Mt.Gox Geri Ödeme Planını Duyurdu – Dijital Varlık Fonlarından 584 Milyon Dolarlık Çıkış

Mt.Gox Geri Ödeme Planını Duyurdu

24 Haziran Pazartesi günü Mt.Gox, 2014 yılında yaşanan bir kripto hack olayından etkilenen kullanıcılarına varlıklarının dağıtımına başlama planlarını açıkladı. Açıklamaya göre, geri ödemelerin temmuzun ilk haftasında başlaması planlanmaktadır. Ek olarak geri ödemenin Bitcoin ve Bitcoin Cash cinsinden yapılacağı belirtildi. Toplam geri ödeme miktarının ise 9 milyar dolar büyüklüğünde olacağı tahmin edilmektedir.

Dijital Varlık Fonlarından 584 Milyon Dolarlık Çıkış

Geçtiğimiz haftanın raporunu incelediğimiz zaman, dijital varlık fonlarından 584 milyon dolarlık çıkış gerçekleştiğini görüyoruz. Böylece son iki hafta arka arkaya para çıkışı gerçekleşmiştir. En yüksek çıkış 630 milyon dolar ile Bitcoin’de meydana geldi. Ethereum tarafında da 58.3 milyon dolarlık çıkış gerçekleşirken Solana, Litecoin ve Ripple’de çok düşük miktarlarda giriş gerçekleşti.

Tether, EOS ve Algorand Üzerinde USDT Basımını Durduracak

Tether, 24 Haziran’dan itibaren EOS ve Algorand blok zincirinde USDT basımını durduracağını pazartesi günü blogunda resmen duyurdu. Tether’e göre, EOS ve Algorand tabanlı USDT basımının kaldırılması, şirketin Tether ekosisteminde dengeyi korumaya başlamasıyla uyumlu olarak nitelendirilmektedir.

BlackRock ve Franklin Templeton, Tokenize ABD Hazine Tahvillerini Artırıyor

Yüksek faiz oranları ve güvenli zincir üstü varlıklara olan talep, tokenleştirilmiş ABD hazineleri pazarını 2023’ün başından bu yana %1000’den fazla büyüterek 1.64 milyar dolara yükseltti. BlackRock’un BUIDL fonu şu anda 481.42 milyon dolar değerinde olup, Franklin Templeton’un BENJI fonunu geride bıraktı. ABD hazineleri gibi RWA tokenleştirilmesi; likiditeyi artırmak, işlemleri hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek gibi avantajlar sunuyor. Büyük finansal kurumlar, daha verimli ve güvenli hizmetler sağlayarak finansı devrim niteliğinde değiştirme potansiyeline sahip olan blok zinciri teknolojisine yatırım yapıyor.

Web3 İşe Alma Platformu 10 Milyon Dolar Topladı

Web3 işe alım ağı Bondex; Animoca Brands, Morningstar ve Chainlink gibi yatırımcılardan 10 milyon dolar topladı ve blok zinciri ve oyunlaştırılmış teşviklerle profesyonel ağ kurma ve işe alımı dönüştürmeyi hedefliyor. Platform, ekonomik faydaları aracılardan kullanıcılara kaydırmayı amaçlayarak, başarılı işe alımlar için 10.000 dolara kadar ödüller sunuyor. CEO Ignacio Palomera, fonların platformu geliştirmek ve Web3 ile Web2 ekosistemlerine entegre etmek için kullanılacağını belirtti. 

Biden Yönetimi, Kripto Danışmanını Yeniden İşe Aldı

Beyaz Saray, Başkan Biden’e 2022 tarihli kripto odaklı kararnamesinde danışmanlık yapan siber güvenlik danışmanı Carole House’yi yeniden işe aldı. Carole House daha önce 2021 – 2022 yılları arasında Başkan Joe Biden’e Ulusal Güvenlik Konseyi’nde siber güvenlik ve dijital inovasyona odaklanan bir direktör olarak danışmanlık yapmıştır. Ek olarak House, kripto yanlısı olarak değerlendirilmektedir.

Donald Trump, Bitcoin 2024 Etkinliğinde Konuşma Yapabilir

Konuya aşina iki kaynağa göre; eski Başkan Trump, temmuz sonunda Nashville’de yapılacak Bitcoin 2024 kongresinde konuşma yapmak üzere görüşme halinde. Bu durum, eski başkanın kendisini dijital finans alanında ileri görüşlü bir aday olarak konumlandırmaya çalıştığı ABD başkanlık yarışını potansiyel olarak etkileyebilir. Bitcoin Magazine tarafından yürütülen bir etkinlik olan Bitcoin 2024, Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’den sonraki hafta 25 – 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecektir ve yılın en büyük Bitcoin etkinliği olarak görülmektedir.

Louisiana, CBDC’leri Yasaklayan ve Kripto Madenciliğini Koruyan Yasa Tasarısını İmzaladı

Louisiana Valisi Jeff Landry, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) yasaklayan ve kripto madenciliğini koruyan bir yasa tasarısı imzaladı. HB 488 sayılı yasa tasarısı, yönetim makamlarının CBDC’lerde ödeme kabul etmesini veya talep etmesini engellemektedir. Ayrıca, yetkililerin Fed Yönetim Kurulu ve diğer federal hükümet organları tarafından CBDC testlerine katılmasını da yasaklamaktadır.

——————————————————————————-

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %1.75 oranında değer kazancı ile 61.300 dolardan fiyatlanıyor. Dün akşam saatlerinde 58.500 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. Yatay banda tekrardan giriş olmuş oldu. 63.500 dolar ilk direnç seviyesi olarak görünmekte. Yükselişin devamı için bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerekiyor. Geri çekilmenin devam etme durumunda 55.000 dolar majör destek olarak görünmekte.

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.16 oranında değer kazancı ile 3392 dolardan fiyatlanıyor. 3148 dolar majör destek olarak görünmekte. 3241 dolara kadar düşüş ardından kalıcılık sağlanamadı ve yükseliş hareketi kısmen başladı. Yükseliş devamı için 3500 dolar üzeri kalıcılık sağlanmalı. 3500 dolar üzeri kalıcılığın sağlanması durumunda 3750 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri çekilmenin devamında ise 3000 dolar en kuvvetli destek olarak görünüyor.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.89 oranında değer kazancı ile 0.4783 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.45 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanılmalı. İlk destek tekrardan 0.48 dolar ile 0.45 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.50 ve 0.52 dolar seviyeleri yer alıyor. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.57 oranında değer kazancı ile 25.18 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay alanın aşağı kırılmasının ardından düşüş devam ediyor. Geri çekilmelerde 22 ve 20 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 25.30 dolar şimdilik fiyatı tutmuş gibi. Yükseliş devamı için 30 dolar bölgesinin kırılması ve kalıcılık sağlanması gerekmekte. 30 dolar aşılırsa 40 dolara kadar tekrar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin devam etme durumunda ise 20 dolar majör destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %3.07 değer kazancı ile 136,41 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 125 dolar seviyesinden yukarı yönlü tepki hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 140 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin geçilmesi ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ise 145 dolar seviyesi takip edilebilir. Kısa vadeli destek olarak ise 130 dolar seviyesi takip edilebilir.

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.36 oranında değer kaybı ile LINK, 13.013 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olan 12,800 dolar seviyesinden yukarı yönlü tepki aldığını görüyoruz. Bu tepki hareketinin devam etmesi durumunda 15 dolar seviyesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 13.500 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

AAVE

AAVE, sabah saatleri itibarıyla %5.95 değer kazancı ile 91,443 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü kırılım hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin direnç bölgesi üzerinde kalıcı olması durumunda 95 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 90 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

APE

APE, sabah saatleri itibarıyla %3.04 değer kazancı ile 0,983 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, dikdörtgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 1 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Geri çekilmelerde ise kırılım bölgesi olan 0,95 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.25 oranında değer kaybı ile 2328,90 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2390 dolardan 2290 dolara kadar bir gerileme gerçekleşti. 2290 dolar seviyesi destek olarak çalışıyor. 2360 dolar direnç seviyesi yukarı yönlü kırıldı. 2400 üzerinde fiyatlama görülürse tekrardan 2450 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Kısa vadede yükseliş için 2350 dolar üzeri fiyatlama korunmalı.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.05 değer kazancı ile 29,59 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 30,80 dolar bölgesinde gerçekleşen geri çekilme hareketi ile 30 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 29.50 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın