Spot Trade Hacminde Artış Var
CCData’nın bildirdiği rapora göre, ekim ayında merkezi borsalarda spot işlem hacmi dört aydan beri ilk kez arttı. Ayın toplam işlem hacmi eylül ayına göre %87,2 artışla 632 milyar dolar olarak belirlendi. The Block’un Data Dashboard’ı ekim ayı verileri için de aylık spot işlem hacminin dört aydan beri ilk kez arttığını gösterdi. Ancak The Block daha düşük rakamlar kaydetti. Merkezi borsalardaki toplam spot işlem hacmi, eylül ayındaki en düşük 323,76 milyar dolardan seviyesinden ekim ayında 516,43 milyar dolar seviyesine yükseldi ve neredeyse %60 arttı.
Bitcoin Open Interest’i 15 Milyar Doları Aştı
CoinGlass’tan alınan verilere göre mevcut seviyeler yaklaşık 15,5 milyar dolar. Kripto analiz firması CryptoSlate’nin araştırma ve veri analisti James Van Straten, kurumsal yatırımcıların tercih ettiği CME borsasının açık pozisyonlarda 3,68 milyar dolar değerinde 105.380 BTC sözleşmesiyle yeni bir rekora imza attığını ve Binance’nin yaklaşık 113.500 BTC’lik açık pozisyon oranıyla bu rakamı geçtiğini söyledi. Bu eğilim, Bitcoin vadeli işlemlerine artan ilgiye işaret ediyor ve piyasa havasında olumlu bir değişime ya da yatırımcıların koruyucu stratejilere yöneleceğine işaret ediyor.
Bitcoin Ücretleri Ağustostan Bu Yana %1000 Arttı
Bitcoin’deki ağ ücretleri, Ordinal yazıtlarının yeniden canlanmasıyla birlikte yaklaşık 7 dolara yükseldi. CryptoSlam verilerine göre Bitcoin, çarşamba günü NFT satış hacminde Ethereum’u geride bıraktı. BitInfoCharts verilerine göre, çarşamba günü 6,84 dolar seviyesinde olan Bitcoin blok zinciri kullanımına ilişkin ortalama işlem ücretleri, ağustos ayındaki en düşük seviye olan 0,64 dolardan şu anda yaklaşık %970 arttı. Dijital varlık yönetimi firması 21Shares çarşamba günü yayınladığı bir raporda, bu artışın son iki hafta içinde blok zincirine yaklaşık 1,9 milyon yazıtın yüklendiği Ordinal basımının artmasından kaynaklandığını belirtti.
CFTC Başkanı Rostin Behnam’dan Kripto Düzenlemesine Çağrı
CFTC Başkanı Rostin Behnam, kongreyi kripto paralar için gelecekteki düzenleyici çerçeve konusunda federal kurumları yönlendirmede daha önemli bir rol almaya çağırdı. Behnam, çarşamba günü DC Fintech Week’te CFTC ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun birlikte çalışma konusunda sağlam bir geçmişe sahip olduğunu ancak dijital varlıkların benzersiz olduğunu söyledi.
HSBC ile Ripple’nin Sahip Olduğu Metaco Arasında Ortaklık
Büyük küresel bankacılık şirketi HSBC, menkul kıymet tokenleri olarak da bilinen tokenize menkul kıymetler için kurumsal bir saklama platformu başlatmayı planlıyor. HSBC, 8 Kasım’da yaptığı açıklamada kurumsal platformu Harmonize’yi HSBC’nin dijital varlıklara yönelik yeni saklama hizmetiyle entegre etmek için Ripple’nin sahibi olduğu teknoloji firması Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurdu.
Arbitrum DAO ‘Geri Fon’ Oylaması Yapıyor
Arbitrum DAO, şu anda Kısa Vadeli Teşvik Programı için geçen ayki ilk hibe turunda onaylanan ancak 50 milyon ARB toplam fon kesintisinin altında kalan projelere 21,4 milyon ARB token (24 milyon $) enjekte edebilecek bir teklifi oyluyor. Bu girişim, projelerin uygulamalarının Ethereum Layer 2 ağında kullanımını geliştirmeyi ve teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
SEC’in 12 Spot Bitcoin ETF’sinin Tamamını Onaylamak için İlk Penceresi Bugün Başlayacak
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, önümüzdeki sekiz gün içinde bekleyen 12 spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun tamamını onaylayabilir. Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, Amerika Birleşik Devletleri’nde 9 Kasım’dan itibaren SEC’in 12 spot Bitcoin ETF başvurusunun tamamını onaylamak için bir “penceresi” olduğunu yazdı.
Polygon Labs ve NEAR Vakfından İş Birliği
Polygon Labs ve NEAR Vakfı kısa süre önce WebAssembly (Wasm) blok zinciri için bir sıfır bilgi (zero knowledge) kanıtlayıcısının geliştirilmesi konusunda iş birliği yaptıklarını duyurdu. Bu işbirliği, Polygon CDK (Zincir Geliştirme Kiti) ile geliştiriciler için özelleştirme ve seçenekler sunarak Wasm tabanlı zincirler ile Ethereum ekosistemi arasındaki “boşluğu doldurmayı” amaçlıyor.
———————————————————————————
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibariyle %3 değer kazancı ile 36.700 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 30.000’i aşmasının ardından gerçekleştirdiği yükselen kanal hareketine devam eden Bitcoin, geçen hafta zirve seviyesine ulaşmasının ardından tekrardan kanalın altına yapılan testten sonra kanalın üst kısmına, yani 36.000 dolar bölgesine ulaştı. Buradan geri çekilme yaşanırsa kanalın ortasına, yani 36.000 dolara bir geri çekilme görülebilir. Yukarı yönlü hareketin devamında ise ilk hedef 37.500, ardından 39.000 dolar olması muhtemel.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibariyle %1.71 oranında değer kazanan ETH, 1920 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Düşen trend yapısının artık kırıldığını görebiliriz. Başarılı bir retestten sonra yükselişine devam etti. 1950 dolar, ardından 1975 dolar direnç olarak karşımıza çıkabilir. Bu seviyelerin aşılması ile 2000 dolar bölgesinin görülmesi oldukça muhtemel. Geri çekilme yaşanma durumunda ise 1900 dolar artık destek olarak çalışabilir, ardından 1875 doların destek olarak çalışacağını görebiliriz.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibariyle %0.92 değer kazancı ile 0.6932 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, 0.6740 doların önemli bir seviye olduğunu ve destek olarak çalıştığını görebiliriz. Bu seviyeden tepki alması durumunda yukarı yönlü hareket devam ederse 0.75 ilk hedef olacaktır. 0.75 doların üstündeki kalıcılıklar ise tekrardan fiyatı 0.80 dolara kadar götürebilir. 0.6740 destek olarak çalışmaz ve aşağı kırılım gelirse ilk destek bölgesi 0.64 ile 0.63 dolar aralığı görünüyor.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibariyle %2.08 değer kazancı ile 13.26 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Artık 12.35 dolar bölgesinin destek olarak çalıştığını görebiliriz. 13 doların üzerinde kalıcılık oldukça önemli olup 13.80 doların aşılması ile fiyatı 17 18 dolar bölgelerinde görebiliriz. Geri çekilme yaşanması durumunda 12.35, ardından 11.87 dolar destek olarak uygun görünüyor.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibari ile %1.92 değer kazancı ile 43.94 dolardan fiyatlanıyor. 42 dolar direnç seviyesinin üzerinde fiyatlanan SO’un, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlaması önemli duruyor. Destek ve direnç seviyelerini incelediğimiz zaman karşımıza 37 dolar seviyesi çıkıyor. Bu seviyenin de altına gerilemesi durumunda 34.35 dolar seviyelerine geri çekilme mümkün olabilir. Direnç seviyelerinde 46.70 dolar ve ardından 47 dolar seviyesi SOL için direnç seviyesi olarak çalışabilir.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibariyle %2.58 oranında değer kazancı ile LINK, 14.530 seviyesinden fiyatlanıyor. Dün 12.500 dolar direnç seviyesinin yukarı yönlü kırılması ile 13 dolar üzerine çıkan LINK, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlayarak 14 doların üzerine çıktı. Direnç seviyesi olarak 15.300 bölgesi karşımıza çıkıyor. Bu direnç bölgesinin geçilmesi ile 16 dolar seviyesine kadar yükselebilir. Destek noktalarını incelediğimiz zaman 13 ve daha aşağıda 13.500 dolar seviyelerinin önemli olduğu görünüyor.
BCH
BCH, sabah saatleri itibari ile %1.96 değer kazancı ile 250.3 seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yükselen bir kanal hareketi olduğunu görüyoruz. Bu kanalın orta bant seviyesi olan 260 doların geçilmesi halinde kanalın üst bandı olan 285 dolar seviyesine kadar yükseliş mümkün olabilir. Destek seviyelerini incelediğimiz zaman ise kanalın alt bandı olan 240 dolar seviyesi karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin aşağı doğru kırılması halinde 220 dolar seviyesine kadar geri çekilme olabilir.
DOT
DOT, sabah saatleri itibari ile %1.71 ile 5.119 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman 5 dolar seviyesinin üzerinde fiyatlanan DOT, bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda güçlü görünümünü koruyabilir. Destek seviyelerini incelediğimiz zaman ise 4.70 bölgesi ve onun altında 4.50 bölgesi karşımıza çıkıyor. Geri çekilme durumunda bu seviyelerin tepkisi önemli olacak gibi duruyor. Direnç seviyesi olarak ise 5.53 bölgesi karşımıza çıkıyor.