IMF, Bitcoin’in Finansal İstikrarsızlık Ortamındaki Öneminden Bahsetti
Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Bitcoin, küresel finansal istikrarsızlığın olduğu bir ortamda sınır ötesi finansal akışlar için giderek daha kritik bir kanal haline gelmektedir. Rapor, Bitcoin’in merkezi olmayan yapısının, özellikle ekonomik sıkıntı veya sıkı sermaye kontrolleri yaşayan bölgelerde geleneksel bankacılık sistemlerini atlamak için nasıl kullanıldığına ışık tutmaktadır.
Aptos Labs, Microsoft ve SK Telecom Arasında İş Birliği
Aptos Labs, kurumlara merkezi olmayan finansa açılan bir kapı sunmak için Microsoft, Brevan Howard ve Güney Koreli kablosuz telekomünikasyon operatörü SK Telecom ile iş birliği yaptığını açıkladı. Ortaklık, yasal gereklilik yardımı, hesap ve işlem gizliliğini korumaya yönelik araçlar ve müşterini tanı (KYC) kontrolleri için yerleşik özellikler gibi uçtan uca kurumsal çözümler paketi olan Aptos Ascend’i sunacaktır.
BlackRock’un Spot Bitcoin ETF’si IBIT, GBTC’nin Pazar Payını Geçebilir
BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si olan IBIT, Grayscale’nin Bitcoin Trust ETF’sinin pazar payına yaklaşmaktadır. Verilere göre, BlackRock’un IBIT’ı 17 Nisan’da 24,9 milyon dolarla ikinci en düşük günlük girişi kaydederken, 9 Nisan’da 20,4 milyon dolarlık girişle en düşük gününü yaşadı. Şu an için 19 milyar dolarlık Bitcoin’e sahip olan GBTC’nin pazar payı %36,8 iken IBIT’ın pazar payı %32,6 seviyesine ulaştı. IBIT’te toplamda 16,8 milyar dolarlık Bitcoin bulunmaktadır.
RWA Platformu Ondo Finance ile Noble Arasında İş Birliği
RWA platformu Ondo Finance perşembe günü yaptığı açıklamada, tokenize edilmiş ABD Hazine tekliflerini Cosmos ekosistemine getirmek için varlık ihraç zinciri Noble ile iş birliği yaptığını duyurdu. Ondo’nun Noble aracılığıyla yerel olarak ihraç etmeyi planladığı ilk varlık, bu yılın ikinci çeyreğinin sonunu hedefleyen ve yıllık %5,2 getiri sunan kısa vadeli ABD Hazine tahvilleriyle desteklenen tokenize bir not olan USDY’dir. Ondo’nun Cosmos’a genişlemesi, token tekliflerinin Cosmos ekosistemindeki 90’dan fazla blok zincirine entegre edileceği ve ABD Hazineleri tarafından getiri sağlayan bir tasarruf, ödeme ve teminat varlığı olarak desteklenen ürünlerinin benimsenmesini artıracağı anlamına gelmektedir.
DeFi TVL Değeri 100 Milyar Dolara Çıktı
DeFi’nin TVL değeri, 2023’ün son çeyreğinde 36 milyar doların altına düştü, ancak 2024’ün ilk çeyreğinde hızla toparlandı ve 97 milyar dolara ulaştı. Bu yılın başından itibaren ise geçen hafta %81 artarak iki yılın en yüksek seviyesi olan 98 milyar dolara ulaştı. Messari, 18 Nisan’da biraz daha yüksek TVL rakamları bildirdi ve DeFi teminatlarının önceki çeyreğe göre %65,6 artarak 101 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu büyüme, varlıkların fiyatlarındaki artışa ve likit yeniden alımlara bağlandı.
BTC Düşüşünde 1.7 Milyar Dolar Cüzdanlara Aktarıldı
CryptoQuant’ın en son verilerine göre, 16-17 Nisan arasındaki 24 saatlik dönemde, değeri 1,75 milyar doları aşan 27.700’den fazla BTC, birikim adreslerine gönderildi. Daha önce 23 Mart’ta BTC’nin fiyatı 63.500 dolarken bir günde 25.500 BTC birikim adresine gönderilmişti. Bu veriler, 63.000 dolar civarında yüksek düzeyde alımın gerçekleştiğini gösteriyor. Bu da büyük ve kararlı yatırımcıların Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gördüklerini ve güvenlerini koruduklarını işaret ediyor.
Tether, 4 Yeni Yapılandırma Duyurdu
Şirketin USDT stablecoini ‘Tether Finance’ adlı bir ekip tarafından yönetilecek, ‘Tether Power’ adlı başka bir departman ise şirketin Bitcoin madenciliği yatırımlarını idare edecek. Üçüncü bir bölüm olan ‘Tether Data’, yapay zeka (AI) ve diğer teknolojik alanlara stratejik yatırımları denetleyecek. Son olarak, ‘Tether Edu’ adlı birim çeşitli eğitim girişimlerine ev sahipliği yapacak.
Ethereum Protokolü, Bitcoin Madenciliğinden İlham Alıyor
Heroglyphs, Ethereum solo stakerlerini teşvik etmeyi amaçlayan bir sistem. Bu sistem, Proof of Work sisteminin unsurlarını taklit ederek, Ethereum solo stakerlerini ödüllendirmeyi ve teşvik etmeyi hedefler. Heroglyphs madenciliği, stake büyüklüklerine veya blok teklifçisi olarak seçilip seçilmemelerine bakılmaksızın tüm doğrulayıcıların katılımları için ödül almasını sağlar.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %2.20 oranında değer kaybı ile 62.000 dolardan fiyatlanıyor. Dün 64.000 dolara kadar yükseldikten sonra geri çekilme gerçekleşti. Gece saatlerinde gelen haberlerin de etkileriyle 60.000 dolar altı fiyatlama yaşandı fakat tepki alarak yükseliş gerçekleştirdi. 60.000 dolar şu an için destek seviyesi gibi görünmekte fakat aşağı kırılırsa 58.000 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir. 64.000 dolar üzeri kalıcılık sağlanırsa 68.000 dolara kadar yükseliş görülebilir.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %2.19 oranında değer kaybı ile 2996 dolardan fiyatlanıyor. 3093 dolara kadar yükseldikten sonra geri çekilme derinleşti ve tekrardan 2866 dolara kadar bir geri çekilme yaşandı. Bu seviyeden şu an için tepki almış gibi görünmekte. 3100 dolar üzeri kapanış, yükselişin devamı için gerekiyor. 2866 dolar aşağı yönlü kırılırsa 2650 dolara kadar geri çekilmeler gerçekleşebilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %3.46 oranında değer kaybı ile 0.4851 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Piyasadaki düşüş ile XRP’de 0.4235 dolar likiditesinin alındığını görmekteyiz. Bu seviye alındıktan sonra yukarı yönlü hareket devam etmekte. 0.50 dolar önemli bir seviye olup, bir kez daha red yedi. Yukarı yönlü kırılım gelmesi durumunda 0.55 dolara kadar yükseliş görülebilir. 0.50 dolardan red yenmesi durumunda ise 0.40 dolara kadar düşüş gözlemlenebilir.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %3.53 oranında değer kaybı ile 33.62 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 30 dolara kadar düştükten sonra bu seviyeden reaksiyon alınmış gibi görünüyor. 38 dolar kritik bir bölge olup, bu seviyenin üzeri fiyatlamalarda 40 dolar bandı tekrar görülebilir. 32.00 dolar bölgesinin kaybı yaşanırsa 25 dolara kadar düşüş gerçekleşebilir.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.82 değer kaybı ile 138.13 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 128 ve 142 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgesi olan 142 dolar seviyesinin kırılması durumunda 150 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise 135 ve 130 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %4 oranında değer kaybı ile LINK, 13.320 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 12.860 ve 14 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu yatay hareketin Solana’nın saatlik grafiği ile benzer olduğunu söylemek mümkün. Yukarı yönlü hareketlerde kısa vadeli olarak 13.500 dolar seviyesinin önemli bir direnç olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 14 dolar seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. Geri çekilmelerde ise ilk olarak 13 dolar ve ardından 12.860 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.
APT
APT, sabah saatleri itibarıyla %4.17 değer kaybı ile 9.1032 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, günün erken saatlerinde gerçekleşen düşüş hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 8.65 dolar bölgesinin test edildiğini ve bu bölgeden yukarı yönlü hareket gerçekleştiğini görüyoruz. Bu tepki hareketinin devam etmesi durumunda 9.65 dolar bölgesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 8.80 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.
MATIC
MATIC, sabah saatleri itibarıyla %4.29 değer kaybı ile 0.6468 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman alçalan bir kanal hareketi olduğunu görüyoruz. Erken saatlerde gerçekleşen düşüş hareketi ile kanal hareketinin dip bölgesi olan 0.61 dolar seviyesinden bir tepki hareketi karşımıza çıkmaktadır. Bu bölge destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise kanal tepe bölgesi olan 0.67 dolar bölgesi direnç olarak takip edilebilir.