Bloomberg ETF Analistlerine Göre, Spot Ethereum ETF’lerinin Onaylanma İhtimali %75, Dijital Varlık Fonlarında Yüksek Giriş

Bloomberg ETF Analistlerine Göre, Spot Ethereum ETF’lerinin Onaylanma İhtimali %75

Dün akşam saatlerinde Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından paylaşılan bilgiye göre kendisi ve diğer ETF analistleri, spot Ethereum ETF başvurularının onaylama ihtimalini %75 olarak güncelledi. Birkaç hafta önceye kadar bu ihtimal %25 olarak fiyatlanıyordu. Yapılan bu paylaşım sonrası başta Ethereum olmak üzere bütün kripto para piyasasında yukarı yönlü sert hareketler görüldü. 

Dijital Varlık Fonlarında Yüksek Giriş

Dijital varlık fonlarında geçtiğimiz hafta 932 milyon dolarlık giriş yaşandı. Bu miktarın %89’u ise çarşamba günü açıklanan ABD TÜFE verisinin ardından gerçekleşti. En yüksek giriş 942 milyon dolar ile Bitcoin’de yaşanırken, Ethereum’da 23,3 milyon dolarlık para çıkışı gerçekleşti. Solana, Cardano ve Chainlink tarafında ise para girişleri meydana geldi. 

Spot Bitcoin ETF’lerinde Arka Arkaya Altı Günlük Giriş

20 Mayıs tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Bitcoin ETF’lerinde 241 milyon dolarlık para girişi olduğunu ve böylece arka arkaya altı günlük giriş serisinin devam ettiğini görüyoruz. Verilere göre en yüksek giriş 68 milyon dolar ile ARKB’de gerçekleşti. İkinci ve üçüncü sırada ise sırasıyla IBIT ve FBTC yer aldı. 

Grayscale CEO’su İstifa Etti

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, başka ilgi alanlarını takip etmek üzere görevinden ayrıldı. Şirket duyurusuna göre, Sonnenshein’in ayrılma nedenleri tam olarak belirtilmedi. Wall Street Journal, Grayscale’nin GBTC spot Bitcoin fonundan önemli miktarda yatırımcı çıkışı yaşadığını bildirdi. Peter Mintzberg, 15 Ağustos 2024 tarihinde CEO olarak görevi devralacak ve Grayscale’nin yönetim kuruluna katılacak. Mintzberg, Grayscale’ye katılmadan önce Goldman Sachs’ta Varlık ve Servet Yönetimi için Küresel Strateji Başkanı olarak görev yaptı ve diğer büyük finansal kuruluşlarda çeşitli strateji odaklı pozisyonlarda bulundu.

Uniswap Labs ve Across Protocol, ERC-7683’ü Sunuyor

Uniswap Labs ve Across Protocol, ERC-7683 adlı yeni bir Ethereum token standardı tanıttı. ERC-7683, tüm zincirler arası işlemlerin sipariş yapısına uyması için evrensel bir doldurucu ağ oluşturmayı hedefliyor ve bu şekilde relay ağının parçalanması sorununu ele alıyor. Bu, doldurucular için daha düşük maliyetler, uygulamalar için daha geniş bir doldurucu ağı ve kullanıcılara yansıtılan daha düşük maliyetler anlamına geliyor.

Shiba Inu Yanma Oranı %600 Arttı

Shiba Inu yakım oranı son 24 saatte %579 arttı ve neredeyse 10 milyon token yok edildi. Haftalık bazda yakılan toplam token sayısı 57,6 milyona ulaştı. Bu yakım mekanizması, SHIB’in arzını kontrol etmek ve kıtlık yoluyla potansiyel değer artışı yaratmak için stratejik bir yöntem. SHIB’in maksimum arzı 999.982.363.413.352 token olup, bunların %40’ından fazlası zaten null bir adrese gönderilmişti.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.54 oranında değer kaybıyla 70.980 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandın altına gelen retestten sonra yatay bandın orta kısmı, yani 66.500 dolar seviyesi test edildi. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılmasıyla yatay bandın üst kısmı olan 71.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşti. Bu bölgeden artık geri çekilmeler görmeye başlanabilir. İlk destek bölgesi olarak 67.500 dolar güçlü görünmekte. 72.000 dolar üzeri kapanış sağlanması durumunda ise 74.000 dolara kadar yükselişler görülebilir.

ETHEREUM (ETH)

ETH sabah saatleri itibarıyla %0.70 oranında değer kaybıyla 3631 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandın üst kısmının kırılmasının ve ETF gelişmelerinin ardından 3720 dolara kadar yükseliş gerçekleşti. Bu bölge majör direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmakta. Buradan aşağı yönlü tepki alması durumunda 3350 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. 3720 dolar yukarı yönlü kırılırsa 4000 dolara kadar bir yükseliş karşımıza çıkabilir.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.37 oranında değer kaybı ile 0.5364 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanıldı. İlk destek tekrardan 0.50 dolar ile 0.51 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar seviyeleri yer alıyor.

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.17 oranında değer kazancı ile 40.96 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 40 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcuttu ve bu yukarı yönlü kırıldı. 40 dolar üzerinde kalıcılık sağlanırsa 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. İlk destek olarak ise şu an için 39.76 dolar güçlü görünmekte. Direnç olarak tek bölge şu an için 45 dolar görünüyor.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.75 değer kaybı ile 181.56 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olan 175 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılımının ardından 188 dolar bölgesine doğru güçlü bir fiyat hareketi gerçekleşti. Bu hareketin ardından şu an için bir miktar geri çekilme mevcut. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 180 ve 178 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Bu bölgenin de altına sarkması durumunda ise 175 dolar seviyesi test edilebilir. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.80 oranında değer kaybı ile LINK, 16.958 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yükselen bir kanal hareketi olduğunu görmekteyiz. Bu yükselen kanal hareketinin tepe noktası 17.300 dolar olup, dün bu bölgeden bir miktar geri çekilme olduğunu ve kanal orta bandından tepki geldiğini görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 17.500 dolar bölgesi test edilebilir.

FET

FET, sabah saatleri itibarıyla %2.21 değer kazancı ile 2.48 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü bir kırılım gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 2.60 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde 2.40 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

OCEAN

OCEAN, sabah saatleri itibarıyla %2.03 değer kazancı ile 1.0374 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü bir kırılım gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 1.10 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 1 dolar seviyesi takip edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.43 değer kaybı ile 2415 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlandığını görüyoruz. 2380 dolardan aldığı destek ile yeni ATH seviyesi tazelenmiş oldu. İlk destek seviyesi olarak 2400 dolar görünmekte.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.12 değer kaybı ile 31.45 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 31.20 ve 32.40 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 31.80 dolar bölgesi kısa vadeli direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın