CFTC, Litecoin’i Emtia Olarak İlan Etti – 1 Milyar Dolarlık ABD Hazine Tahvilleri Tokenize Edildi

CFTC, Litecoin’i Emtia Olarak İlan Etti

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) yakın zamanda Litecoin’i emtia olarak ilan etmesinin ardından LTC tarafında güçlü bir fiyat hareketi yaşandı. Bu açıklama, Litecoin’i menkul kıymetleri düzenleyen ve madeni para ihraç edenlere daha katı sorumluluklar yükleyen SEC’in kapsamı dışına çıkardığı için önemli olarak değerlendirilmektedir.

1 Milyar Dolarlık ABD Hazine Tahvilleri Tokenize Edildi

BlackRock’un Ethereum tabanlı ürünü olan BUIDL’nin 20 Mart’ta piyasa sürülmesinin ardından ABD Hazine tahvilleri Ethereum, Polygon, Solana ve diğer blok zincirlerde tokenize edildi. Elde edilen raporlara göre BUIDL, şu anda Franklin Templeton’un ABD Hazine tahvillerinde 360,2 milyon dolar tutan 11 aylık Franklin OnChain ABD Hükümeti Fonu’nun arkasında yer alıyor. Ayrıca ABD Hazine tahvillerinin 1,08 milyar dolarının 17 üründe tokenize edildiği yer alan bilgiler arasında. 

Grayscale, Stake Ödüllerine Öncelik Veren Kripto Yatırım Fonunu Tanıttı

Grayscale Investments, portföylerini kripto para tokenlarinin stake edilmesinden elde edilen gelire duyarlı hale getirmek isteyen müşterilere özel bir yatırım fonu duyurdu. Yakın zamanda yapılan bir açıklamaya göre, Grayscale Dinamik Gelir Fonu yalnızca yönetim altında 1,1 milyon dolardan fazla varlığı veya 2,2 milyon dolardan fazla net değeri olan müşteriler tarafından kullanılabilecek. Fon, yatırımcılar için üç ayda bir planlanan dağıtımlarla, stake ödüllerini haftalık olarak ABD dolarına dönüştürmeyi amaçlamaktadır. 

Kripto Yatırımları Son 18 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

The Block verilerine göre, kripto veya blok zinciri şirketlerine yönelik toplam finansman mart ayında 1,4 milyar doları aşarak Eylül 2022’den bu yana en yüksek aylık seviyeye ulaştı. Eylül 2022’de ise toplam finansman 2 milyar dolar seviyesinin üzerindedir. Erken aşama yatırımlardaki kayda değer artış, mart ayında 20’den fazla Seri A anlaşmasıyla fonlama hacimlerinin güçlenmesine yardımcı olmuştur.  

Borsalardan Çekilen Bitcoin Sayısında Önemli Artış

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ile borsalardaki Bitcoin varlıklarında önemli bir değişim görüldü. Glassnode verilerine göre, borsalardan toplamda 9,5 milyar doların üzerinde Bitcoin çekildi. 11 Ocak tarihinden itibaren toplamda 136 bin adet BTC borsalardan çekilirken, 27 Mart tarihinde 22 bin adet BTC ile günlük rekor kırıldı. 

Galaxy Digital, 296 Milyon Dolar Net Kar Açıkladı

Galaxy Digital, 2022’deki 1 milyar dolarlık kaybın ardından 2023 yılının tamamı için 296 milyon dolar net gelir bildirdi. Yönetim altındaki varlıkların 31 Aralık 2023 itibariyle yaklaşık 5,2 milyar dolar seviyesine ulaştığı biliniyor. Resmi açıklamada, 2023’ün son çeyreğinde net gelirin 302 milyon dolara çıkarıldığı söylendi. Galaxy, 2023’ün 3. çeyreğinde bile 94 milyon dolar zarar etmişti.

Polygon Labs CEO’sundan Layer-3 Eleştirisi

Geçen hafta olan lansman ardından Degen Chain ağı çok sayıda ilgi gördü. Arbitrum Orbit kullanılarak oluşturulan Degen Chain, Syndicate tarafından Degen tokeni çok düşük maliyetli bir ağ olarak çıkarttı. Bu ilgi ardından, Polygon Labs CEO’su Marc Boiron pazar günü yaptığı açıklamada, Layer-3’ lerin yalnızca Ethereum’dan değer almak ve Layer-3’lerin üzerinde kurulduğu Layer-2’lere değer katmak için var olduklarını vurguladı. Bu sebeple de “Polygon Labs, Layer-3’ler üzerinde çalışmıyor.” diyerek gönderiyi sonlandırdı.

Stablecoin Hacminde Solana, Ethereum’u Geride Bıraktı

Artemis verilerine göre Solana blok zincirindeki günlük stablecoin işlem hacmi, 9 Mart tarihinde başlayan artan hacim ile mart ayında Ethereum’u geride bıraktı. 30 Mart verilerine göre, Solana’da 97,5 milyar dolar stablecoin hacmi gerçekleşirken, Ethereum’da 9,3 milyar dolarlık hacim gerçekleşti.

———————————————————————————

BITCOIN(BTC)

BTC sabah saatleri itibarıyla %1.38 oranında değer kaybı ile 70.340 dolardan fiyatlanıyor. 3.kez 71.000 dolar üzerinde kalıcılık sağlanamadığı görünmekte. 3’lü tepe formasyonu oluşmuş durumda. Bu sebepten dolayı geri çekilmeler görülebilir. İlk destek konumu olarak 68.500 dolar görünmekte. Buradan yukarı yönlü tepki alması durumunda 71.000 dolar seviyesi yukarı yönlü olarak kırılabilir. Aşağı yönlü tepkide ise bir sonraki destek konumu olan 67.000 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.

ETHEREUM(ETH)

ETH sabah saatleri itibarıyla %1.77 oranında değer kaybı ile 3581 dolardan fiyatlanıyor. 3680 dolar güçlü direnç olarak karşımıza çıkmakta ve bu seviyeyi kırmakta biraz zorlanıyor gibi. Geri çekilme devam etmekte olup, ilk destek bölgesi olan 3480 dolardan yukarı yönlü reaksiyon alması durumunda 3800 dolara kadar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin derinleşmesi söz konusu olursa 3370 dolar bölgesi güçlü görünmekte. 

RIPPLE(XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.65 oranında değer kaybı ile 0.6250 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.61 – 0.62 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Teknik göstergeler, kısa vadede yükseliş eğilimi olduğunu göstermekte. XRP’nin 0.6143 ve 0.5830 seviyelerinde sağlam destek seviyeleri mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 0.6530 ve 0.6720 direnç seviyelerinin aşılması halinde XRP’nin 0.80 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.

AVALANCHE(AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.74 oranında değer kaybı ile 53.06 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 54.00 ve 53.00 seviyeleri AVAX için sağlam destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgede kısa vadede bir yatay hareket mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Yukarı yönlü trendin aşağı kırıldığını görmekteyiz. Öte yandan, 58.65 ve 60.50 direnç seviyelerinin aşılması halinde, AVAX’ın 70 hedefini zorlaması beklenebilir. 

SOLANA(SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.24 değer kaybı ile 199.95 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 208 dolar bölgesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin kırılması durumunda ise 214 dolar bölgesine kadar yukarı yönlü bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise 198 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK(LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.87 oranında değer kaybı ile LINK, 19.000 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 18.775 ve 19.300 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Direnç bölgesi olan 19.300 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 19.500 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise kısa vadeli olarak 18.800 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

ANKR

ANKR, sabah saatleri itibarıyla %13 değer kazancı ile 0.06735 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 0.065 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.07 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise 0.066 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

Litecoin (LTC)

LTC, sabah saatleri itibarıyla %4.82 değer kazancı ile 110 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman cuma günü yukarı yönlü kırılan üçgen formasyonu ile hareketin başladığını ve ardından 100 dolar bölgesinin geçildiğini görüyoruz. Kısa vadeli olarak değerlendirildiğinde 109 dolar bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 115 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 105 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın