Donald Trump, ABD için Stratejik bir Rezerv Varlık Olarak Bitcoin’i Övdü – Consensys, MetaMask Güvenliğini Artırmak için Wallet Guard’ı Satın Aldı

Donald Trump, ABD için Stratejik bir Rezerv Varlık Olarak Bitcoin’i Övdü

Forbes’in haberine göre, eski Başkan Donald Trump, Bitcoin’e güçlü desteğini ifade ederek, kripto para biriminin stratejik bir rezerv varlık olarak sınıflandırılmasına ilişkin tartışmaları gündeme getirdi. Trump, sosyal medya gönderisinde Bitcoin’in jeopolitik önemini kabul etti ve büyümesini engelleyen politikalara karşı uyarıda bulunarak bu tür eylemlerin sadece Çin ve Rusya’ya yarar sağlayacağını belirtti. Bu destek ile Trump, Bitcoin’i benimseyen ilk büyük siyasi parti adayı konumundadır.

Temsilci Hill, Trump’un Kripto Düzenlemesi için FIT21 Tasarısını Kabul Edebileceğini Söyledi

ABD Temsilcisi French Hill, yakın zamanda CNBC’ye verdiği bir röportajda Donald Trump yönetiminin dijital varlık yönetimi ve kullanıcıların korunmasına yönelik net kurallar oluşturmak için yakın zamanda kabul edilen FIT21 tasarısını benimseyeceğini öne sürdü. Bu öneri, eski ABD başkanı Donald Trump ve cumhuriyetçi milletvekillerinin yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde daha kripto dostu bir düzenleyici ortamı savunmasıyla geldi. Hill’e göre, Trump’un potansiyel başkanlığı, inovasyona ve tüketicinin korunmasına yardımcı olmak için tasarıyı kabul edecektir. Bu düzenleyici netlik, gelişmekte olan dijital varlık alanında ABD’nin rekabet gücünü korumak için çok önemli olarak görülmektedir. 

Consensys, MetaMask Güvenliğini Artırmak için Wallet Guard’ı Satın Aldı

Consensys, dijital varlıkları ve verileri hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtekarlıktan korumaya yönelik bir güvenlik aracı olan Wallet Guard’ı satın aldığını duyurdu. Bu satın alma, Wallet Guard’ın gelişmiş güvenlik özelliklerini MetaMask’a entegre ederek Web3’te kullanıcı korumasını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Entegrasyon, sorunsuz bir geçiş sağlamak için Wallet Guard ekibinin MetaMask Ürün Güvenliği Ekibi içinde Consensys’ye katılmasını içerecektir.

Küresel Düzenleyiciler, 2026’dan İtibaren Bankaların Kripto Varlık Riskini Yayınlayacak

Küresel bankacılık düzenleyicileri, çarşamba günü yaptıkları açıklamada, bankaların Ocak 2026’dan itibaren kripto varlıklarına olan duyarlılıklarını açıklamaları için gerekli olan şablonları onayladıklarını belirtti. Basel Bankacılık Denetim Komitesi yaptığı açıklamada, “Bu açıklamalar, bilgi kullanılabilirliğini artırmayı ve piyasa disiplinini desteklemeyi amaçlamaktadır.” dedi. Bu açıklamada ek olarak, “Komite bu alanı ve kripto varlık piyasalarındaki diğer gelişmeleri izlemeye devam edecektir.” denildi.

Sygnum ve Fidelity International, Chainlink ile Ortaklık Kurdu

Chainlink, Net Varlık Değeri (NAV) verilerini zincir üstüne getirmek için Fidelity International ve Sygnum ile bir iş birliği yaptığını duyurdu. Tokenleştirilmiş varlıklar için dönüm noktası niteliğindeki bu üretim kullanım örneğinde, iş birliği Sygnum’un Fidelity International’ın 6,9 milyar dolarlık Kurumsal Likidite Fonu’nun yakın zamanda yayınlanan onchain temsili için temel varlık verileri etrafında şeffaflık ve erişilebilirlik sağlamaktadır. Chainlink ile NAV verileri otomatik ve güvenli bir şekilde zincir üzerinde doğru bir şekilde raporlanabilir ve senkronize edilebilmektedir.

Bitwise, S-1 Dosyalarını Erken Değiştirdiği için Ethereum ETF’leri Önümüzdeki Hafta Gelebilir

Bitwise, 8 Temmuz son tarihinden önce  Ethereum ETF için değiştirilmiş bir S-1 formu sundu ve bu da ürünün lansmana hazır olduğunu gösteriyor. Analistler, bu ETF’lerin iki hafta içinde listelemeye başlayabileceğini tahmin ediyor, ancak SEC henüz belirli bir zaman çizelgesi sağlamadı. SEC, Bitwise de dahil olmak üzere sekiz spot Ethereum ETF’si için daha önce formları onayladı, ancak S-1 beyanlarının nihai onayı hala gerekli. Bitwise ve VanEck, başlangıçta sponsor ücretlerini kaldıracaklarını duyurdu.

Kurumlar Chainlink’e 30 Milyon Doların Üzerinde Yatırım Yaptı

Kurumsal yatırımcılar, Chainlink (LINK) tokenlerine son zamanlarda 30 milyon dolardan fazla yatırım yaparak Chainlink teknolojisinin benimsenmesi ve güvenini artırdılar. Zincir üzerindeki veriler, 54 yeni cüzdanın Binance’den bir hafta içinde 2,08 milyon LINK aldığını gösteriyor. Bu ilgi, Chainlink’in dokuz büyük blok zincirini destekleyen Zincirler Arası Uyumluluk Protokolü’nden (CCIP) kaynaklanıyor. CCIP, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve Web3 girişimcileri için basit bir arayüz sunarak, veri ve token transferini güvenli bir şekilde sağlıyor. Artan token arzı nedeniyle fiyat zorlukları yaşansa da, analistler LINK’in uzun vadeli beklentileri konusunda iyimser ve Chainlink’in blok zinciri ve finansal hizmetlerdeki stratejik önemini vurguluyor.

Compute Labs, Değerlemesini 30 milyon Dolara Yükseltti

Solana tabanlı GPU tokenizasyon protokolü geliştiricisi olan Compute Labs, Protocol Labs liderliğinde ve Blockchain Coinvestors, OKX Ventures ve HashKey Capital gibi yatırımcıların katılımıyla 3 milyon dolarlık pre-seed yatırım turunu tamamladı. SAFT olarak yapılandırılan bu fonlama, Compute Labs’ın tamamen seyreltilmiş token değerlemesini 30 milyon dolar olarak belirledi. Compute Labs, yüksek performanslı GPU’lara erişimi demokratikleştirerek, GPU-NFT’ler (GNFT’ler) aracılığıyla yatırımcılara GPU sahipliği ve getirisi sağlama amacında. Protokol şu anda Solana testnet üzerinde aktif olup, bu ay içinde Solana mainnet üzerinde ve gelecekte de diğer blok zincirlerindebaşlatılması planlanıyor.

Solana’nın Zincir Üzeri Faaliyeti Yükseliyor

Haziran ayında Solana (SOL), fiyatında önemli dalgalanmalar yaşadı, 5 Haziran’da 175 doları gördü ve ay sonunda 144 dolarla kapandı. VanEck ve 21Shares’in ay sonunda spot Solana ETF başvuruları yapmasıyla SOL’da %10’luk bir fiyat artışı yaşandı. Solana ağındaki günlük işlem hacminin %34 artması, kullanıcı benimsemenin arttığını gösterdi. Solana, DEX piyasasının neredeyse %25’ini oluşturarak 38.4 milyar dolarlık ticaret hacmiyle dikkat çekti. Mayıs ayına göre %26 düşüşe rağmen Solana, 68.5 milyon dolarlık NFT satışı ve 798,000’den fazla işlemle dördüncü sırada yer aldı.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %2 oranında değer kaybı ile 59.000 dolardan fiyatlanıyor. Gece saatlerinde 58.000 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. Düşüşün sona ermesi için 60.000 dolar üzeri fiyatlama şart. Geri çekilme durumunda 57.000 ilk destek olarak görünmekte. Direnç olarak ise 62.000 dolar kritik bir seviyeye denk geliyor.

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %2 oranında değer kaybı ile 3230 dolardan fiyatlanıyor. 3148 dolar majör destek olarak görünmekte. 3241 dolar bu sefer fiyatı tutamadı. Yükseliş devamı için 3500 dolar üzeri kalıcılık sağlanmalı. 3500 dolar üzeri kalıcılığın sağlanması durumunda 3750 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri çekilmenin devamında ise 3000 dolar en kuvvetli destek olarak görünüyor.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.76 oranında değer kaybı ile 0.4590 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.45 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanılmalı. İlk destek tekrardan 0.48 dolar ile 0.45 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.50 ve 0.52 dolar seviyeleri yer alıyor. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.40 oranında değer kaybı ile 28.00 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 23.50 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam ediyordu fakat yükselişin de sonuna gelindi. Geri çekilmelerde 22 ve 21 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 25.30 dolar şimdilik fiyatı tutmuş gibi. Yükseliş devamı için 30 dolar bölgesinin kırılması ve kalıcılık sağlanması gerekmekte. 30 dolar aşılırsa 40 dolara kadar tekrar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin devam etme durumunda ise 25 dolar majör destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %3.17 değer kaybı ile 136.37 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 140 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 130 ve 120 dolar seviyeleri önemli destek bölgeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 140 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.43 oranında değer kaybı ile LINK, 13.395 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 14 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 13 dolar seviyesi önemli bir destek bölgesi olarak takip edilmektedir. Bu bölgeden tepki alınması durumunda tekrardan 14 dolar seviyeleri test edilebilir. 

TRX

TRX, sabah saatleri itibarıyla %0.61 değer kaybı ile 0.12792 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 0.12970 ve 0.12780 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana direnç ve destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde destek bölgesi kırılırsa 0.12700 dolar seviyesi test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise kısa vadeli direnç olarak 0.12900 dolar bölgesi karşımıza çıkmaktadır. 

APT

APT, sabah saatleri itibarıyla %2.73 değer kaybı ile 6.42 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yatay hareketin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 6 dolar bölgesine doğru bir düşüş mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 6.60 dolar bölgesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlarsa 7 dolar seviyesi test edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.04 oranında değer kazancı ile 2357 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2390 dolardan 2290 dolara kadar bir gerileme gerçekleşti. 2290 dolar seviyesi destek olarak çalışıyor. 2308 dolara tekrar bir geri çekilme olma durumunda bu, yukarı yönlü hareketin başlangıcı olabilir. Yükselişin devamı için 2340 dolar üzeri kırılım gerekmekteydi ve bu sağlandı. İlk hedef 2380 dolar.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.53 değer kaybı ile 30.33 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Kısa vadeli direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 30.60 dolar seviyesinden bir miktar satış baskısı gerçekleşti. Bu geri çekilmenin devam etmesi durumunda 30 dolar seviyesi önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 30.80 – 31 dolar seviyesi takip edilebilir.

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın