot’un Substrat Çerçevesini Kullanmayı Planlıyor
Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından oluşturulan Layer 1 blok zinciri Cardano, rakip bir Layer 1 zinciri olan Polkadot’un temel çerçevesini kullanmayı planlıyor. Cardano, “partner chain” girişimi Input Output Global’in geliştirilmesi için Polkadot’un Substrate çerçevesini kullanmayı planlıyor.
———————————————————————————
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibariyle %0.48 değer kaybı ile 34.879 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 30.000’i aşmasının ardından gerçekleştirdiği yükselen kanal hareketine devam eden Bitcoin, geçen hafta zirve seviyesine ulaşmasının ardından 36.000 seviyesinden geri çekilerek yükselen kanal hareketinin alt bandına dönmüş oldu. Şu sıralar 34.780 seviyesinden fiyatlanan Bitcoin’de destek seviyesi olarak sırasıyla 34.600, 34.000, 33.400 seviyeleri kullanılabilir. Son dönemde makro verilere bağlı fiyatlamasında artış olan Bitcoin’de tahvil getirilerinin dün gerçekleştirdiği yükseliş, fiyattaki geri çekilmede temel sebeplerden biri oldu.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibariyle %0.35 oranında değer kaybeden ETH, 1894 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da 1860 kırılımı sonrasında gerçekleşen 1860-1910 aralığındaki hareket devam ediyor. 1914 seviyesinden son 3 denemesinde dönüş gerçekleştiren Ethereum’un, sonrasında 1900 seviyesinin üstünde kalmakta da zorlandığını görüyoruz. Ethereum bir süre daha 1860-1910 aralığındaki hareketini sürdürüp, sonrasında gelecek haber akışlarına bağlı bir kırılım gerçekleştirebilir. Aşağı yönlü harekette 1860, 1825 ve 1800 seviyeleri, yükseliş durumunda ise 1915, 1940 ve sonrasında 2000 dolar bölgeleri hedeflenebilir.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibariyle %2.97 değer kaybı ile 0.6934 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, 0.5582 direnç bölgesinin kırılmasından sonra iyi bir yükseliş gerçekleşti. Direnç bölgelerini incelediğimiz zaman 0.7160 bölgesi karşımıza çıkıyor. Bu bölgenin yukarı hareketlerin devamı için önemli olduğu görülüyor. Aşağı yönlü düzeltme gelme durumunda ise 0.65 ardından 0.62 doların destek olarak çalışacağını görebiliriz.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibariyle %1.61 değer kaybı ile 12.87 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 12.50 dolara kadar çıktıktan sonra 11.40 dolara retestini gerçekleştirmişti. 12 doların üstü AVAX için oldukça olumlu olup, bundan sonraki hedefinin 13 dolar seviyesini kırmak olması gerekiyor. Destek seviyelerini incelediğimiz zaman ise 12.35 ve daha aşağıda 12 dolar seviyesi karşımıza çıkıyor.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibari ile %2.4 değer kaybı ile 41.17 dolardan fiyatlanıyor. 48 dolar seviyelerine kadar yükselen SOL, bu seviyede satış baskısı ile karşılaştıktan sonra bir miktar geri çekildi. Yaklaşık 3 gündür 42 ve 40 dolar arasında hareket eden SOL, bu bölgede yatay hareketine devam ediyor. Destek ve direnç seviyelerini incelediğimiz zaman karşımıza 37 dolar seviyesi çıkıyor. Bu seviyenin de altına gerilemesi durumunda 34.35 dolar seviyelerine geri çekilme mümkün olabilir. Direnç seviyelerinde ise 43 dolar ve sonrasında da 46.70 seviyesi SOL için direnç seviyesi olarak çalışabilir.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibariyle %0.90 oranında değer kazancı ile LINK, 13.096 seviyesinden fiyatlanıyor. Dün 12.500 dolar direnç seviyesinin yukarı yönlü kırılması ile 13 dolar üzerine çıkan LINK’in, bu seviyenin üzerinde kalıcı olması önemli gibi duruyor. Kalıcılık sağlanması durumunda 13.50 direnç seviyesi takip edilebilir. Destek noktalarını incelediğimiz zaman 12 ve daha aşağıda 11.500 dolar seviyelerinin önemli olduğu görünüyor.
AAVE
AAVE, sabah saatleri itibari ile %3.05 değer kazancı ile 103.248 seviyesinden fiyatlanıyor. Haftalık grafiği incelediğimiz zaman, 94 dolar direncinin yukarı kırıldığını görüyoruz. Yukarı hareketin devamı için bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 108 seviyesi direnç olarak karşımıza çıkıyor. Destek seviyelerini incelediğimiz zaman ise daha önce direnç bölgesi olarak çalışan 94 dolar seviyesi dikkatimizi çekiyor.
COMP
COMP sabah saatleri itibari ile %3.71 değer kazancı ile 53.63 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, fincan kulp benzeri bir formasyonun oluştuğunu görüyoruz. Anlık olarak formasyonun direnç seviyesi olan 50.80 bölgesinin yukarı doğru kırıldığını görüyoruz. Bu hareket yukarı yönlü trend için olumlu olarak değerlendirebilir. Hareketin devam etmesi halinde 56 dolar seviyesi direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 50.80 ve 50 dolar seviyesi destek bölgesi olarak takip edilebilir.