SEC, Grayscale ve Proshares Spot Ethereum ETF’lerini Onayladı – Spot Ethereum ETF İhraççıları Sponsor Ücretlerini Belirledi

SEC, Grayscale ve Proshares Spot Ethereum ETF’lerini NYSE Arca’da İşlem Görmek Üzere Onayladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC),  17 Temmuz’da yapılan bir başvuruya göre, New York Borsası’nın Arca elektronik ticaret platformunda listelenmek üzere Grayscale Ethereum Mini Trust ve ProShares Ethereum ETF’lerini onayladı. Form 19b-4 olarak adlandırılan başvurunun onaylanması, NYSE’ye fonların alım satımını kolaylaştırma yetkisi vermektedir. Bununla birlikte; ihraççıların, spot ürünlerin fiilen listelenmeye başlamasından önce ETF’lerin ilgili S-1 dosyalarına ilişkin nihai yorumları beklemeleri gerekmektedir. 

Spot Ethereum ETF İhraççıları Sponsor Ücretlerini Belirledi

Spot Ethereum ETF başvuru sahipleri, önümüzdeki hafta işlemlerin başlamasından önce son S-1 dosyalarını sunarak sponsor ücretlerini belirlediler. BlackRock, sponsor ücretini %0.25 olarak belirlerken ilk bir yıl veya 2,5 milyar dolarlık varlık büyüklüğüne ulaşana kadar ücretin %0.12 olacağını açıkladı. Fidelity ise BlackRock gibi sponsor ücretini %0.25 olarak belirledi fakat 31 Aralık 2024 tarihine kadar herhangi bir ücret almayacağını duyurdu. 21Shares ve Bitwise ise sponsor ücretlerini sırasıyla %0.21 ve %0.2 olarak belirledi. 

Grayscale’den Yeni Yapay Zeka Fonu Projesi

Grayscale, merkezi olmayan yapay zeka için yeni bir fon başlattığını duyurdu. Grayscale Merkezi Olmayan Yapay Zeka Fonu LLC, kripto para sektöründe yapay zeka ile ilgili yatırım çabalarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Fon; yapay zeka hizmetleri, merkezi yapay zeka kullanımıyla ilgili sorunların ele alınması ve yapay zeka ile ilgili altyapının geliştirilmesi olmak üzere üç temel alanı finanse edecektir. Buna ek olarak fonda LPT, NEAR, FIL ve RNDR olmak üzere başlıca yapay zeka kripto paraları yer almaktadır.

Kripto İşlem Hacminde Bir Miktar Gerileme

Kripto paraların işlem hacmi, mart ayında başlayan düşüş eğilimini sürdürerek haziran ayında önemli bir düşüş kaydetti. CCData raporuna göre, spot ve türev işlemlerin toplam hacmi %21,8 oranında düşerek 4,2 trilyon dolara geriledi ve mart ayındaki 9 trilyon dolarlık zirvenin çok altında kaldı. Alım satım faaliyetlerindeki bu düşüşe, kripto türev borsalarındaki açık faizde %9,7’lik bir düşüş eşlik etti. Türev işlemlerdeki açık faizin düşüş sebebi ise haziran ayında gerçekleşmiş olan bazı likidasyonlar olarak düşünülmektedir. 

Moody’s Project Guardian’a Dahil Oldu

Singapur merkezli ve dünyaca en büyük finans şirketlerinin dahil olduğu tokenizasyon projesi Project Guardian’a son olarak kredi derecelendirme kurumu Moody’s dahil oldu. Şirketin projeye risk analizi sağlayacağı ifade edildi. Şirketin stablecoinler, tokenize edilmiş mevduatlar, fonlar ve diğer dijital varlık menkul kıymetler gibi sabit getirili ürünlerin analizinde görev alacağı da açıklandı.

Finans Devinden Stablecoin Çıkarma Planı

ABD merkezli finans devi State Street, bir stablecoin geliştirmeyi ve sistemlerine bir blok zincir entegre etmeyi planladıklarını açıkladı. Şirketin bu projelerin dışında bir de yatırma işlemleri için bir token oluşturarak, yatırma işlemleri için blok zincir kullanmak isteyen yatırımcılarına hizmet sunmayı değerlendirdiğini açıkladı. State Street’in bu hamlesi, kurumsallarda blok zincir adaptasyonunun ne kadar ilerlediğini gösterirken, aynı zamanda rakiplerinin de bu konuda hizmet vermesini sağlamasına neden olacak öncü bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.95 oranında değer kazancı ile 64.710 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yükseliş hareketinin devam ettiğini fakat 65 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamadığını görüyoruz. Bu bölgenin üzerine geçilmesi durumunda ise 67 bin dolar bölgesi önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hareketin devam etmesi durumunda ise 70 bin dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 64 bin ve 62 bin dolar bölgeleri önemli destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.03 oranında değer kazancı ile 3420 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 3500 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden bir miktar satış baskısı ile karşılaştığını gördük. Aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 3400 ve 3350 dolar seviyelerinin önemli destek bölgeleri olduğunu görmekteyiz. Ek olarak, direnç bölgesi olan 3500 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık gerçekleşmesi durumunda 3650 dolar seviyesi takip edilebilir. 

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %6.92 oranında değer kaybı ile 0.5824 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, geçtiğimiz günlerde yaşanan güçlü hareket sonrası direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.64 dolar seviyesinden aşağı yönlü güçlü bir satış baskısı ile karşılaştığını gördük. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.56 – 0.58 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 0.60 dolar bölgesi direnç olarak takip edilebilir. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.25 oranında değer kazancı ile 27.58 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 28 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 27 dolar seviyesi önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 28 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 30 dolar seviyesi hedeflenebilir. 

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.19 değer kazancı ile 158.90 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 155 dolar bölgesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 165 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 155 ve 150 dolar seviyeleri destek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.50 oranında değer kazancı ile LINK, 13.807 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, düşen trend bölgesinin ve 14.500 dolar bölgesinin önemli bir direnç bölgesi olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 15 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 13.500 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.

SAND

SAND, sabah saatleri itibarıyla %2.55 değer kazancı ile 0.3420 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yükselen üçgen formasyonuna benzer bir görüntü olduğunu görmekteyiz. Bu formasyonun direnç bölgesi 0.3450 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin yukarı yönlü kırılması durumunda 0.3550 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.34 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.29 oranında değer kazancı ile 2466 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yatay hareketin yukarı yönlü kırıldığını görmekteyiz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 2500 dolar bölgesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 2430 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.32 oranında değer kazancı ile 30.40 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 30.50 dolar seviyesinin altında bir fiyatlama olduğunu görmekteyiz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 30 dolar bölgesine doğru bir düşüş hareketi mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 30.80 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli.

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın