Polygon, 4 Eylül’de MATIC’i POL Tokene Geçirmeyi Planlıyor – Spot Bitcoin ETF’lerinde Giriş Devam Ediyor

Polygon, 4 Eylül’de MATIC’i POL Tokene Geçirmeyi Planlıyor

Polygon, teklifin topluluk tarafından onaylanmasının ardından, 4 Eylül 2024 tarihinde ana ağ yükseltmesi gerçekleştirerek yerel tokeni MATIC’ten POL ticker’li yeni bir tokene ve yeni akıllı sözleşmelere geçiş yapacaktır. Yükseltme sonrasında POL, ilk aşamada gaz ücretleri ve ağ içinde stake etme için birincil token olarak MATIC’in yerini alacaktır. POL’un, MATIC’in mevcut dağıtım ve toplam arzını sürdürmesi beklenmektedir. 

Spot Bitcoin ETF’lerinde Giriş Devam Ediyor

19 Temmuz tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Bitcoin ETF’lerinde 84.7 milyon dolarlık giriş gerçekleştiğini ve böylece giriş serisinin devam ettiğini görüyoruz. ETF bazında değerlendirildiğinde, BlackRock’un IBIT fonu 102.67 milyon dolar giriş ile ilk sırada yer almaktadır. İkinci sırada ise 2.78 milyon dolar ile FBTC yer almaktadır. Çıkış tarafında ise 22.54 milyon dolar ile GBTC karşımıza çıkmaktadır. 

21Shares, Injective ETP’yi Piyasaya Sürdü

Varlık yöneticisi 21Shares, Euronext borsalarında işlem görmek üzere bir Injective ETP ürününü başlattı.  Injective böylece geleneksel finansal ürünler aracılığıyla yatırımcılara sunulan küçük bir kripto grubuna katılmaktadır. Injective Staking Exchange Traded Product (AINJ), Injective’nin performansını takip edecek ve ETP’ye yeniden yatırım için staking getirisini yakalayacaktır. Interactive Brokers, Saxo Bank, Swissquote ve eToro gibi büyük oyuncuların da aralarında bulunduğu 25 finans kuruluşunun desteğiyle Euronext Paris ve Euronext Amsterdam borsalarında işlem görecektir. Ürünün yönetim ücreti ise %2.5 olarak belirlenmiştir. 

Sektör Kaynaklarına Göre Donald Trump, Bitcoin’i Stratejik Rezerv Varlık Olarak İlan Edebilir

Eski ABD Başkanı Donald Trump’un Nashville’de düzenlenecek Bitcoin 2024 Konferansı’nda önemli bir duyuru yapacağı söylenmektedir. Sektör kaynaklarına göre, eski başkanın Bitcoin’i, ABD için stratejik bir rezerv varlık olarak ortaya çıkarma planları olabilir. Bu söylenti, kripto yatırımcıları ve savunucuları arasında büyük heyecan yaratmaktadır. Bitcoin dostu siyasi liderler uzun süredir BTC’nin stratejik bir rezerv varlık olarak değerlendirilmesini savunmaktadır. 

Valour Inc., NEAR ETP’yi Piyasaya Sürdü

DeFi Technologies’in bir iştiraki olan Valour Inc., NEAR tokeni için İsveç’teki Spotlight Borsası’nda ilk borsa yatırım ürününü (ETP) piyasaya sürerek NEAR ekosistemine güvenli ve çeşitlendirilmiş duyarlılık sağladı. Valour NEAR ETP, bireysel ve kurumsal yatırımcılara yenilikçi ve hızla büyüyen NEAR ekosistemine güvenilir, güvenli ve çeşitlendirilmiş bir şekilde maruz kalma imkanı sunarak dijital finansın geleceğini yeniden tanımlamayı amaçlayan merkezi olmayan bir web platformuna katılımı mümkün kılmaktadır. 

Uluslararası Ödemeler Bankası, Stablecoinlere Daha Sıkı Düzenlemeler Getiriyor

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), halka açık blok zincirleri üzerinde çalışan Tether’in USDT’si ve Circle’nin USDC’si gibi stablecoinleri önemli ölçüde etkileyebilecek yeni düzenlemeler getirdi. Ek olarak Basel Bankacılık Denetim Komitesi, bankaların kripto varlıklara maruz kalmasına ilişkin yeni kuralların ana hatlarını belirleyen bir rapor yayınladı. Yeni kurallar, bankaların kripto faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmalarını ve sıkı likidite standartlarını karşılamalarını gerektirmektedir.

Hindistan Merkezli Borsada Hack Saldırısı Gerçekleşti

Hindistan merkezli kripto borsası olan WazirX, dün yaptığı açıklama ile hack saldırısının doğru olduğunu ve toplamda 230 milyon dolarlık kripto paranın çalındığını duyurdu. Ek olarak şirket, hack olayı gerçekleşen cüzdanın Şubat 2023’ten itibaren Liminal adlı bir dijital varlık saklama ve cüzdan altyapısı firması tarafından işletildiğini belirtti. WazirX, saldırının Liminal’in arayüzünde görüntülenen bilgiler ile gerçekte imzalanan bilgiler arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklandığını söyledi. Çalınan kripto paralar arasında 96 milyon dolar değerinde SHIB, 52 milyon dolar değerinde ETH ve 11 milyon dolar değerinde MATIC yer almaktadır.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.17 oranında değer kazancı ile 64.096 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, geçtiğimiz hafta gerçekleşen güçlü yükseliş hareketinin ardından bu haftanın daha sakin geçtiğini ve son iki gündür bir miktar düzeltme hareketi olduğunu görmekteyiz. Aşağı yönlü hareketlerde 64 bin dolar bölgesi kısa vadeli kritik bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılması durumunda 63.200 dolar seviyesi takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 65 bin dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.20 oranında değer kaybı ile 3420 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 3375 ve 3500 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Ara direnç bölgesi olarak ise 3450 dolar seviyesi karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgelerinin geçilmesi durumunda 3600 dolar seviyesi takip edilebilir. 

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %3.98 oranında değer kaybı ile 0.5527 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, geçtiğimiz günlerde yaşanan güçlü hareket sonrası direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.64 dolar seviyesinden aşağı yönlü güçlü bir satış baskısı ile karşılaştığını gördük. Bu hareket ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.56 dolar seviyesini aşağı yönlü kıran XRP, hareketin devam etmesi durumunda 0.54 dolar bölgesini test edebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 0.57 – 0.58 dolar bölgesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.44 oranında değer kaybı ile 27.02 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, omuz baş omuz (OBO) formasyonuna benzer bir görüntü olduğunu görüyoruz. Bu formasyonun boyun çizgisi 26.60 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağı yönlü bir kırılım hareketi gerçekleşmesi durumunda 26 dolar seviyesi test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 27.50 dolar seviyesi önemli bir direnç noktasıdır. 

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.20 değer kazancı ile 161,14 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 155 dolar bölgesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 165 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 155 ve 150 dolar seviyeleri destek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.50 oranında değer kazancı ile LINK, 13,595 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, düşen trend bölgesinin ve 14,500 dolar bölgesinin önemli bir direnç bölgesi olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 15 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 13,500 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.

FTM

FTM, sabah saatleri itibarıyla %1.12 değer kazancı ile 0.4816 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, kısa vadeli olarak bir yatay hareket oluştuğunu görüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde 0.4850 dolar seviyesinin kırılması durumunda 0.50 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.47 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.90 oranında değer kaybı ile 2423 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yatay hareketin yukarı yönlü kırıldıktan sonra geri çekilme hareketi ile tekrardan yatay bölge içerisine dönüş yaptığını ve kırılım hareketinin geçersiz olduğunu görüyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde 2400 dolar seviyesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.18 oranında değer kaybı ile 29.48 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 30 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılımı ile düşüş hareketinin hızlandığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 29.40 ve 29 dolar seviyeleri önemli destek bölgeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın