Standard Chartered, Bitcoin Tahminini %50 Artırdı
Standard Chartered, Bitcoin için fiyat tahminini yüzde elli artırdı ve 2024 yılı sonuna kadar değerinin 150.000 dolar olacağını tahmin ediyor. Banka, boğa döngüsü 200.000 dolarda sona ermeden önce Bitcoin’in 2025 yılına kadar 250.000 dolarlık rekor bir seviyeye ulaşacağını öngörüyor. Standard Chartered, bu tahmini altının performansıyla karşılaştırarak yaptı. Banka, Bitcoin ETF’leri ile BTC fiyatı arasındaki ilişkiyi inceleyerek fon girişlerinin dijital varlıkların değeri üzerindeki etkisini belirledi.
Fidelity’nin Bitcoin Fonu En Popüler Beşinci Fon Oldu
Bloomberg Intelligence’nin istatistiklerine göre, Fidelity’nin 12 Ocak’taki lansmanından bu yana yaklaşık 6,9 milyar dolar çeken Wise Origin Bitcoin Fonu (FBTC), şu anda mevcut altıncı en popüler borsada işlem gören fon konumunda. Fon, spot Bitcoin borsada işlem gören fonlar arasında ilk beşte yer alıyor.
Metamask, CoinLedger ile Ortaklık Yapıyor
18 Mart’ta, kripto para birimleri için vergi raporlama araçları konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi olan CoinLedger, MetaMask ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu ortaklık, MetaMask kullanıcıları için işlevselliği ve uyumluluğu kolaylaştırıyor. Bir basın bülteni, müşterilerin artık hesaplarını bağladıktan sonra işlem geçmişlerini CoinLedger’in vergi raporlama yazılımına yalnızca tek bir tıklamayla yükleyebileceklerini belirtiyor. Bu, farklı cüzdanlardan veya hesaplardan vergi beyannamelerini derleme, dönüştürme ve birleştirme yükünün azaltılmasına yardımcı olabilir.
Arbitrum’da Kilit Açıldıktan Sonra Yüklü Miktar Borsalara Aktarıldı
16 Mart’taki kilit açılımından sonra Arbitrum tutan balinalar, dijital varlıklarını kripto para borsalarına aktarmaya başladı. Lookonchain, 18 Mart’ta kilidin açılmasının ardından en az 11 balinanın tokenlerini borsalara yerleştirdiğini belirtti. Balinalar dün, yaklaşık 58 milyon dolar değerinde toplam 34 milyon token borsalara aktardı.
Dijital Varlık Fonlarına Rekor Miktarda Giriş
Dijital varlık fonlarına toplamda 2,9 milyar dolarlık giriş yaşandı ve bir önceki rekor olan 2,7 milyar dolarlık giriş miktarı geçildi. Böylece yıl başından itibaren toplam giriş miktarı ise 13,2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Toplam giriş miktarının %97’si Bitcoin’de gerçekleşti. Short-bitcoin tarafında ise 26 milyon dolarlık giriş yaşanarak bu yılın en yüksek giriş miktarı oldu ve arka arkaya beş hafta boyunca giriş yaşandı. Ek olarak Ethereum, Solana ve Polygon’da sırasıyla 14 milyon, 2,7 milyon ve 6,8 milyon dolarlık çıkış yaşandı.
Grayscale Spot Bitcoin ETF’sinde Rekor Çıkış
18 Mart tarihinde Grayscale spot Bitcoin ETF’sinden toplamda 640 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Bu miktar ETF’lerin işlem görmeye başlamasından itibaren en yüksek çıkış miktarı olarak gerçekleşti. Ek olarak Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’sinde 5,9 milyon dolar ile günlük en düşük giriş miktarı meydana geldi. Böylece dün toplamda spot Bitcoin ETF’lerinden 154 milyon dolarlık çıkış gerçekleşmiş oldu.
Bitcoin NFT Satışlarında Son 24 Saatte %74’lük Artış
Bitcoin, NFT satışlarında haftaya güçlü bir performans ile başladı ve son 24 saatte satışlar %74 oranında arttı. Verilere göre, pazar günü 12,13 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleşirken pazartesi günü 21,11 milyon dolarlık satış gerçekleşti. Ek olarak işlem sayısı da %17 artarak 5773 seviyesinden 6759 seviyesine yükseldi.
Chiliz, Unagi ve LFP ile Stratejik Ortaklık İmzaladı
Chiliz, geçtiğimiz günlerde Unagi oyun stüdyosu ve Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ile Coach Ligue 1 adlı yeni bir fantezi oyunu başlatmak üzere stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Duyuruya göre, Coach Ligue 1 oyun platformu, Ligue 1 Uber Eats ve Ligue 2 BKT’nin küresel hayranlarına Chiliz tabanlı NFT’ler aracılığıyla favori oyuncularından oluşan bir takım kurma fırsatı sunacaktır.
Fidelity, Spot Ethereum ETF’sini Stake Etmeyi İçerek Şekilde Güncelledi
Fidelity, spot Ethereum ETF başvurusunu kripto para biriminin stake edilmesine yönelik hükümler içerecek şekilde değiştirdi. Şirket pazartesi günü ETF başvurusunda yaptığı bir değişiklikte, ‘Sponsorun, zaman zaman fon varlıklarının bir kısmını bir veya daha fazla güvenilir stake sağlayıcı aracılığıyla stake edebileceğini’ belirtti.
———————————————————————————
BITCOIN(BTC)
BTC sabah saatleri itibarıyla %3.26 oranında değer kaybı ile 65.400 dolardan fiyatlanıyor. Cuma gününden itibaren gelen satış baskısıyla geri çekilme devam ediyor. 64.500 daha öncesinde çalışan bir destek ve şu anda da fiyatı tutmuş gibi görünüyor. Bu seviyenin üzerinde fiyatlamalar görüldükçe 68.500 dolara kadar yükselen bir hareket ile karşılaşabiliriz. 64.500 dolar seviyesi aşağı yönlü kırılırsa sonraki destek bölgesi olan 64.000 dolar ile 63.000 dolar aralığından destek almasını beklemekte fayda var.
ETHEREUM(ETH)
ETH sabah saatleri itibarıyla %3.78 oranında değer kaybı ile 3385 dolardan fiyatlanıyor. Geçen hafta ETH %6.03 düşüşle 3644 dolardan kapandı. Dencun güncellemesinden sonra yükseliş gelmişti fakat zaman geçtikçe geri çekilmeler devam etmekte. 3325 dolar destek olarak çalışması muhtemel bir bölge. Buraya kadar geri çekilmenin devam etme durumunda tekrardan 3500 dolar seviyesi görülebilir. Bu bölge aşağı yönlü kırılırsa 3200 dolar majör destek olarak karşımıza çıkması muhtemel bir bölge.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %6.80 oranında değer kaybı ile 0.6018 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dün 0.668 dolara kadar yükseldikten sonra bir geri çekilme gerçekleşti. Geri çekilme hala devam etmekte. 0.67 seviyesi direnç konumu olarak çalışmakta. Bu seviyenin üzerine kırılım gelmesi durumunda 0.70 dolara kadar yükselişler karşımıza çıkabilir. Geri çekilmenin derinleşmesinde ise 0.5850 dolara kadar bir düşüş gerçekleşebilir.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %5.20 oranında değer kaybı ile 57.42 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 50 dolar kritik bir seviyeydi ve bu seviyenin kırılmasıyla 65.35 dolara yükseldi, ancak tekrardan 60 dolar altı fiyatlamaya devam etmekte. 50 dolar şu anda güçlü destek olarak görünüyor. Yükseliş için 60 dolar üzerinde hacimli bir kırılma ve kalıcılık gerekiyor, bu durumda 70 dolar hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 50 dolar altında 46 ve 43.50 dolar seviyeleri güçlü destek olarak görülüyor.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %4.44 değer kaybı ile 187.17 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman dün 210 dolar seviyesinin test edilmesinin ardından bu bölgede kalıcılık sağlayamayan SOL, geri çekilme ile destek bölgesi olan 200 ve 195 dolar seviyelerini aşağı yönlü kırdı. Bu geri çekilme hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 180 dolar seviyesinden bir miktar tepki alımı gördük. Tepki hareketinin devam etmesi, durumunda 190 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %5.12 oranında değer kaybı ile LINK, 17.319 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimizde destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 17.500 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 17 dolar ve daha aşağıda ise 16.500 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk olarak 17.500 ve ardından 18 dolar seviyeleri üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olarak görünmektedir.
NEAR
NEAR, sabah saatleri itibarıyla %5 değer kaybı ile 6.677 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman geri çekilme hareketi ile destek bölgesi olan 6.60 dolar seviyesine yaklaştığını görüyoruz. Bu bölgeden yukarı yönlü tepki alması durumunda 7 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Destek bölgesinin aşağı yönlü kırılması durumunda düşüş hareketinin 6 dolar seviyesine kadar devam etmesi mümkün olabilir.
MATIC
MATIC, sabah saatleri itibarıyla %5.68 değer kaybı ile 0.9718 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman düşüş hareketinin 1.25 dolar seviyesinden beri devam ettiğini ve destek bölgesi olan 0.95-0.96 dolar bölgesine yaklaştığını görüyoruz. Bu bölgeden yukarı yönlü tepki alması durumunda 1 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir.