Ripple, ABD Doları Bazlı Stablecoin Çıkaracağını Duyurdu
Ripple, ABD dolarına sabitlenmiş bir dijital para biriminin piyasaya sürülmesiyle 150 milyar dolarlık stablecoin piyasasına giren en son büyük oyuncu olacak. Ripple’ye göre, stablecoin ABD doları tarafından 1’e 1 olacak şekilde desteklenecektir. Ek olarak Ripple, rezervlerinin kamuya açık aylık tasdik raporlarında muhasebeleştirileceğini açıkladı. Ripple CEO’su Garlinghouse, şirketin geçen yıl rakip firmalar olan Tether’in USDT tokeni ve Circle’nin USDC’sinin ‘depegging’ olayına yanıt olarak piyasaya bir stablecoin sunmaya karar verdiğini söyledi.
Morgan Stanley ve UBS Arasında Spot Bitcoin ETF Rekabeti
Morgan Stanley ve UBS, müşterilerine spot Bitcoin ETF’lerine erişim sunan ilk büyük bankalar olmak için aktif olarak rekabet etmektedir. Kaynaklar, Morgan Stanley’in müşterilerine spot Bitcoin ETF’lerine tam erişim sunan ilk büyük banka olmak istediğini ve UBS’den birkaç gün önce duyuru yaparak UBS’in önüne geçmeye çalışacağını söyledi.
ABD’li PayPal Müşterileri Uluslararası Ödemeler için PYUSD’yi Kullanabilecek
PayPal, ABD’li müşterilerin şirketin PYUSD stablecoinini kullanarak sınır ötesi para transferleri göndermelerine olanak tanıyan yeni bir hizmeti kullanıma sunduğunu açıkladı. Şirketin uluslararası ödeme hizmeti Xoom’un ABD’li kullanıcıları PYUSD’yi USD’ye çevirerek işlem ücreti ödemeden ‘yaklaşık 160 ülkedeki alıcılara’ para gönderilebilecek.
Bitcoin Fed Yorumlarından Sonra %4.5 Değer Kazandı
LinkedIn’de yapılan bir görüşmede Kashkari, “Enflasyonun yatay hareket ettiğini görmeye devam edersek, o zaman bu faiz indirimleri yapmamız gerekip gerekmediğini sorgulamama neden olur.” dedi. Kashkari’nin bu yorumları, şahin Fed üyeleri arasında yer aldığı için şaşırtıcı olmadı, fakat hisse senetleri hızlı bir şekilde negatif tepki verdi. Bu yorum, Powell’in bu yıl faiz indirimi beklentisiyle de çelişti. Bu konuşmadan sonra Bitcoin 69.200 dolara kadar yükseldi ve yaklaşık olarak %4.5 oranında değer kazandı.
Yüksek Fonlama Oranı Düşüşün Habercisi mi?
Fonlama oranları, Nisan 2021’den beri en yüksek seviyede. Pozitif fonlama oranları, long pozisyonlu yatırımcıların baskın olduğunu ve short pozisyonlu yatırımcılara fon ödemeye istekli olduklarını gösteriyor. Bu durum, long yatırımcıların daha yüksek fiyatlara, short pozisyonlara ise daha düşük fiyatlara işlem yaptığını gösteriyor. Fonlama oranları en son Nisan 2021’de bu kadar yüksekti. En son Bitcoin fonlama oranları böyleyken üç ay sonra 60.000 dolardan 30.000 dolara düşmüştü.
Google, 2 Yazılımcıya Sahte Uygulama Çıkarttıkları için Dava Açtı
Yunfeng Sun ve Hongnam Cheung adlı iki yazılımcı son dört yıl içinde Google Play’de 87 adet sahte uygulama yayınladı. En az 100.000 kişinin etkilendiğini ve bunlardan 8700’ünün ABD’de olduğu iddia ediliyor. Yazılımcılar, uygulamayı indirtmek için kripto para yatırımları sağladığını iddia eden bir uygulamayı indirmeleri için sosyal mühendislik teknikleri kullandı. Parayı çekmek isterken fee ücretleriyle karşı karşıya kaldılar ve bazı paraları çekemediler.
Solana Ağında Problem
Ağdaki işlemlerin şu anda %75’inin başarısız olduğu bildiriliyor. Dune Analytics’e göre bu tarihteki en yüksek başarısızlık oranı olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan Helius CEO’su Mert Mumtaz, işlemlerin %75’inin başarısız olduğu iddiasını yalanladı ve başarısız olan oylama dışı işlemlerin büyük çoğunluğunun bot spamı olduğunu belirtti.
Ethereum, NFT Satış Pazarında Lider Konumda
CryptoSlam verilerine göre Ethereum, perşembe gününü NFT satışlarında 10,48 milyon dolar ile zirvede tamamladı. Ek olarak tüm zamanların NFT satışlarında 43,46 milyon dolar ile sektör lideri olan Ethereum, satış hacminde %42’lik artış ile en az 10 milyon dolarlık satış yapan tek proje oldu. İkinci sırada 6,61 milyon dolarlık satış ile Bitcoin yer alırken üçüncü sırada 6,12 milyon dolar ile Solana yer aldı.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC sabah saatleri itibarıyla %2.67 oranında değer kaybı ile 66.620 dolardan fiyatlanıyor. Dün 69.300 dolara kadar yükseldikten sonra geri çekilme devam etmekte. 65.000 dolar ile 64.500 dolar aralığı güçlü bir destek olarak karşımıza çıkmakta. Bu seviyede tutunması durumunda 71.500 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Destek seviyesinin çalışmaması durumunda ise 61.000 dolara kadar geri çekilme görülebilir.
ETHEREUM (ETH)
ETH sabah saatleri itibarıyla %2 oranında değer kaybı ile 3260 dolardan fiyatlanıyor. Dün 3443 dolar seviyesine kadar bir yükseliş gerçekleşti. 3450 dolar güçlü direnç olarak karşımıza çıkmakta. 3400 doların altında fiyatlama ile 3000 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir. 3200 dolar majör destek olup, bu seviyeden tepki alması durumunda 3800 dolar görülebilir. Burası destek olarak çalışmazsa 3000 dolara kadar geri çekilme yaşanabilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %2.31 oranında değer kaybı ile 0.58 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dün 0.6175 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti. XRP’nin 0.6143 ve 0.5830 seviyelerinde sağlam destek seviyeleri mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 0.6530 ve 0.6720 direnç seviyeleri aşılması halinde XRP’nin 0.80 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %3.10 oranında değer kazancı ile 45.06 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dün 49.22 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti. Bu bölgede kısa vadede bir yatay hareket mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 50.00 ve 51.00 direnç seviyelerinin aşılması halinde AVAX’ın 60 hedefini zorlaması beklenebilir. Geri çekilmenin devamında 40 dolar seviyesi güçlü destek olarak görülüyor.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %5.03 değer kaybı ile 174.69 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman dün tekrardan direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 190 dolar seviyesinin test edildiğini ve üzerinde kalıcılık sağlanamadığını gördük. Ek olarak bu bölgeden gerçekleşen satış baskısı ile kısa vadeli yükselen trend çizgisi aşağı yönlü kırıldı. Bu hareketin devam etmesi durumunda 168 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 180 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %3.20 oranında değer kaybı ile LINK, 17.218 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman alçalan üçgen formasyonunun aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 16.500 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 17.500 dolar seviyesi direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
ATOM
ATOM, sabah saatleri itibarıyla %2.53 değer kaybı ile 10.716 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman gerçekleşen geri çekilme hareketi ile destek bölgesi olan 10.60 dolar bölgesinin test edildiğini görüyoruz. Bu bölgeden yukarı yönlü tepki alınması durumunda direnç olarak 11 dolar seviyesi takip edilebilir ve bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 11.500 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise destek bölgesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 10.150 dolar seviyesi test edilebilir.
MKR
MKR, sabah saatleri itibarıyla %2.18 değer kaybı ile 3870 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman dün görülen yükseliş hareketi ile 4050 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgede oluşan ikili tepe formasyonu ile geri çekilme hareketinin gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 3800 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3900 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır.