Spot Ethereum ETF’leri Son Onaylarını Aldı
Birçok spot Ethereum ETF’si, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan onay alarak işlem görmeye başlayabilir. Onaylanan ETF’ler, 21Shares, Bitwise, BlackRock, Fidelity ve diğer firmalardan geliyor. Bu onay, kripto varlık sınıfının giderek daha fazla kabul gördüğünü gösteren önemli bir dönüm noktası. Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinden daha az talep çekmesi beklenirken, uzmanlar yine de önemli yatırımlar çekebileceğini öngörüyor. Gelecekte bu ETF’lere staking ve opsiyonların dahil edilmesi, SEC’ten yeni onaylar gerektirebilir.
Dijital Varlık Fonlarına Yüksek Miktarda Giriş
Dijital varlık fonları raporunu incelediğimiz zaman, geçtiğimiz hafta 1.35 milyar dolarlık giriş olduğunu görüyoruz. Böylece son üç haftalık toplam giriş miktarı 3.2 milyar dolar seviyesine ulaştı. En yüksek giriş 1.35 milyar dolar ile Bitcoin’de yaşandı. Ethereum tarafında ise 45 milyon dolarlık giriş meydana geldi ve böylece Ethereum sene başından itibaren toplam giriş miktarında Solana’yı geride bıraktı. Buna ek olarak short-Bitcoin’de 1.9 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.
Hong Kong, Asya’nın İlk Ters Bitcoin ETF’sini Piyasaya Sürecek
Yatırımcıların düşüşten faydalanarak para kazanmasına olanak tanıyan Asya’nın ilk ters Bitcoin ETF’si, salı günü Hong Kong’da piyasaya sürülecektir. Hong Kong’lu CSOP Asset Management, salı günü sabahı CSOP Bitcoin Futures Daily (-1x) Inverse ürününü piyasaya süreceğini açıkladı. CSOP Asset Management CEO’su Ding Chen yaptığı açıklamada, “Hong Kong’da listelenen ilk vadeli işlemlere dayalı ters Bitcoin ürünü, yatırımcıların Bitcoin’deki aşağı yönlü hareketlerden kazanç sağlamaları için fırsatlar yaratıyor.” dedi.
Ondo Finance’nin USDY’si, Cosmos Ekosisteminde Piyasaya Sürüldü
Noble blok zinciri ve Ondo Finance ekipleri, Cosmos’ta Ondo US Dollar Yield’i (USDY) piyasaya sürerek ekosistemindeki ilk yerel getiri sağlayan dolar stablecoinin tanıtımını yaptı. Bu hamle, kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri ve ABD banka vadesiz mevduatları ile güvence altına alınan bir stablecoin ürünü ve tokenize edilmiş bir senet olan USDY’yi 90’dan fazla uygulamaya özel Cosmos blok zincirine yerel olarak getirmektedir. USDY, Noble blok zinciri aracılığıyla kullanıma sunulacak olsa da, Injective, Osmosis, Kujira ve Pyth gibi diğer birçok Cosmos zinciri ve DeFi projesi USDY’den yararlanacaktır.
BlackRock’un IBIT Fonunda Mart Ayından Beri En Yüksek Giriş Gerçekleşti
BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si olan IBIT, dün gerçekleşen 523 milyon doların üzerindeki giriş miktarı ile son dört ayın en yüksek girişini gerçekleştirmiş oldu. Verilere göre, dün IBIT fonunda sadece 7759 BTC giriş meydana geldi. Böylece IBIT’in varlıkları 300 bin BTC seviyesini geride bıraktı. Ek olarak dün gerçekleşen giriş, IBIT için şu ana kadar ki en yüksek yedinci giriş olarak karşımıza çıkmaktadır.
Superstate, Bitcoin ve Ethereum için Yeni Bir Fon Başlattı
Geleneksel finansal hizmetleri tokenize etme konusunda uzmanlaşmış bir kripto firması olan Superstate, varlıklı yatırımcıların Ethereum ERC-20 token şeklinde spot ve vadeli işlemler piyasasındaki spreadlere duyarlı olmalarını sağlayan yeni Crypto Carry Fund’u yarattı. Yeni Crypto Carry fonu öncelikle hem Bitcoin hem de Ethereum arbitraj fırsatlarına yatırım yapacak, ancak spreadin sorun yaratmadığı zamanlarda yatırımcıların parasını bunun yerine hazine bonolarına ve diğer güvenli yatırımlara yatıracaktır. Hedge fonlardan farklı olarak getiriler günlük olarak sunulacaktır.
Bitcoin Madencisi HIVE Digital, Paraguay’da 100 Megavatlık Kripto Madenciliği Tesisi İnşa Edecek
HIVE Digital Technologies, Paraguay’da 100 megavatlık yeni bir kripto madencilik tesisi kurma planlarını duyurdu. Bu genişleme, HIVE’nin Bitcoin madencilik operasyonlarına 6.5 Exahash saniye (EH/s) ekleyerek, küresel EH/s kapasitesini 12.1 EH/s’ye çıkaracak. 21 Temmuz itibarıyla HIVE’nin Bitcoin varlıkları 2.521 BTC’ye ulaşarak, 171 milyon doların üzerinde bir değere sahip oldu. Firma, yıllık gelirde %8 artışla 114.5 milyon dolar elde ettiğini, dijital para madenciliği gelirinin ise 111 milyon dolar olduğunu bildirdi. HIVE’nin hisseleri (HIVE), %8 civarında artış göstererek 4.49 dolardan işlem gördü.
Bitcoin Adreslerinin Kar Oranı
Kârlı Bitcoin adreslerinin artışı, piyasanın hala boğa döngüsünde olduğunu gösteriyor. BTC adreslerinin %93’ü şu anda kârda. Bitcoin, 12 Temmuz’dan bu yana yaklaşık %20 artarak 67.000 dolar seviyesine ulaştı ve 68.400 dolarla altı haftanın en yüksek seviyesini gördü. Bitcoin talebi, 1.000 veya daha fazla BTC tutan adreslerin iki yılın en yüksek seviyesine ulaşması ve ABD spot Bitcoin ETF’lerine olan büyük girişlerle artıyor. Perakende ticaret de özellikle hafta sonları piyasa momentumuna katkıda bulunuyor, ancak analistler haber odaklı bir ortamda olduğu için piyasanın hala düzeltmelere açık olduğunu belirtiyor.
WazirX, Hack Sonrası Beyaz Şapka Kurtarma Ödülünü 23 Milyon Dolara Çıkardı
WazirX, geçen hafta gerçekleşen büyük bir hack saldırısının ardından hackerlari belirlemek ve yargılamak için bilgi arayışında 23 milyon dolarlık bir ödül teklifinde bulundu. Başlangıçta %5 olan ödül, blok zinciri araştırmacısı ZachXBT’nin geri bildirimi üzerine %10’a çıkarıldı. Borsa, çalınan fonları geri kazanmak için beyaz şapkalı hackerlar, siber güvenlik uzmanları ve blok zinciri analistlerinden küresel katılım çağrısında bulundu. WazirX’in kurucusu Nischal Shetty, saldırının bir phishing saldırısı olmadığını ve farklı cihazlardan ve konumlardan gelen birçok imza içerdiğini açıkladı. WazirX, Mali İstihbarat Birimi ve CERT-In’e raporlar sunarak, tespit edilen adresleri engellemek için 500’den fazla borsa ile iletişime geçti ve sorunu çözmek için kapsamlı bir güvenlik incelemesi ve adli denetim gerçekleştiriyor.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %1.68 oranında değer kaybı ile 66.420 dolardan fiyatlanıyor. Tekrardan yatay bandın yukarı yönlü kırılmasıyla orta band seviyesi olan 65.000 dolar da yukarı yönlü kırıldı. Yukarı yönlü hareketin devamında 72.000 dolar ilk direnç olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin yukarı kırılmasıyla yeni ATH seviyesi görülebilir. 65.000 dolar destek olarak çalışmazsa 59.000 dolara kadar gerileme görülebilir.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.16 oranında değer kaybı ile 3434 dolardan fiyatlanıyor. 2860 ve 4030 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Ara direnç bölgesi olarak ise 3700 dolar seviyesi karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgelerinin geçilmesi durumunda 4000 dolar seviyesi takip edilebilir. 3400 dolar önemli bir destek olarak yer almakta.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.63 oranında değer kaybı ile 0.5983 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, XRP’nin geçtiğimiz günlerde yaşanan güçlü hareket sonrası direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.64 dolar seviyesinden aşağı yönlü güçlü bir satış baskısı ile karşılaştığını gördük. Bu hareket ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.56 dolar seviyesini aşağı yönlü kıran XRP, tekrar bu bölgeyi kazandı. Yukarı yönlü hareketlerde ise 0.60 – 0.65 dolar bölgesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %3.20 oranında değer kaybı ile 30.77 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 30 dolar olan eski dirence şimdi destek olarak geri döndüğünü görüyoruz. 30 dolar üzeri fiyatlamalarda yükseliş devam edebilir. 30 dolar altına düşüş gerçekleşmesi durumunda ise 27 dolar sonraki güçlü destek olarak görünmekte.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.50 değer kaybı ile 174.40 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, gerçekleşen güçlü yükseliş hareketinin ardından alçalan üçgen formasyonunun aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 170 dolar bölgesi test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 177 dolar seviyesi direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %1.44 oranında değer kaybı ile LINK, 13.73 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 14 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını ve 15 dolar seviyesinin test edildiğini görüyoruz. Bu bölgeden bir miktar satış baskısı karşımıza çıkmaktadır. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 13.50 ve 13 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.
ENS
ENS, sabah saatleri itibarıyla %5.06 değer kazancı ile 26.96 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 25 ve 28.65 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgesinin kırılması durumunda 30 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 26 dolar seviyesi kısa vadeli destek bölgesi olarak takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.18 oranında değer kaybı ile 2392 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yatay hareketin yukarı yönlü kırıldıktan sonra geri çekilme hareketi ile tekrardan yatay bölge içerisine dönüş yaptığını ve kırılım hareketinin geçersiz olduğunu görüyoruz. 2400 dolar bölgesi destek olarak kırıldı. 2375 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.62 oranında değer kaybı ile 28.94 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 29.50 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılımı ile düşüş hareketinin hızlandığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 28.80 ve 28.50 dolar seviyeleri önemli destek bölgeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.