SEC, Fidelity’nin Spot Ethereum ETF’sini Mart Ayına Erteledi – Bitcoin En Büyük İkinci Emtia ETF’si Oldu

SEC, Fidelity’nin Spot Ethereum ETF’sini Mart Ayına Erteledi

Perşembe günü yapılan bir başvuruda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Fidelity’nin spot Ethereum’a dayalı borsada işlem gören bir fon talebine karar vermesinin 5 Mart’a kadar süreceğini belirtti. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada ortaya çıkan sorunları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olması amacıyla, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçilmesi için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun buluyor.” dedi.

Bitcoin En Büyük İkinci Emtia ETF’si Oldu

Bitcoin, gümüşü geride bırakarak ABD’deki en büyük ikinci emtia ETF’si oldu. Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından bir hafta geçmiş olmasına rağmen Bitcoin, yönetim altındaki varlıklar (AUM) sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. Verilere göre tüm spot Bitcoin ETF’lerinde 647,651 adet Bitcoin bulunuyor. Bu miktarın ise yaklaşık değeri 27,5 milyar dolar. 

IBIT, 1 Milyar Dolar Sınırını Aşan İlk Spot Bitcoin ETF’si Oldu

BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si IBIT, yönetim altında bulunan varlıklar sıralamasında 1 milyar dolar seviyesine ulaşan ilk spot Bitcoin ETF’si oldu. BlackRock Dijital Varlıklar Başkanı Robert Mitchnick, “IBIT’ın ilk haftasında bu seviyeye ulaştığını görmekten heyecan duyuyoruz. Bu durum, güçlü yatırımcı talebini yansıtıyor, bu sadece bir başlangıç.” dedi. 

BlackRock, Spot Bitcoin ETF’leri Arasında Robinhood’da Liderliği Ele Geçirdi

Robinhood’dan Steve Quirk’in açıklaması üzerine, hacme göre değerlendirildiğinde BlackRock’un ETF’si, Robinhood’da yakın zamanda başlatılan 11 fon arasında en çok sevilen oldu. BlackRock’un ETF’si Robinhood’da daha fazla faaliyette olmasına rağmen, şu anda piyasada işlem gören en aktif spot Bitcoin ETF’si Grayscale’nin. Bloomberg Intelligence’ye göre çıkışlar, önemli miktarda Grayscale hacmi üretti.

Ripple, XRPL’yi Varlık Yönetim Firması Olan Franklin Templeton’a Tanıttı

Ripple’nin Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz, XRP Ledger’i (XRPL) büyük bir varlık yönetim şirketi olan Franklin Templeton’a tanıttı. Schwartz, Franklin Templeton’un Ethereum ve Solana’ya olan ilgileri hakkındaki paylaşımlarına yanıt vererek XRPL’yi de değerlendirmelerini önerdi. Ek olarak Schwartz, on yılı aşkın süredir milyonlarca işlem gerçekleştiren XRPL’nin güçlü performansından ve kripto dünyasında verimliliğinden bahsetti. 

Tether’in 380 Milyon Dolara 8900 Bitcoin Satın Aldığı Bildirildi

The Block’a göre, dördüncü çeyreğin sonunda Tether, 380 milyon dolara 8888 BTC daha satın alarak Bitcoin varlığını artırdı. Dune Analytics tarafından hazırlanan bir rapora göre, şirkete bağlı bir adreste 66.465 Bitcoin varlığı bulunuyor ve bu da onu 11. en büyük kripto para birimi sahibi yapıyor.

Trader Joe, Avalanche Ağında Telefon Çıkartıyor

Tarder Joe, X platformunda paylaştığı bir gönderiye göre, Solana’nın SAGA’sına rakip olacak JONE isimli bir telefonun ön siparişi için hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda SAGA, ön siparişten alım yapanlara airdrop yapmıştı. JONE’de da bu beklenti ile ön siparişte yoğunluklar olabilir.

dYdX Chain, DEX Hacimleri Arasında İlk Sıraya Yerleşti 

Merkezi olmayan borsa platformu dYdX Chain’in yerel tokeni olan DYDX token, platformun günlük hacme göre en büyük DEX olmasının ardından bu yıl ilk kez 3 doların üzerinde işlem gördü. Verilere göre platformun v4 versiyonu, 565 milyon dolarlık hacim ile ilk sıraya yerleşti. En çok işlem yapılan çiftler ise ETH/USD, BTC/USD ve SOL/USD olarak görünüyor. Bu üç çift için ise, toplam açık faiz 26 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. 

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0.17 değer kaybı ile 41.259 dolardan fiyatlanıyor. Dün akşam saatlerinde 40.600 doları test ettikten sonra tekrardan bir yükseliş yaşadı. 43.500 ile 41.500 arasında yatay hareketini sonlandırdık. 41.370 ile 40.690 aralığı yeni yatay bölge olabilir. 40.500 dolar destek konumu olup, aşağı kırılımlarda 39.500 dolara geri çekilme yaşanabilir. 41.850 dolar üzeri kalıcılıkta 42.500 dolar seviyesi tekrar görülebilir.

ETHEREUM(ETH)

Sabah saatleri itibarıyla %0.26 oranında değer kazanan Ethereum, 2464 dolardan fiyatlanıyor. 2430 dolardan destek aldıktan sonra 2465 dolara kadar bir yükseliş yaşandı. 2410 dolar majör destek konumu iken, yeni direnç bölgesi 2500 dolar olabilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.11 değer kaybı ile 0.5512 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor 0.54 dolar destek konumu olup, yukarısında kalması durumunda 0.5950 dolara kadar yükselişler görülebilir. Bu seviyenin aşağı kırılımında ise tekrardan 0.50 seviyesine kadar geri çekilmeler görülebilir.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.39 değer kaybı ile 33.46 dolardan fiyatlanıyor. 33 dolar önemli bir destek seviyesi olup, bu seviyenin kırılmasının ardından 30 dolara kadar geri çekilmeler yaşanabilir. 35 doların üstünde kalıcılık sağlanması ve kırılım gelmesi durumunda ise 42 dolara kadar yükselişler görebiliriz.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.10 değer kaybı ile 94.3 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırılması ile 100 dolar seviyesinden 91 dolar seviyesine kadar geri çekilme olduğunu görüyoruz. Saatlik grafikte oluşan kısa vadeli ikili dip formasyonunun çalışması durumunda 97 dolar seviyesine doğru bir hareket görülebilir. Geri çekilme durumunda ise destek seviyesi olan 92 dolar seviyesi önemli olarak görünüyor. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılması durumunda 88 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme görebiliriz. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.96 oranında değer kazancı ile LINK, 14.796 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen kanal hareketinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Destek seviyesi olarak 14.300 seviyesi takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi durumunda ise 15 dolar seviyesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

SYN
SYN, sabah saatleri itibarıyla %7 değer kazancı ile 0.09437 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman dikdörtgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını ve 0.76 bölgesine kadar yükseliş hareketi olduğunu görüyoruz. Geri çekilme ile 0.59 seviyesi destek bölgesi olarak takip edilebilir. Bu bölgeden alınan tepkinin yukarı yönlü devam etmesi durumunda 0.7 seviyesi test edilebilir.

UMA

UMA, sabah saatleri itibarıyla %30 değer kazancı ile 3.425 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Haftalık grafiği incelediğimiz zaman çok güçlü bir hareket olduğunu ve direnç bölgesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 4 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 3 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın