SEC, BlackRock’un Spot Ethereum ETF Başvurusunu Erteledi – Grayscale’nin GBTC’si, Spot Bitcoin ETF Lansmanından Bu Yana 100 Binden Fazla BTC’yi Borsaya Taşıdı

SEC, BlackRock’un Spot Ethereum ETF Başvurusunu Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’un başvurmuş olduğu spot Ethereum ETF’sine ilişkin kararını, önerilen kural değişikliğini incelemek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu gerekçe göstererek erteledi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, mayıs ayında SEC tarafından tüm spot Ethereum ETF’leri hakkında nihai bir karar vereceğini öngörüyor. 

Grayscale’nin GBTC’si, Spot Bitcoin ETF Lansmanından Bu Yana 100 Binden Fazla BTC’yi Borsaya Taşıdı

Bu hafta, Grayscale Bitcoin Trust’tan çekilen paraların günlük 1 milyar doları aşması nedeniyle Bitcoin fiyatı üzerindeki baskıda bir artış görüldü. Çarşamba sabahı Grayscale’nin Bitcoin Trust (GBTC) halka açık cüzdanından 19.000’den fazla Bitcoin aktarıldı. Arkham tarafından elde edilen verilere göre Grayscale, spot Bitcoin ETF’lerinin 11 Ocak’ta faaliyete geçmesinden bu yana cüzdanından yaklaşık 113.000 Bitcoin aktardı. Bu Bitcoin’in büyük kısmı, satış beklentisiyle Coinbase Prime’ye taşındı.

Cardano Akıllı Sözleşmeleri, 2024’te Neredeyse 10.000 Arttı

Cardano (ADA) ağında akıllı sözleşmelerin uygulanması genişlemeye devam ediyor. Bu durum; Cardano’yu, platformu Ethereum gibi köklü kuruluşlarla rekabet etme hedefine doğru iten önemli bir bileşen olarak kabul ediliyor. 24 Ocak itibarıyla Cardano’da toplam 24.050 Plutus V1 ve V2 akıllı sözleşmesi bulunuyordu. Cardano Blockchain Insights tarafından toplanan bilgilere göre bu istatistik, 1 Ocak 2024 tarihinde görülen 14.379 seviyesine göre 9.671, yani %67’lik bir artışı temsil ediyor.

Immutable, Web3 Oyunların Birlikte Çalışabilirliğini Geliştirmek için Canonical Ethereum Köprüsü Olarak Axelar’ı Seçti

Axelar ve Immutable’nin entegrasyonunun resmi duyurusu, Web3 oyunlarının birlikte çalışabilirliği açısından ileriye doğru atılmış büyük bir adım. Oyun şirketleri stratejik iş birliği yaparak oyuncuları 50’den fazla blok zincirine daha iyi kaydedebilir ve yeni kullanıcı finansman kanalları açarak likiditeyi artırabilir. Geleceğin oyunlarını yaratan geliştiriciler için erişim ve ölçeklenebilirlik açısından önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Bitwise, Spot Bitcoin ETF’si için Varlıklarını İçeren Dijital Cüzdan Adreslerini Yayınladı

Kripto odaklı fon yöneticisi Bitwise, çarşamba günü yaptığı açıklamada, sahip olduğu varlıkların dijital cüzdan adreslerini yayınlayan ilk Bitcoin ETF’si olduğunu duyurdu. Bitwise, bilgileri yayınlama kararının zincir üstü şeffaflık önceliğinden kaynaklandığını belirtti. Firma, “Artık herkes BITB’nin varlıklarını ve akışlarını doğrudan blok zincirinde doğrulayabilir.” diye ekledi. 

Solana’nın Drift Protokolü Yeni Ödül Programını Tanıttı

Solana üzerinde DeFi protokolü olan Drift, Drift Points adlı yeni bir ödül programını tanıttı. Bu program, traderleri ve piyasa yapıcıları teşvik etmek amacıyla uygulamaya konmuştur. Yeni program sayesinde kullanıcılar artık protokol üzerinde aktif alım satım faaliyetlerinde bulunarak puan kazanma fırsatına sahip olacaktır. 

Solana’nın Haftalık NFT İşlem Hacmi %25 Artış Gösterdi

Zincir üstü verilere göre Solana’nın haftalık NFT işlem hacmi %25 artış göstererek 62 milyon dolar seviyesini aştı. Ocak ayına yavaş bir başlangıç yapan Solana’nın NFT işlem hacmi 24 Ocak verilerine göre 190 milyon dolar seviyesine ulaştı. Aralık NFT ayında işlem hacmi 365 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0.44 değer kaybı ile 39.907 dolardan fiyatlanıyor. Dün gelen düşüşün ardından fiyat toparlanıp 40.500 dolar seviyesine kadar çıkmıştı fakat tekrardan red yedi. 40.000 doların altındayız. 38.500 dolar kritik bir bölge. Bu seviyenin çalışmaması durumunda 35.500 dolar seviyesi hızlıca gelebilir. 40.000 dolar üzeri fiyatlamalarda 41.400 seviyesi tekrardan test edilebilir.

ETHEREUM(ETH)

Sabah saatleri itibarıyla %1 oranında değer kaybeden Ethereum, 2212 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandın tekrardan içeri girmesiyle alt seviyelerin test edileceğini daha önce belirtmiştik. Bu yatay bantta tekrar kalması halinde orta seviye test edilebilir. 2270 dolar üzeri fiyatlamalarda tekrardan yükseliş aramaya başlayabiliriz. 2145 dolar altı fiyatlamalarda ise 2010 dolar seviyesi görülebilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.50 değer kaybı ile 0.5104 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Marketteki genel düşüş ile XRP de önemli seviyelere kadar düştü. Bundan sonraki majör destek 0.4794, ardından 0.45 dolar seviyesi. 0.50 dolardan tepki alması halinde 0.53 dolara tekrardan bir yükseliş gerçekleşebilir. 0.50 doların kaybı söz konusu olursa, 0.48 dolar ardından 0.47 dolar destek olarak çalışabilecek bölgeler arasında yer alıyor.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.44 değer kaybı ile 30.45 dolardan fiyatlanıyor. 27.21 dolara kadar düştükten sonra destek buldu ve tekrardan 30 dolar üzeri fiyatlamayı başardı. 30 dolar üzeri kalıcılıkta tekrardan 33.50 dolar, ardından 35 dolar seviyesi görülebilir. 30 doların altında ise 24.50 dolara kadar geri çekilme yaşanabilir.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.15 değer kaybı ile 86.85 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin aşağı yönlü kırıldığını ve destek bölgesi olan 80 dolar seviyesine kadar gerilediğini görüyoruz. Dün yaşanan tepki yükselişi ile direnç bölgesi olan 87.25 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamadığını görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 92 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda 85 dolar seviyesi test edilebilir.

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %2.25 oranında değer kaybı ile LINK, 13.918 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü kanal hareketinin aşağı yönlü kırılması ile 13.700 seviyesine kadar düşüş gerçekleşti. Dün tekrardan 14.300 dolar seviyesini test eden LINK, bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlayamadı ve geri çekilme hareketi yaptı. Destek seviyesi olarak 13.800 dolar seviyesi takip edilebilir. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılması durumunda 13.500 seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir.

CHZ
CHZ, sabah saatleri itibarıyla %5.44 değer kazancı ile 0.10235 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman simetrik üçgen formasyonuna benzer bir görüntü olduğunu görüyoruz. Direnç bölgesi olan 0.104 seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 0.11 bölgesine doğru bir hareket görülebilir. Geri çekilme durumunda 0.097 seviyesi destek olarak takip edilebilir.

TRX

TRX, sabah saatleri itibarıyla %0.89 değer kazancı 0.10978 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman kısa vadeli düşen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.1115 seviyesi test edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 0.1085 seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın