SEC, Franklin Templeton ve Grayscale’nin Spot Ethereum ETF Başvurularını Erteledi – Fidelity’nin Spot Bitcoin ETF’ine Toplamda 40 Milyon Dolarlık Yatırım 

SEC, Franklin Templeton ve Grayscale’nin Spot Ethereum ETF Başvurularını Erteledi

Dün yapılan açıklamaya göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Franklin Templeton ve Grayscale’nin yapmış olduğu spot Ethereum ETF başvurularını sırasıyla 11 Haziran ve 23 Haziran tarihine erteledi. Kararı özetleyen ayrı açıklamalarda SEC, her iki başvuruyu da değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu ileri sürdü. 

Fidelity’nin Spot Bitcoin ETF’sine Toplamda 40 Milyon Dolarlık Yatırım 

Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’ine iki geleneksel ABD finans danışmanından toplamda 40 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yatırım ile bir Bitcoin fonuna yapılan en büyük tek yatırım olarak yeni bir rekora imza atıldı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre, finansal danışman firmaları olan Legacy Wealth Management ve United Capital Management of Kansas, yakın zamanda FBTC fonuna 40 milyon dolar yatırım yaparak fonun en büyük hissedarları arasında katıldı. 

Worldcoin Önümüzdeki Altı Ay İçinde WLD Arzını %19’a Kadar Artıracak

Worldcoin, WLD token arzını önümüzdeki altı ay içinde Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kurumlara yapılacak özel satışlar yoluyla %19’a kadar artıracağını duyurdu. 23 Nisan tarihli bir blog yazısında Worldcoin, Worldcoin Vakfı’nın token ihracından sorumlu bir yan kuruluşu olan World Assets’in ABD dışında faaliyet gösteren bir dizi ‘seçkin kurumsal ticaret firmasına’ her hafta yaklaşık 8,2 milyon dolar değerinde 1,5 milyon adet WLD token satacağını paylaştı. 

Ethereum Name Service, ‘.box’ Entegrasyonunu Duyurdu

Ethereum Name Service, internet tarayıcıları ile kullanılabilen .box alan adlarını entegre etti. Bu entegrasyon ile kullanıcılar, e-posta ve web sitesi barındırma gibi web2 hizmetleriyle birlikte kullanılabilen yönetici uygulaması aracılığıyla .box alan adlarını kaydedebileceklerdir. Ek olarak .box üzerindeki alan adlar Google Chrome ve Safari gibi başlıca tarayıcılarda aranabilmektedir ve bu sebeple popüler e-posta hizmetleriyle uyumludur. 

Dijital Varlık Fonlarında İki Hafta Üst Üste Çıkış Görüldü

Dijital varlık fonlarında üst üste ikinci haftada 206 milyon dolar değerinde çıkış görüldü. ETF bazında değerlendirme yaptığımız zaman en yüksek çıkış 192 milyon dolar ile Bitcoin’de yaşandı. Ek olarak Ethereum’da ise 34 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. Giriş bazında ise Litecoin’de 3,2 milyon, Chainlink’te 1,73 milyon ve Polkadot’da 1,45 milyon dolarlık giriş meydana geldi. 

Venezuela, Petrol Ticareti için Kripto Kullanmaya Başlayacak

Venezuela, ABD’nin yeniden uygulamaya koyduğu yaptırımlara yanıt olarak petrol ihracatı için kripto para kullanımını yoğunlaştırmaktadır. Ülkenin devlet tarafından işletilen petrol devi PDVSA, faaliyetlerini etkileyen finansal engelleri atlatmak için bir strateji olarak kripto para birimlerine geçişin öncülüğünü yapmaktadır. 

SKALE Network’ten Gaz Maliyetlerinden Arındırılmış Yeni Proje

Ocak ayında 300 milyon toplam işlemi aşan ve aylık 30 milyonun üzerinde işlem gerçekleştiren SKALE, projelere diğer blok zinciri ağlarında bulunan gaz maliyetleri gibi olağan engellerden arınmış bir platform sunacağını açıkladı. Ek olarak kayda değer performanslar, stratejik ortaklıklar ve yirmi AppChain’de eşsiz kullanıcı büyümesi ile SKALE, oyun ve yapay zeka gibi sektörler için önemli bir ölçeklendirme çözümü olarak rolünü sağlamlaştırdı. 

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC sabah saatleri itibarıyla %0.50 oranında değer kazancı ile 66.750 dolardan fiyatlanıyor. 72.800 dolar ile 60.800 dolar arasında yatay band mevcut. 60.800 dolar altında kapanış gerçekleşmedi ve yükseliş hareketi başlamış durumda. Yatay bandın orta bölgesi olan 67.000 dolar kritik bir bölge olup, bu seviyenin üzerinde kapanış gelmesi durumunda 72.800 dolara kadar yükselişler görülebilir. Şu an için bu bölge direnç olarak çalışıyor. 67.000 dolardan red yenmesi durumunda ise 60.800 dolara kadar tekrar bir geri çekilme gerçekleşebilir. 

ETHEREUM (ETH)

ETH sabah saatleri itibarıyla %1.15 oranında değer kazancı ile 3256 dolardan fiyatlanıyor. 3300 dolar ile 2900 dolar arasında fiyatta iniş ve çıkışlar görülmekte. 3000 dolar üzerinde kalıcılık sağlanmış durumda. 3200 dolar kritik bir bölge olup, hacimli kırılım geldi. Kalıcılık sağlanması durumunda 3500 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Eğer bu bölgeden red yenirse sonraki güçlü destek bölgeleri arasında 3100 dolar ve 3000 dolar yer almakta.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.70 oranında değer kazancı ile 0.5485 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.55 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.45 dolar altı kapanış gerçekleşmedi. Bu sebeple yükselişin devam etme ihtimali hala mevcut. 0.55 dolar kritik bir seviye olup, bu seviyenin üzerinde kapanış gelmesi durumunda 0.60 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşebilir. 0.55 dolar direnç olarak çalışırsa, destek olabilecek bölgeler arasında 0.50 ve 0.47 dolar yer alıyor.

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.87 oranında değer kazancı ile 39.39 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 39 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcut. Şu an direnç seviyesinde bulunmaktayız. Eğer 39 dolar kırılımı gerçekleşirse ve üzerinde kalıcılık sağlanırsa 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Bu seviyeden red yenmesi durumunda ise 35 dolara kadar, ardından 32 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %3.06 değer kazancı ile 159.65 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 153 dolar seviyesinin ve aynı zamanda kısa vadeli direnç bölgesi olan 158 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 165 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 150 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.33 oranında değer kazancı ile LINK, 15.380 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman düşen trend çizgisinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 15.630 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin kırılması durumunda ise 16 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 15.300 ve 15.100 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

CHZ

CHZ, sabah saatleri itibarıyla %11.53 değer kazancı ile 0.13100 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.14 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.12500 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.

XTZ

XTZ, sabah saatleri itibarıyla %4.10 değer kazancı ile 1.095 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman simetrik üçgen formasyonu ve aynı zamanda yatay direnç bölgesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Kırılım hareketinin devam etmesi durumunda 1.12 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1.08 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

ONS ALTIN

Ons Altın, sabah saatleri itibarıyla %0.25 değer kazancı ile 2326 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamadığını ve aynı zamanda kısa vadeli yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu geri çekilme hareketinin devam etmesi durumunda 2300 dolar seviyesi ve ardından 2280 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2380 ve 2400 dolar bölgeleri direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.37 değer kazancı ile 27.41 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman yaşanan düşüş sonrasında kısa vadeli olarak bir ters omuz baş omuz (TOBO) formasyonu oluşturduğunu ve yukarı yönlü kırılım gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 27.80 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 27.35 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın