Dijital Varlık Fonlarından Çıkış – Avalanche ve Stripe Arasında Entegrasyon

Dijital Varlık Fonlarından Çıkış

Dijital varlık fonlarını incelediğimiz zaman, toplamda 435 milyon dolarlık çıkış olduğunu görüyoruz. Böylece geçtiğimiz üç hafta boyunca arka arkaya para çıkışı gerçekleşti. En yüksek çıkış her zaman olduğu gibi 423 milyon dolar ile Bitcoin’de meydana geldi. Coin bazında incelediğimiz zaman, Ethereum’da 38,4 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Ek olarak Solana’da 4,1 milyon, Litecoin’de 3,1 milyon ve short-Bitcoin’de 1,3 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. 

Avalanche ve Stripe Arasında Entegrasyon

Finansal altyapı platformu olan Stripe, Avalanche C-Chain’i desteklemeye başladığını duyurdu. Bu gelişme ile perakende kullanıcılar AVAX’ı doğrudan Stripe üzerinden satın alabileceklerdir. Ava Labs tarafından geliştirilen Avalanche’nin yerel ekosistem cüzdanı ve portföyü Core, Stripe’nin onramp’ını entegre ederek kullanıcılara Avalanche blok zincirinde varlık satın almak için daha fazla yol sunmaktadır.

MicroStrategy’den Nisan Ayında Ek Bitcoin Alımı

MicroStrategy pazartesi günü, 2024 ilk çeyrek kazanç raporunun yanı sıra Bitcoin varlıklarına ilişkin yeni rakamlar yayınladı. Üç aylık raporda, firmanın toplam 7,54 milyar dolar değerinde 214,400 adet Bitcoin’e sahip olduğu belirtilmektedir. Ek olarak, Michael Saylor bir sosyal medya paylaşımında, firmanın nisan ayında 7,8 milyon dolar karşılığında 122 adet Bitcoin daha satın aldığını açıkladı. 

Hong Kong Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinde İşlemler Başladı

Altı adet spot Bitcoin ve Ethereum ETF’si salı günü Hong Kong’daki ilk işlemlerinde değer kazandı ve üç Bitcoin ETF’si gün ortasına kadar %2’den fazla yükselerek Asyalı yatırımcıların kripto para varlıklarına olan ilgisini yansıttı. China AMC, Harvest ve Bosera tarafından piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’leri yaklaşık olarak %2,6 değer kazandı. 

Tether, Blackrock Neurotech’e 200 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Tether, yeni kurulan girişim bölümü Tether Evo aracılığıyla yaptığı yatırımı pazartesi günü duyurdu. Bu yatırım ile Tether, Blackrock Neurotech’in çoğunluk hissedarı haline geldi. Tether, yatırımın Blackrock Neurotech’in tıbbi çözümlerinin ticarileştirilmesini ve dağıtımını finanse etmesine ve araştırma ve geliştirme çalışmalarını desteklemesine yardımcı olacağını belirtti.

Samourai Cüzdan Geliştiricisi Kefaletle Serbest Bırakıldı

Samourai Cüzdan geliştiricisi Keonne Rodriguez, suçlamaları kabul etmeyerek duruşmaya kadar ev hapsinde kalacak. Kefalet koşulları arasında 1 milyon dolar karşılığı serbest kalacağı yer alıyor. Yetkililer, 24 Nisan’da Rodriguez’i tutukladı ve Hill hakkında iade sürecini başlattı. Rodriguez ve Hill, Samurai’yi işletirken yasa dışı işlemlerde 2 milyar dolar değerinde Bitcoin ele geçirip DarkWeb’de 100 milyon dolarlık kara para aklama işlemlerini kolaylaştırdıkları iddia ediliyor

Güney Kore, Kripto Para Suç Birimini Yükseltmeye Çalışıyor

Yerel bir basın raporuna göre, Güney Kore Adalet Bakanlığı ve Güvenlik ve Kamu Yönetimi Bakanlığı, kripto suçlarla mücadele birimlerini kalıcı bir departman statüsüne yükseltmek için çalışıyorlar. Temmuz ayında kurulan bu birim, yaklaşık 30 uzman üyeden oluşuyor ve Savcılık Ofisi, Finansal Denetleme Kurumu, Mali İstihbarat Birimi ve Milli Vergi Dairesi gibi yedi hükümet kurumunun faaliyetlerini koordine ediyor.

Hakim, 450 Milyon Dolarlık FTX-Voyager Anlaşmasını İmzaladı

Bir hakim, FTX’in alacaklılarına 450 milyon dolarlık bir anlaşma yapma izni veren bir kararı onayladı. 29 Nisan’da Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde yapılan bir dosyada Hakim John Dorsey, FTX ve Voyager arasındaki bir anlaşmanın şartlarını onayladı. Anlaşma, Voyager’in alacaklılarını tazminat planının bir parçası olarak FTX ile tüm talepleri çözmesine izin veriyor. Onaylanması halinde, Voyager tarafından emanet edilen 5 milyon dolar ve Alameda Araştırması’ndan gelen 445 milyon dolarlık bir kredi geri ödeme davasına ilişkin ek fonlar, FTX’in borçlularına serbest bırakılacak. FTX ayrıca bu fonlara ilişkin tüm haklarını da feragat edecek.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %1.15 oranında değer kaybı ile 63.152 dolardan fiyatlanıyor. 72.800 dolar ile 60.800 dolar arasında yatay band halen mevcut. Yatay bandın orta bölgesi olan 67.000 dolar kritik bir bölge olup, bu seviyenin üzerinde kapanış gelmesi durumunda 72.800 dolara kadar yükselişler görülebilir. Şu an için bu bölge direnç olarak çalışıyor ve geri çekilme devam ediyor. 67.000 dolardan red yendiği için 60.800 dolara kadar tekrar bir geri çekilme gerçekleşebilir. Dün, 62.000 dolar seviyesi altına inildi fakat kalıcılık sağlanamadı. Kısa vadede ise 66.780 dolar ile 60.790 arasında yatay alan mevcut. Şimdilik 60.800 dolara doğru bir fiyat hareketi mevcut.

ETHEREUM(ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.80 oranında değer kaybı ile 3160 dolardan fiyatlanıyor. 3350 dolara kadar yükselişten sonra geri çekilme görüldü. 3100 dolar üzerinde kalıcılık sağlanmış durumda. 3200 dolar kritik bir bölge olup, hacimli kırılım gelmişti fakat kalıcılık sağlanamadı. 3200 doların kazanılması durumunda 3500 dolara kadar yükselişler görülebilir. Şu an için ara destek bölgesi olan 3150 dolar destek olarak iyi çalışmakta.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.12 oranında değer kaybı ile 0.5145 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.55 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.56 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviyenin altına kapanış gelmesi durumunda 0.48 dolara kadar bir düşüş gerçekleşebilir. 0.50 dolar destek olarak çalışırsa, direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar yer alıyor. 0.50 doların şu an için destek olarak başarılı çalıştığını görmekteyiz.

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2 oranında değer kaybı ile 34.56 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 40 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcut. 40 dolar seviyesine kadar yükselip red yendi. Eğer 39 dolar kırılımı gerçekleşirse ve üzerinde kalıcılık sağlanırsa 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme devam ederse 30 dolara kadar, ardından 28 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. 33 dolar kritik bir bölge olup, şimdilik destek olarak fiyatı tutuyor. Buranın da kaybı gelmesi durumunda 30 dolar seviyesine doğru hareket görülebilir.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.45 değer kaybı ile 135.79 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman alçalan bir hareket olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda 133-134 dolar bölgesi destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerindeki hareketlerde 140 dolar direnç olarak takip edilebilir ve direnç bölgesinin yukarı yönlü kırılımı ile 145 dolar bölgesine doğru bir hareket görülebilir. Geri çekilme durumunda ise destek bölgesinin aşağı yönlü kırılımı ile hareket 127 dolar bölgesine kadar devam edebilir. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.82 oranında değer kaybı ile LINK, 13.958 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 13.800 dolar bölgesinden yukarı yönlü bir tepki hareketi olduğunu görmekteyiz. Bu hareket ile kısa vadede 14 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 14.400 dolar bölgesine doğru bir hareket görebiliriz. Geri çekilmelerde ise tepki alınan bölge olan 13.800 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

WLD

WLD, sabah saatleri itibarıyla %0.93 değer kazancı ile 4.776 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 4.50 dolar bölgesinin önemli bir destek bölgesi olduğunu ve her seferinde bu bölgeden yukarı yönlü tepki alındığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 5 dolar bölgesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 5.500 dolar bölgesi test edilebilir. 

TRX

TRX, sabah saatleri itibarıyla %0.82 değer kazancı ile 0.11998 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü bir fiyat hareketi oluştuğunu ve direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.11950 dolar seviyesinin kırıldığını görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda hareketin devamı beklenebilir ve 0.12050 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise kırılan direnç bölgesi olan 0.11950 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons Altın, sabah saatleri itibarıyla %0.54 değer kaybı ile 2323 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanmadığını ve aynı zamanda kısa vadeli yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu geri çekilme hareketinin devam etmesi durumunda 2300 dolar seviyesi ve ardından 2280 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2380 ve 2400 dolar bölgeleri direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 2320 dolar şimdilik destek olarak çalışmakta. Bu seviyenin kaybı yaşanırsa 2300 dolara kadar gerileme görülebilir.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.36 değer kaybı ile 26.78 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 27 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin aşağı yönlü devam etmesi durumunda 26.70 ve 26.55 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Nedir? Ne İşe Yarar?
Yüzyıllardır dünya ekonomisini şekillendiren geleneksel finans sistemi, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artık eskisi kadar rakipsiz değil. Özellikle blok zinciri teknolojisinin sunduğu imkanlarla ortaya çıkan Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans dünyasında köklü bir değişimin kapılarını aralıyor, aracı kurumlara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak finansal işlemleri daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir...
Shiba Coin Nedir?  SHIB Neden Popüler?
Kripto dünyasında eğlenceyi ve topluluk gücünü bir araya getiren projelerden biri olan Shiba Inu, kısa sürede küresel çapta büyük bir ilgi görmeyi başardı. Eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyen ve “Dogecoin katili” olarak anılan bu kripto varlık, yalnızca bir memecoin olmanın ötesine geçerek yenilikçi bir ekosistem yaratmayı hedefliyor. Peki, Shiba Coin nedir ve neden bu kadar popüler...
PNUT Coin Nedir? Peanut the Squirrel Ne İşe Yarar?
Peanut the Squirrel adlı kripto para projesinin arkasında, tüm dünya tarafından tanıtan bir sincabın hüzünlü hayat hikayesi yer alıyor. Elon Musk’ın dahi dikkat çektiği bu hikâye kamuoyunda büyük bir ses getirdi. Peki, tüm bunlar yaşanırken ortaya çıkan PNUT coin nedir? Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu hikâyenin detaylarını ve kısa bir süre içinde milyonlarca dolar piyasa değerine ulaşan bu memecoin...
ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın