Grayscale, Ethereum Vadeli ETF Başvurusunu Geri Çekti
Grayscale’nin Ethereum vadeli işlemler borsa yatırım fonu için 19b-4 başvurusu hakkında güvenlik düzenleyicisinin kararı vermesinden üç hafta önce, şirket beklenmedik bir şekilde başvuruyu geri çekti. 7 Mayıs’ta, kripto varlık yöneticisi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na Grayscale Ethereum Vadeli İşlemler Trust’un geri çekildiğini bildirdi.
FTX Alacaklıları, Fonlarının %118’ini Nakit Olarak Geri Alacak
İflas eden kripto para borsası FTX, salı akşamı dosyalanan yeni belgelere göre, alacaklılarının %98’inin mahkeme onayından sonraki 60 gün içinde alacaklarının %118’ini nakit olarak geri almasını sağlayacak yeni bir yapılanma planı önerdi. Plana göre, hükümet dışı diğer alacaklılar, ‘yatırımlarının zaman değerini’ telafi etmek için alacaklarının %100’ünü ve %9’a kadar faizi geri alacaktır. Düzenleme halen iflas davasını yürüten Delaware iflas mahkemesinin onayına tabidir.
SEC Başkanı Gensler, Ethereum’un Sınıflandırılmasından Kaçındı
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, salı günü CNBC’ye verdiği röportajda Ethereum’un bir emtia mı yoksa bir menkul kıymet mi olduğuna doğrudan değinmedi ve bunun yerine odak noktasını, daha geniş düzenleyici kaygılara, özellikle Amerikalı yatırımcıların korunmasına ve kripto piyasasındaki aracı kurumların davranışına çevirdi. Ethereum’un sınıflandırılmasına ilişkin bir soruya Gensler, “Tek söyleyebileceğim, bana göre temel soru, Amerikalı yatırımcının korunmasını nasıl sağlayacağımızdır ve şu an da gerekli ya da ihtiyaç duyulan açıklamaları alamıyorlar.” dedi.
Chainlink, Hong Kong Doları Stablecoinin Teknoloji Ortağı Seçildi
Oracle çözümlerinin geliştiricisi 7 Mayıs’ta, RD Technologies’in Hong Kong doları cinsinden stablecoinini etkinleştirmek için Proof of Reserve ve Chainlink CCIP’yi entegre ettiğini açıkladı. HKDR’nin güvenli ve güvenilir çapraz zincir transferlerini kolaylaştırmak ve yeni stablecoine daha kolay erişilebilirlik sağlamak amacıyla Chainlink’in Çapraz Zincir Uyumluluk Protokolü de entegre edilecek. Açıklamaya göre, şirket ayrıca HKDR’nin rezervini doğrulamak için güvenilir bir şekilde zincirde doğrulama sağlamak adına Chainlink’in Proof of Reserve (PoR) özelliğini de uyguluyor.
Dijital Varlık Fonlarından Arka Arkaya Dört Haftalık Çıkış
Dijital varlık fonlarını incelediğimiz zaman, geçtiğimiz hafta 251 milyon dolarlık para çıkışı olduğunu ve böylece arka arkaya dördüncü hafta çıkış gerçekleştiğini görüyoruz. Hong Kong’da işlem görmeye başlayan spot Bitcoin ETF’lerinde ise 307 milyon dolarlık para girişi yaşandı. Bitcoin’de 284 milyon dolarlık para çıkışı yaşanırken, Ethereum yedi haftalık çıkış serisini 30 milyon dolarlık giriş ile sona erdirdi.
Revolut, Birleşik Krallık Ticaret Platformu ile Kripto Faaliyetini Genişletmeyi Amaçlıyor
İngiliz bankacılık uygulaması Revolut, dijital varlıklara yönelik önemli bir adım attığını duyurdu. Salı günü yayınlanan bir blog yazısında fintech şirketi, İngiltere merkezli perakende müşterileri için özel bir kripto ticaret platformu olan Revolut X’i tanıttı. Bilgilere göre platform, yatırımcıların 100’den fazla token alıp satmasına olanak tanıyacaktır ve işlem ücretleri %0 ile %0,09 arasında değişecektir. Yatırımcılar bu platformda işlem yapabilmek için Revolut müşterisi olmalıdır.
Solana DePIN Ambient, PlanetWatch Ağını Satın Aldı
Anbient Ocak 2024’de kuruldu. Kurucu ortak ve CEO olan Franchi, yaptığı açıklamalarda DePIN projesinin hava kalitesinin izlenmesine odaklandığını ve Solana’ya taşınmaya karar verdiklerini söyledi. Daha önce Algorand’da bulunuyorlardı. PlanetWatch’un mevcutta Algorand’da PLANETS tokeni var fakat önümüzdeki günlerde Solana ağında yeni bir token üretilecek.
MoonPay, BitPay ile Ortaklık Kuruyor
Kripto para transferlerini daha basit hale getirmek amacıyla web3 fintech şirketi MoonPay ve kripto para ödemeleri platformu BitPay bir araya geldi. MoonPay’in sosyal medya gönderisine göre iş birlikleri, bir kullanıcının kripto para birimini banka hesabına veya banka kartına gönderme sürecini basitleştirmeyi ve kripto para biriminin satışını daha hızlı ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.60 oranında değer kazancı ile 62.686 dolardan fiyatlanıyor. 56.600 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam ediyor. 60.800 dolar tekrardan kazanıldı. Artık destek olarak çalışabilecek bir bölge. 66.800 dolar kritik bir bölge olup, yukarısına kırılım gelmesi durumunda 72.800 dolara kadar yükselişler görülebilir. 66.800 dolardan red yenmesi durumunda tekrardan 60.800 dolara kadar geri çekilme görülebilir. Dün 64.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.59 oranında değer kazancı ile 3023 dolardan fiyatlanıyor. 2820 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam etmekte. 3050 dolar üzeri kalıcılık sağlandıktan sonra 3100 dolar da aşıldı. 3150 dolar bölgesi yatay bandın orta kısmı. Bu sebeple dirençle karşılaşılabilir. 3050 dolar kaybedildi. Bundan sonraki destek bölgesi 3000 dolar görünmekte. 3200 dolar üzerine kırılım gelirse 3380 dolara kadar yükseliş görülebilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.34 oranında değer kaybı ile 0.5228 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviyenin altına kapanış gelmesi durumunda 0.48 dolara kadar bir düşüş gerçekleşebilir. 0.50 dolar destek olarak çalıştı. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar yer alıyor.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.13 oranında değer kaybı ile 34.91 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 40 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcut. Eğer 39 dolar kırılımı gerçekleşirse ve üzerinde kalıcılık sağlanırsa, 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme devam ederse 34 dolara kadar, ardından 31 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. 36 dolar kritik bir bölge ve bu seviye kaybedildi. Buranın kazanılması, fiyatı 39 dolara kadar yükseltebilir.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.24 değer kaybı ile 147.55 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 158-160 dolar bölgesinin önemli olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yükseliş hareketinin devamını bekleyebiliriz ve 165 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise kısa vadeli olarak 140 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %0.13 oranında değer kaybı ile LINK, 13.990 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 14 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 13.400 – 13.600 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 14 dolar bölgesi direnç olup, bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 14.400 dolar seviyesi test edilebilir.
DOT
DOT, sabah saatleri itibarıyla %1.17 değer kazancı ile 7.074 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 7 ve 7.40 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Destek bölgesinde oluşan tepki hareketinin yukarı yönlü devam etmesi durumunda ise 7.400 dolar seviyesi test edilebilir.
RNDR
RNDR, sabah saatleri itibarıyla %1.07 değer kaybı ile 10.1787 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman geri çekilme hareketinin söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 10 – 10.06 dolar bölgesi önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgeden yukarı yönlü tepki alınması durumunda 10.400 dolar bölgesi takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketin devam etmesi ve destek bölgesinin kırılması durumunda ise 9.80 dolar seviyesi izlenebilir.
ONS ALTIN
Ons Altın, sabah saatleri itibarıyla %0.28 değer kazancı ile 2321.72 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanmadığını ve aynı zamanda kısa vadeli yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu geri çekilme hareketinin devam etmesi durumunda 2300 dolar seviyesi ve ardından 2280 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilirdi ve bu seviyeler geldi. Destek olarak çalıştı. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2380 ve 2400 dolar bölgeleri direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 2300 dolar şimdilik destek olarak çalışmakta. Bu seviyenin kaybı yaşanırsa 2260 dolara kadar gerileme görülebilir. 2332 dolar ilk ara direnç bölgesi olarak görünmekte.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.54 değer kazancı ile 27.38 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 27.50 dolar seviyesinin önemli olduğunu görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 28 dolar bölgesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 27 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.