Deutsche Bank – Taurus İş Birliği, Cosmos’da Önemli Gelişme, Polygon’da Hedef 4. Çeyrek

Deutsche Bank Kripto Hizmetlerine Başlıyor

Avrupa ve hatta dünyanın en büyük finansal kuruluşlarından biri olan Deutsche Bank, İsviçre merkezli Taurus şirketi ile entegre olarak müşterilerine kripto saklama ve tokenizasyon hizmetleri sunmayı amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre, taraflar arasındaki iş birliği, Deutsche Bank’ın dijital varlık çalışmalarını, Almanya’da yapmış olduğu kripto para saklama hizmet lisans başvurusu ve Singapur’da dahil olduğu DAMA isimli proof of concept tokenizasyon platformu projesini kapsayacak. Deutsche Bank, Almanya’nın bir, Avrupa’nın en büyük dokuzuncu bankası olarak 1.3 trilyon dolarlık varlığı yönetimi altında bulunduruyor.

Thailand Merkezli KBank’tan AI ve Web 3 Yatırımı

KXVC isimli fon ile banka, Asya-Pasifik bölgesindeki girişim ve kuruculara destek olmayı amaçlıyor. Toplam 100 milyon dolar değerinde olacak fon için hedef yapay zeka, web 3 ve fintech girişimleri olacak. KBank Asya’da dijital varlık hizmetleri de sunan bankalardan biri. Banka Tayland, Çin ve Vietnam’da operasyonlarını sürdürüyor.

Genesis için Son Tarih 21 Eylül

Geçtiğimiz yıl yaşanan kriz sürecinin ardından iflasını duyuran ve sonrasında problemlerine çözüm üretemeyen Genesis’te dün bir yetkili yaptığı açıklamayla şirketin GGC International şirketi aracılığıyla sunduğu dijital varlık spot ve vadeli trade işlemlerini durduracağını, bu ayrılık sonrasında da hiçbir ticari kuruluş aracılığıyla trade hizmeti sunmayacağını duyurdu. Yetkili aynı zamanda şirketin bunu gönüllü olarak, iş sebepleri için yaptığını da açıkladı.

Polygon POL Token Geçişi için Hedef 4. Çeyrek

Polygon, Haziran – Temmuz döneminde paylaşmış olduğu geliştirmeler ile çok önemli değişikliklerin teklifini sunmuştu. Polygon 2.0 isimli yenilenme sürecinde ilk iyileştirmeler duyuruldu. 13 Eylül’de duyurulan üç yeni Polygon İyileştirme Önerisi (PIP), MATIC’ten POL’e token geçişine ve Polygon’un yeni staking katmanının başlatılmasına odaklanıyor.- PIP’ler, token geçişinin başlatılması, POL’un Polygon ağları için yerel gaz tokenı haline getirilmesi, POL’un Polygon ağlarının staking tokenı olarak kurulması ve Polygon 2.0 staking katmanının başlatılması dahil olmak üzere 0. aşamayı oluşturan dört temel adımı ortaya koyuyor. Polygon, topluluğun tekliflerde minimum değişiklik talep ettiğini varsayarak bu yılın 4. çeyreğinde 0. aşamayı kullanıma sunabileceğini söyledi.

Cosmos Hub’a Ait Liquid Staking Module Kullanıma Açıldı

Cosmos ağının zincirler arası hizmet sağlayısıcısı Cosmos Hub önemli bir geliştirme gerçekleştirdi. Kullanıma açılan Cosmos Hub’ın Liquid Staking Module ile ATOM’a yeni özellikler kazandırıldı. Kullanıma sunulan bu özellik ile birlikte ATOM yatırımcıları farklı fırsatlara ve imkanlara sahip olacak. LSM ile ATOM sahipleri 21 günlük bağlanma süresini beklemeden stake edilmiş ATOM tokenlarını likit olarak stake edebilecekler.

Bitcoin Madenciliğinde Yenilenebilir Enerji Kullanımı Yükseliyor?

Dün X hesabı üzerinden paylaşımlar yapan bir Bloomberg analisti, Bitcoin madenciliğinde kullanılan yenilenebilir enerji seviyesinin %50’yi aştığını, bu gelişmenin Çin’deki madencilik yasağının başlamasıyla gerçekleştiğini söyledi. Çin’de yasağın başladığı dönemde karbondioksit emisyonunun %60’ın üzerinde olduğunu ve yasaklar ile birlikte bu seviyenin 2 yıl içinde %37.5 seviyelerine düştüğünü görüyoruz. Bu paylaşımın ardından gözler 2021 yılında fosil yakıt kullanımı nedeniyle Tesla’nın kripto para ile ödeme alma işlemlerini donduran, %50 oranını şart olarak sunan Elon Musk’a çevrildi.

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

Bitcoin, bugün sabah saatleri itibariyle %0.24 değer kazancı ile 26.588 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin’de gelen kuvvetli verilerin ardından beklenilenin aksine güçlü bir hareket ile karşılaşıldı. Hacim girişlerinin üç gündür ortalama üstünde olduğu Bitcoin’de 26.800 bölgesi sonraki hedef olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ve hafta sonu görebileceğimiz düşük hacim sebebiyle olası düşüşlerde 26.300 ve 25.800 seviyelerini destek seviyesi olarak kullanabiliriz. Daha büyük geri çekilmeler ile karşılaşmamız durumunda ise 25.200 en kritik bölge olarak karşımıza çıkıyor. Yukarı yönlü harekette ise 26.600-26.800 bölgesi ve sonrasında 27.600 seviyesini hedefliyor olacağız.

ETHEREUM(ETH)

Sabah saatleri itibariyle %0.31 oranında değer kazanan ETH, 1631 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da yükselişin devam ettiğini ancak 1640 seviyesini aşamadığımızı görüyoruz. Şimdilik 1620-1640 arasında fiyatlanan ETH’de 1640 kırılımı sonrasında 1700 dolar hedefine doğru yükselişin devam etmesini bekleriz. Ancak olası geri çekilmelerde 1620 ve 1580 seviyelerinin önemli olacağını da söyleyebiliriz.

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibariyle %1.90 değer kazancı ile 0.4984  dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. XRP’de saatlik grafikte yukarı yönlü kırılan yükselen üçgen formasyonunun ardından gelen yükseliş ile 0.5080 direncine kadar gelinmiş olsa da bu seviyenin kırılamadığını ve kar satışlarının başladığını görüyoruz. XRP’de 0.5080 kırılırsa bir sonraki hedef 0.56 bölgesi olacaktır.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibariyle %0.43 değer kazancı ile 9.44 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. AVAX, piyasanın güçlü kaldığı bu dönemde alçalan hareketini zor da olsa yukarı yönlü kırarak 9.50 bölgesine ulaştı. Buradan geri dönüp gerçekleştirdiği formasyon direncini re-test eden AVAX’ta re-test şimdilik onaylanmış gibi gözüküyor. AVAX bu kırılımı saatlik kapanışlarla onaylayabilirse sonrasında 9.80 seviyesini hedefleyebiliriz.

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibari ile %1.75 değer kazancı ile 19.18 seviyesinden fiyatlanıyor. Solana’da gelen 18.60 kırılımı sonrasında yükselen bir hareket gerçekleştirdiğini ve 19.30 seviyesinin şimdilik bir direnç seviyesi olarak çalıştığını görüyoruz. SOL bu bölgeyi de kırabilirse 20 dolar seviyesini hedefleyebileceğimizi, geri çekilmelerde ise 19 ve 18.60 seviyelerinin önemli bir destek görevi görebileceğini söyleyebiliriz.

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibariyle %0.70 oranında değer kazanan LINK, 6.194 seviyesinden fiyatlanıyor. LINK’te 6.05 ve 6.10 seviyelerinin de kırılması ile birlikte fiyatın yeniden yatay direnç bölgesi olan 6.25-6.30 aralığına gittiğini ve buraya ulaşamadan satış baskısı yediğini görüyoruz. LINK’te önümüzdeki günlerde yukarı yönlü bir test ve kırılım gerçekleşirse yukarı yönlü hedeflerin 6.45 ve 6.72 olacağını, geri çekilmelerde kritik bölgelerin 6.05-5.85-5.72 olacağını söyleyebiliriz.

MAKER(MKR)

MKR sabah saatleri itibariyle %4.22 artış ile 1211 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. MKR’de pozitif ayrışmaya devam ediyor. 1190 direncine ulaşmasının ardından önce biraz geri çekilip 2. testinde kırılımı gerçekleştiren MKR şu sıralar 1210 bölgelerinden fiyatlanıyor. Bir önceki tepe seviye olan 1225 bölgesinden satış gören MKR’de bu bölge aşılırsa hedef seviyemiz 1270 seviyesi olacaktır.

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın