SBF’ye 25 Yıl Hapis Cezası – Tokenize Edilmiş Amerikan Hazine Bonolarının Piyasa Değeri 1 Milyar Doları Aştı

SBF’ye 25 Yıl Hapis Cezası

Eski FTX CEO’sunun perakende yatırımcıların 8 milyar dolarlık kaybıyla ilgili dolandırıcılıkla suçlandığı dava dün sonuca vardı. Yargıç Lewis Kaplan, yatırımcı ve kredi verenlerin zararlarından dolayı 11 milyar dolara kadar geri ödeme yapılmasına karar verdi. Ek olarak da Sam Bankman Fried’e 25 yıl hapis cezası verildi. SBF, karardan sonra çok pişman olduğunu ve bencilce kararlar verdiğini dile getirdi.

Tokenize Edilmiş Amerikan Hazine Bonolarının Piyasa Değeri 1 Milyar Doları Aştı

Ethereum, Polygon, Avalanche, Stellar ve diğerleri gibi halka açık blok zincirleri aracılığıyla tokenize edilen Amerikan Hazine Bonolarının piyasa değeri ilk kez 1 milyar doları aştı. Tokenize edilmiş Hazine Bonoları, blok zincirinde token olarak alınıp satılabilen ABD devlet tahvillerinin dijital temsilcileri olarak bilinmektedir. Bu hazine bonoların piyasa değeri geçen yılın ocak ayından bu yana yaklaşık olarak 10 kat, BlackRock’un 20 Mart tarihinde Ethereum tabanlı tokenize fon BUIDL’i duyurmasından bu yana ise %18 değer kazandı. 

BlackRock’un Tokenize Fonuna Bir Haftada 240 Milyon Dolar Para Girişi Yaşandı

Bloomberg tarafından paylaşılan verilere göre, BlackRock’un tokenize fonu BUIDL, bir hafta önceki ilk çıkışından bu yana 240 milyon doların üzerinde mevduat topladı. BUIDL tokeni, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu altında kayıtlı alternatif bir ticaret sistemi olan Securitize Markets tarafından sunulmaktadır ve Financial Industry Regulatory Authority altında bir broker lisansına sahiptir. 

Bitwise, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı

Bitwise, 28 Mart tarihinde spot Ethereum ETF başvurusu yaptı. Dün yapılan açıklamaya göre şirket, spot Ethereum ETF başvurusu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) S-1 formu sundu. Başvurunun detaylarında Bitwise’nin NYSE Arca borsasında listelenmeyi amaçladığını ve saklama için Coinbase Custody’yi kullanmayı planladığı görülmektedir. Şu an için ETF’nin sembolünün ne olacağı ve yönetim ücreti belli değildir.

Filecoin Protokolü Glif, Puan Sistemini Başlatı

Glif, Fliecoin bünyesinde bir likit kiralama platformu olarak biliniyor. Lansmandan önce puan programını başlattığını duyurdu. Bu, protokol karar alma sürecinin merkezileştirmeye yönelik ilk adım olarak karşımıza çıkıyor. Glif, puanların hem geçmiş hem de gelecekteki SP’lere ve LP’lere ödüllendirildiğini belirten bir açıklama yaptı. Ayrıca Glif, likidite havuzuna FIL eklendiğinde iFIL alınmasına olanak tanıyor.

DogeCoin Tekrardan 0.21 Doları Aştı

Dogecoin, işlem hacimleri ve vadeli işlemlerin artmasıyla beraber Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Dünkü hareketten sonra Doge’de %17’lik kazanç görüldü. Veriler, işlem hacminin son 7 günde 3 milyar dolardan 7 milyar dolara çıktığını gösteriyor.

AI Analytics Firması Helika’dan 50 Milyon Dolarlık Kripto Oyun Yatırımı

Helika, blok zinciri oyun stüdyolarını yapay zeka rehberliğinin yanı sıra Pantera, Spartan Capital ve diğer firmalardan sağlanan finansmanla desteklemeyi hedefliyor. Dün yapılan açıklamada, blok zinciri oyunları geliştirmede ve gelirde büyümeyi desteklemeyi amaçlayan bir hızlandırıcı program olan Helika Accelerate lansmanı duyuruldu. Seçilen stüdyolara 50 milyon dolara kadar yatırım yapma sözü verildi. Helika aynı zamanda Ubisoft ve Bored Ape Yacht Club yapımcısı Yuga Labs gibi firmalarla çalışıyor.

Brezilya Borsa Operatörü B3, Nisan Ayında Bitcoin Vadeli İşlemleri Sunacak

Brezilyalı borsa operatörü B3, perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisinden Bitcoin vadeli işlemleri sunmak için yeşil ışık aldığını ve işlemlerin 17 Nisan’da başlayacağını duyurdu. Ek olarak şirket, Bitcoin vadeli işlemlerinin Nasdaq Bitcoin Referans Fiyatına bağlı olacağını ve her bir sözleşmenin Bitcoin’in Brezilya reali cinsinden fiyatının %10’u olarak belirleneceğini söyledi. 

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

BTC sabah saatleri itibarıyla %0.74 oranında değer kaybı ile 70.253 dolardan fiyatlanıyor. 69.500 ve 67.750 dolar seviyeleri güçlü destek seviyeleri olarak öne çıkıyor ve tepki almış konumdayız. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltmeye işaret edebilir. Öte yandan, 72.000 dolar seviyesi güçlü bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatın bu seviyenin üzerine çıkması, 74.000 dolarlık hedefe ulaşmasına yardımcı olabilir. Kısa vadede 70.000 dolar seviyesinin korunmasında fayda var.

ETHEREUM(ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.05 oranında değer kaybı ile 3559 dolardan fiyatlanıyor. Teknik göstergeler, Etherum’da da kısa vadede bir yükseliş eğilimi olduğunu gösteriyor. 3490 ve 3410 seviyeleri, Ethereum için güçlü destek seviyeleri olarak öne çıkıyor. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltmeye işaret edebilir. Öte yandan, 3625 ve 3680 seviyeleri önemli direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatın bu direnç seviyelerini aşması, 4000 hedefine ulaşmasını sağlayabilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.99 oranında değer kaybı ile 0.6181 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. XRP, son 24 saatlik durgun seyrinin ardından 0.61 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Teknik göstergeler, kısa vadede yükseliş eğilimi olduğunu göstermekte. XRP’nin 0.6143 ve 0.5830 seviyelerinde sağlam destek seviyeleri mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 0.6530 ve 0.6720 direnç seviyelerinin aşılması halinde XRP’nin 0.80 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.43 oranında değer kazancı ile 53.84 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 54.00 ve 53.00 seviyeleri AVAX için sağlam destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Yukarı yönlü trendin aşağı kırıldığını görmekteyiz. Öte yandan, 58.65 ve 60.50 direnç seviyelerinin aşılması halinde AVAX’ın 70 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.72 değer kaybı ile 186.32 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen bir kanal hareketi olduğunu görüyoruz. Bu kanal hareketinin şu an için dip ve tepe seviyeleri sırasıyla 185.40 ve 192 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısa vadeli düşüşün devam etmesi durumunda kanal dibi destek bölgesi olan 185-185.4 dolar bölgesi takip edilebilir. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 182 dolar seviyesine destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 188 dolar direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.79 oranında değer kaybı ile LINK, 18.995 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman kısa vadeli destek ve yükselen trendin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 18.600 dolar destek bölgesine kadar bir düşüş hareketi mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 19 dolar seviyesinin önemli olduğunu görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 19.500 dolar bölgesine kadar bir hareket takip edilebilir. 

EOS

EOS, sabah saatleri itibarıyla %2.83 değer kazancı ile 1.1276 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 1.10 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda ilk olarak 1.15 ve ardından 1.20 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise kırılan direnç bölgesi olan 1.10 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

CEEK

CEEK, sabah saatleri itibarıyla %4.46 değer kazancı ile 0.07976 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman simetrik üçgen formasyonuna benzer bir görüntünün yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.085 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 0.075 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın