Dijital Varlık Fonlarına 800 Milyon Dolardan Fazla Giriş – Tether ‘Altın Standart’ Güvenlik Denetimini Tamamladı

Dijital Varlık Fonlarına 800 Milyon Dolardan Fazla Giriş

Dijital varlık fonlarına geçtiğimiz hafta 862 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Bir önceki hafta yaşanan yüksek çıkışın ardından tekrardan girişlerin devam ettiğini görmekteyiz. En yüksek giriş miktarı her zaman olduğu gibi 865 milyon dolar ile Bitcoin’de gerçekleşti. Diğer coinleri incelediğimiz zaman ise Ethereum’da 18,9 milyon ve short-Bitcoin’de 2 milyonluk çıkış gerçekleşirken Solana’da 6,1 milyon, Cardano’da 1,1 milyon ve Polkadot’ta 2,4 milyon dolarlık giriş meydana geldi.

Tether ‘Altın Standart’ Güvenlik Denetimini Tamamladı

Tether, en üst düzey güvenlik uyumluluğu olan Sistem ve Organizasyon Kontrolleri (SOC) denetimini başarıyla tamamladığını duyurdu. Denetim, Amerikan Sertifikalı Muhasebeciler Enstitüsü (AICPA) tarafından geliştirilmiştir. Ek olarak firma, Tether’in iç kontrollerinin etkinliğini 12 aylık bir süre boyunca değerlendiren SOC 2 Tip II sertifikasını 2025 yılı sonuna kadar almayı hedeflemektedir. 

Solana DEX İşlem Hacmi Mart Ayında Rekor Kırdı

Verilere göre, Solana üzerindeki merkezi olmayan borsalarda işlem hacmi mart ayında 58,4 milyar doları aşarak tüm zamanların en yüksek aylık seviyesine ulaştı. Bir önceki en yüksek seviye Aralık 2023’te yaklaşık 28,5 milyar dolar ile gerçekleşmiştir. Bu rekorun kırılmasındaki en büyük sebep ise meme coin çılgınlığı olarak değerlendirilmektedir.

Tether, Yedinci En Büyük Bitcoin Sahibi Konumuna Ulaştı 

Tether, geçtiğimiz gün 8000 adetten fazla BTC satın almasının ardından dünya çapında yedinci en büyük Bitcoin sahibi konumuna ulaştı. On-chain verilere göre 31 Mart tarihinde Tether, 618 milyon dolar değerinde 8889 BTC satın aldı. Tether’in toplam BTC varlığı ise 75,354 BTC ise 5,23 milyar dolar değerindedir. Böylece Tether, dolaşımdaki arzın %0,3’üne sahip olarak karşımıza çıkmaktadır. 

dYdX’in Cayman Adalarına Yolculuğu

Merkeziyetsiz bir borsa olan dYdX, ABD düzenleyicilerinin DeFI protokollerine dikkat çevirmesiyle operasyonlarının bir kısmını Cayman Adaları’na taşımayı planlıyor. Pazar günü yapılan oylamada dYdX işletme vakfını Cayman Adaları’nda bir vakıf şirketine devredeceği söylendi. Kripto dostu yasaların bir parçası olarak Cayman Adaları, uluslararası işletmelerin kendi sınırları içinde vakıf şirketleri kurmasına izin veriyor.

Crypto Venture Capital Finansmanı Mart’da %53 Arttı

RootData analizleri, 180 yatırımın başarılı olduğunu ve Nisan 2022’den bu yana aylık bazda en yüksek rakama ulaşıldığını gösteriyor. Anlaşmaların %20’si 1 milyon ila 3 milyon dolar arasında yatırım alırken, %15’ten biraz fazlası 5 milyon ila 10 milyon dolar arasında yatırım aldı. Finanse edilen projelerin çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli olmasına rağmen, toplam anlaşma sayısının yalnızca %10’undan azını oluşturuyor. Optimism ise ayın en büyük artışını gizli bir anlaşmayla 89 milyon dolarlık token satarak elde etti.

Arjantin’den Yeni Düzenleme

Arjantin hükümeti, tüm yerel kripto firmalarını yeni düzenleyici bir kuruluşa kaydolmaya veya faaliyetlerini tamamen durdurmaya çağırdı. Bu düzenleme, müşterilerin kripto para birimi alımı, satımı, ticareti, ödünç verme, gönderme veya alma gibi işlemlerine izin veren işletmeleri de kapsıyor. Asıl amaç, kara para aklamayı önlemek ve terörün finansmanını engellemek.

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

BTC sabah saatleri itibarıyla %4 oranında değer kaybı ile 66.850 dolardan fiyatlanıyor. Üçlü tepeden sonra satış baskısı görüldü. 68.500 doların kaybından sonra 66.000 dolara kadar geri çekilme yaşandı ve buradan şimdilik destek alınmış gibi duruyor. 64.000 dolar destek olup, yukarı yönlü hareket gelmesi durumunda 68.500 dolara kadar yükseliş görülebilir. 64.000 dolar destek olarak çalışmazsa, 60.755 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.

ETHEREUM(ETH)

ETH sabah saatleri itibarıyla %3.70 oranında değer kaybı ile 3374 dolardan fiyatlanıyor. 3680 dolar güçlü direnç olarak karşımıza çıkmaktaydı. 3400 doların altında fiyatlama ile 3300 dolara kadar geri çekilme gerçekleşti. 3200 dolar majör destek olup, bu seviyenin yukarısında fiyatlama görülmesiyle 3500 dolara kadar tekrar yükseliş yaşanabilir. 3200 dolar destek olarak çalışmazsa 3000 dolar destek olarak çalışabilir.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.95 oranında değer kaybı ile 0.5992 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.58 – 0.62 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. XRP’nin 0.6143 ve 0.5830 seviyelerinde sağlam destek seviyeleri mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 0.6530 ve 0.6720 direnç seviyeleri aşılması halinde XRP’nin 0.80 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %6.50 oranında değer kaybı ile 48.03 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 46.00 ve 43.00 seviyeleri AVAX için sağlam destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgede kısa vadede bir yatay hareket mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Yukarı yönlü trendin aşağı kırıldığını görmekteyiz. Öte yandan, 50.00 ve 51.00 direnç seviyelerinin aşılması halinde AVAX’ın 60 hedefini zorlaması beklenebilir. 

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %5.18 değer kaybı ile 182.3 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen trend çizgisi ve destek olarak takip ettiğimiz 190 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 180 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Destek bölgesinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 170 dolar bölgesine kadar geri çekilme mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 185 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %3.65 oranında değer kaybı ile LINK, 17.695 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 18 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda ilk olarak 17.300 dolar bölgesi ve daha aşağıda ise 16.500 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 18 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 18.500 dolar bölgesi direnç olarak takip edilebilir. 

MKR

MKR, sabah saatleri itibarıyla %2.91 değer kazancı ile 3846 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz 4000 dolar seviyesine kadar yukarı yönlü hareketin ardından bir miktar geri çekilme olduğunu fakat 3600 dolar seviyesinden tepki alındığını görüyoruz. Bu tepki hareketinin devam etmesi durumunda 3900 dolar seviyesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda tekrardan 4000 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 3700 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

MATIC

MATIC, sabah saatleri itibarıyla %4.67 değer kaybı ile 0.9062 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman aşağı yönlü hareket ile destek bölgesi olan 0.94 dolar bölgesinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu bölgenin altında bir günlük kapanış gerçekleşmesi durumunda 0.85 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise daha önce kırılan bölge olan 0.94 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın