Dijital Varlık Fonlarına 1 Milyar Dolarlık Giriş
Dijital varlık fonlarını incelediğimiz zaman, geçtiğimiz hafta 1.05 milyar dolarlık giriş gerçekleştiğini görüyoruz. En yüksek giriş 1.012 milyar dolar ile Bitcoin’de yaşandı. Altcoinlerde ise Ethereum, Solana ve Litecoin’de sırasıyla 35.5 milyon, 8 milyon ve 2.8 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Çıkış tarafında ise short-Bitcoin ve Cardano karşımıza çıkmaktadır.
Sağlık Hizmetleri Firması Semler Scientific, Bitcoin Satın Aldığını Duyurdu
Kronik hastalıklarla mücadele için sağlık hizmeti sağlayıcılarına teknoloji ürünleri ve hizmetleri geliştirme ve pazarlama konusunda öncü olan Semler Scientific, bugün yönetim kurulunun birincil hazine rezerv varlığı olarak Bitcoin’i benimsediğini duyurdu. Buna ek olarak Semler Scientific, ücret ve masraflar dahil olmak üzere toplam 40 milyon dolar tutarında 581 Bitcoin satın aldığını açıkladı.
Japonya Merkezli Metaplanet, Ek Bitcoin Alımı Yapacağını Açıkladı
Japonya merkezli Metaplanet, 250 milyon Yen değerinde ek Bitcoin satın almayı planladığını açıkladı. Bu planlama, şirketin yönetim kurulu tarafından onaylanmıştır ve Metaplanet’in agresif Bitcoin alma stratejisini desteklemektedir. Firmanın şu anki sahip olduğu Bitcoin varlıklarının ortalama değeri 7.7 milyon dolar olarak bilinmektedir.
BlackRock, Faiz ve Tahvil Fonlarına Kendi Bitcoin ETF’sini Ekledi
Düzenleyici kurumlara yapılan başvurulara göre, BlackRock’un faiz ve tahvil odaklı fonları ilk çeyrekte varlık yöneticisinin kendi spot Bitcoin ETF’sinden hisse satın aldı. BlackRock’un Stratejik Gelir Fırsatları Fonu (BSIIX), 28 Mayıs tarihli Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarına göre, 3,56 milyon dolar değerinde iShares Bitcoin Trust (IBIT) satın alırken, Stratejik Küresel Tahvil Fonu (MAWIX) 485.000 dolarlık bir alım yaptı.
Dünya Genelinde Bitcoin ETF’lerinin Varlıkları 1 Milyon BTC’ye Ulaştı
Spot Bitcoin ETF’leri, son iki hafta içinde yeniden görülen girişlerle yeni kilometre taşlarına ulaşmaya devam etmektedir. Son gelişmelere göre, Bitcoin ETF’lerinin toplam varlıkları 1 milyon BTC’yi aşmış bulunmaktadır. Dünya genelindeki tüm spot Bitcoin ETF’leri toplu olarak 1.002.343 BTC’ye ya da mevcut dolaşımdaki kripto para arzının %5,08’ine sahiptir.
Luxor Technology, ABD’de Bitcoin Madenciliği Türev Ürünlerini Piyasaya Sürüyor
Luxor Technology ve Bitnomial, 28 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamen düzenlenmiş ilk Bitcoin madencilik türev ürünü olan Bitcoin Hashrate Futures’i piyasaya sürdü. Bu ürünün sembolü HUP olup, madencilerin gelirlerini korumalarına ve yatırımcılara Bitcoin madencilik piyasasına girmek için yeni bir yol sağlamalarına olanak tanımaktadır. Her sözleşme 1 PH’yi temsil eder, bir aylık vadeye sahiptir ve Luxor’un Bitcoin Hashprice Endeksi kullanılarak vade sonunda uzlaşma sağlanmaktadır.
Ethereum Spot Ticareti, ETF Onayından Sonra Artmaya Devam Ediyor
26 Mayıs’ta, Bitcoin ve Ethereum arasındaki işlem hacmi farkı önemli ölçüde daraldı. Bitcoin’in hacmi 12.89 milyar dolar, Ethereum’un hacmi ise 11.26 milyar dolar oldu. Bu da 1.6 milyar dolarlık bir fark oluşturdu. Bu, iki varlığın Ocak 2020’den bu yana en yakın olduğu seviye. Ethereum’un hacmindeki bu artış, ETF onaylanması ardından gerçekleşti.
——————————————————————————-
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.44 oranında değer kazancı ile 68.700 dolardan fiyatlanıyor. 4 saatlik grafiği incelediğimiz zaman, geçen haftanın başında görülen güçlü fiyat hareketi ile direnç bölgesi olan 72 bin dolar seviyesi test edildi. 66.700 dolardan destek bulduktan sonra tekrardan yükseliş devam etmekteydi fakat 70.500 dolar bölgesinden red yendi ve düşüş devam etmekte. İlk destek seviyesi olarak 66.760 dolar görünmekte. Yükselişin devamı için ise 71.000 dolar üzeri kalıcılık gerekmekte.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.78 oranında değer kazancı ile 3875 dolardan fiyatlanıyor. 4 saatlik grafiği incelediğimiz zaman, spot ETH ETF başvurularının onaylanması ile yüksek bir volatilite gördük. Bu hareket ile en dipte 3500 seviyesi test edildi ve güçlü bir tepki gerçekleşti. Yukarı yönlü hareket devam etmekte ve 3932 dolar bölgesinden tekrardan red yenmiş gibi görünüyor. 3932 dolar üzeri kırılım gelmesi durumunda 4000 dolar seviyesi test edilebilir. İlk destek olarak 3750 dolar bölgesi güçlü görünmekte.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.25 oranında değer kazancı ile 0.53 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanıldı. İlk destek tekrardan 0.52 dolar ile 0.51 dolar aralığı gibi görünüyor. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar seviyeleri yer alıyor.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.54 oranında değer kazancı ile 37.20 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay alanın yukarı kırılmasının ardından 42 dolar seviyesine kadar bir hareket gördük fakat bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanamadı. Geri çekilmelerde 35 ve 33 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 40 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 45 dolar bölgesi hedeflenebilir.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.82 değer kazancı ile 171.4 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, yaşanan geri çekilme hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 160 dolar seviyesinin test edildiğini görüyoruz. Bu bölgeden alınan tepkinin devam etmesi durumunda 175 dolar seviyesi kısa vadeli direnç olarak takip edilebilir. Destek bölgesinin kırılması durumunda 155 dolar seviyesine kadar bir hareket mümkün olabilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %3.68 oranında değer kaybı ile LINK, 18.088 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman direnç bölgesi olan 17.400 dolar seviyesinin geçildiğini görüyoruz. Şu an için bir geri çekilme mevcut. Bu hareketin devam etmesi durumunda 18 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 19 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır.
BONE
BONE, sabah saatleri itibarıyla %5.11 değer kazancı ile 0.7182 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman yatay bölgenin ve aynı zamanda düşen trend çizgisinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu manzara dip oluşumunun tamamlandığına işaret edebilir. Hareketin devam etmesi durumunda 0.77 dolar seviyesi olası direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.65 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır.
RNDR
RNDR, sabah saatleri itibarıyla %2.67 değer kazancı ile 10.49 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, uzun zamandır destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 9.90 dolar seviyesinin iyi çalıştığını ve bu bölgeden alınan tepki ile direnç bölgesi olan 10.30 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 11 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 10.30 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.14 oranında değer kaybı ile 2358 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman 2400 dolar seviyesinin aşağı yönlü güçlü bir şekilde kırıldığını görüyoruz. Şu an için destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 2300 dolar seviyesinden tepki aldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 2360 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bu direnç üzeri kalıcılık sağlanması durumunda 2375 dolar sonraki direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmakta.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.35 değer kazancı ile 32.20 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yükselen hareket sonrası bir miktar geri çekilmenin ardından hareketin devam ettiğini görüyoruz. Direnç bölgesi olarak 32.28 dolar seviyesi karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde bir kırılım gerçekleşmesi durumunda 33 dolar seviyesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 31.80 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.