Ripple ve SEC Davası Bitti – Arbitrum ve Circle Arasında İş Birliği

Ripple ve SEC Arasındaki Dava Sona Erdi

Ripple, SEC tarafından 125 milyon dolar para cezasına çarptırıldı ve bu, SEC’nin önerdiği 2 milyar dolarlık cezanın oldukça altında. Hakim Analisa Torres, SEC’nin bazı taleplerini kabul ederek Ripple’nin gelecekteki menkul kıymet yasası ihlallerinden men edilmesine ve bu para cezasının uygulanmasına karar verdi. Bu durum, SEC’nin 2020’de Ripple’nin XRP satışıyla 1,3 milyar dolar topladığını ve bunun kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia etmesinden kaynaklanıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, mahkemenin kararını Ripple ve sektör için bir zafer olarak nitelendirerek, bu kararın şirketin gelecekteki büyümesine netlik kazandırdığını belirtti.

Arbitrum ve Circle Arasında İş Birliği

Arbitrum, 7 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Orbit Zincirleri için USDC kullanımını desteklemek adına stablecoin ihraççısı Circle ile iş birliği yaptığını söyledi. Ethereum tabanlı ölçeklendirme çözümü, bu gelişmenin şu anda Circle ile sürdürdüğü daha geniş bir dizi girişimin parçası olduğunu belirtti. Mart 2023’te tanıtılan Orbit Zincirleri, gelişmiş verim ve yönetişim özelliklerine sahip son derece özelleştirilebilir ağların oluşturulmasına olanak tanımaktadır.

Ripple ve DIFC İnovasyon Merkezi Arasında Anlaşma

Ripple, Birleşik Arap Emirlikleri’nde blok zinciri ve kripto para birimi büyümesini teşvik etmek için Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nin (DIFC) geliştirme bölümü olan DIFC İnovasyon Merkezi ile anlaşma sağladı. Resmi duyuruya göre Ripple, merkezi olmayan bir layer-1 blok zinciri olan XRP Ledger aracılığıyla gelişmekte olan geliştiricileri DIFC İnovasyon Merkezi ile bağlayacaktır. Ek olarak bu anlaşma, teknolojinin potansiyelini geleneksel kurumlara da yaymayı hedeflemektedir.

Hong Kong’lu Sanal Banka, Bitcoin ve Ethereum ETF Hizmetini Başlattı

Hong Kong merkezli sanal banka Mox, Mox Invest platformunu başlattıktan sonra müşteriler için kripto ETF hizmeti başlattı. Standard Chartered iştiraki Mox Invest, bu yılın başlarında Hong Kong’da başlatılan spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin platformunda doğrudan ticaretini sunan ilk sanal banka oldu ve şirket kendisini perakende yatırımcılar için tek noktadan hizmet veren bir yatırım ve bankacılık platformu olarak konumlandırdı.

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Solana Tabanlı ETF’yi Onayladı

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), çarşamba günü açıkladığı üzere, Solana tabanlı bir ETF’yi onayladı. Bu ETF, Brezilya’da bir ilk ve küresel olarak ilk Solana tabanlı ETP’ler arasında yer almaktadır. Dünyadaki ilk Solana ETF’si, İsviçre merkezli yatırım ürünü sağlayıcısı 21Shares tarafından Haziran 2021’de SIX Swiss Exchange’de piyasaya sürüldü. CVM’nin veri tabanına göre, Solana merkezli ETF henüz faaliyet öncesi aşamada olduğundan Brezilya borsası B3 tarafından daha onaylanmadı.

Grayscale, Bitwise ve NYSE American, 3 Ethereum ETF Opsiyonu için Başvurdu

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) American LLC, kripto varlık yöneticileri Grayscale ve Bitwise tarafından işletilen üç Ethereum ETF’si için opsiyonları listelemesine ve ticaretini yapmasına izin verecek bir kural değişikliği önerdi. NYSE American, 7 Ağustos’ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuruda SEC’ten Bitwise Ethereum ETF (ETHW), Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ve Grayscale Ethereum Mini (ETH) için opsiyonların listelenmesine ve ticaretine izin vermesini istedi. NYSE American, üç Ethereum ETF’sinde opsiyon ticaretine izin vermenin yatırımcılara fayda sağlayacağını söyledi.

Robinhood’un İkinci Çeyrek Kripto Gelirleri %161 Arttı

Robinhood, ikinci çeyrek kazançlarında büyük bir büyüme bildirdi. Kripto para işlem gelirleri yıllık %161 artarak 81 milyon dolara ulaştı ve işlem hacmi 21,5 milyar dolara çıkarak 2023’e göre %137 arttı. Opsiyonlar, 327 milyon dolar ile Robinhood’un en büyük gelir kaynağı olmaya devam etti. Şirket, haziran ayında küresel çapta faaliyet gösteren kripto borsası Bitstamp’ı satın aldı. Robinhood’un aylık aktif kullanıcı sayısı 11,8 milyona yükselerek geçen yıla göre %9 artış gösterdi.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %3.28 oranında değer kazancı ile 56.950 dolardan fiyatlanıyor. 70.000 dolara kadar yükselişin ardından ciddi bir satış baskısı ile karşılaşıldı ve 48.500 dolar seviyesine kadar gerileme gerçekleşti. Bu bölgeden tepki alınmış gibi görünmekte. 59.000 dolar direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. 59.000 dolar üzeri fiyatlama görülmesi durumunda 65.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri düşüş görülme ihtimalinde 54.000 dolar destek olarak güçlü bir bölge.

ETHEREUM(ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %3.54 oranında değer kazancı ile 2425 dolardan fiyatlanıyor. 2800 dolar seviyesi kaybedildikten sonra hızlıca 2160 dolar seviyesine kadar düşüş gerçekleşti. Buradan şimdilik tepki almış gibi görünmekte. Yukarı yönlü reaksiyon gerçekleşmesi durumunda 2650 dolara kadar yükseliş görülebilir. Düşüş gelmesi durumunda ise 2200 dolara kadar bir geri çekilme görülebilir.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.73 oranında değer kazancı ile 0.6038 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dünkü haberlerden sonra 0.49 dolardan 0.65 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.58 dolar şu an için güçlü durmakta. Buradan yukarı yönlü tepki gelmesi durumunda 0.66 dolar üzeri fiyatlamalar görülebilir. Geri çekilme durumunda 0.54 dolar majör destek olarak görünmekte.

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %4.53 oranında değer kazancı ile 20.74 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay bandın aşağı yönlü kırılmasıyla geri çekilme derinleşti. Geri çekilmenin derinleşmesi söz konusu olursa 11.83 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir. Yukarı yönlü hareket olması durumunda 23 dolar direnç olarak karşımıza çıkacaktır.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %5.65 değer kazancı ile 152,95 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, dün görülen sert fiyat hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 120 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden güçlü bir tepki aldığını görmekteyiz. Tepki hareketinin devam etmesi ile 150 dolar seviyesi de yukarı yönlü kırıldı. İlk direnç bölgesi 160 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlarsa 170 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 150 ve 145 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %5.27 oranında değer kazancı ile LINK, 9.98 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, önemli bir destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 8.50 dolar bölgesinden iyi bir tepki hareketi gerçekleştiğini ve 10 dolar seviyesinin hemen altında fiyatlandığını görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda ilk olarak 11 ve ardından 12 dolar seviyeleri hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 9.50 dolar seviyesi kısa vadeli destek olarak takip edilebilir.

FIL 

FIL, sabah saatleri itibarıyla %5.37 değer kazancıyla ile 3.533 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 3.57 dolar seviyesinin olumlu bir fiyat hareketi oluşturduğunu görmekteyiz. Bu hareketin yukarı yönlü kırılması durumunda 3.70 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 3.30 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır.

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.51 oranında değer kazancı ile 2395 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2478 dolara kadar yükselişin ardından düşüş devam ediyor. 2350 dolar bölgesi kritik bir destek bölgesi. Yukarı yönlü hareket gelmesi durumunda 2500 dolara kadar yükselişler görülebilir. Geri çekilmelerde 2350 dolar bölgesi destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.25 oranında değer kazancı ile 26.94 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 26.50 ve 27.50 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü bir kırılım gerçekleşmesi durumunda 28 dolar seviyesi test edilebilir. Kısa vadeli destek bölgesi olarak ise 26.80 dolar bölgesi takip edilebilir. 

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın