CFTC, Litecoin’i Emtia Olarak İlan Etti
ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) yakın zamanda Litecoin’i emtia olarak ilan etmesinin ardından LTC tarafında güçlü bir fiyat hareketi yaşandı. Bu açıklama, Litecoin’i menkul kıymetleri düzenleyen ve madeni para ihraç edenlere daha katı sorumluluklar yükleyen SEC’in kapsamı dışına çıkardığı için önemli olarak değerlendirilmektedir.
1 Milyar Dolarlık ABD Hazine Tahvilleri Tokenize Edildi
BlackRock’un Ethereum tabanlı ürünü olan BUIDL’nin 20 Mart’ta piyasa sürülmesinin ardından ABD Hazine tahvilleri Ethereum, Polygon, Solana ve diğer blok zincirlerde tokenize edildi. Elde edilen raporlara göre BUIDL, şu anda Franklin Templeton’un ABD Hazine tahvillerinde 360,2 milyon dolar tutan 11 aylık Franklin OnChain ABD Hükümeti Fonu’nun arkasında yer alıyor. Ayrıca ABD Hazine tahvillerinin 1,08 milyar dolarının 17 üründe tokenize edildiği yer alan bilgiler arasında.
Grayscale, Stake Ödüllerine Öncelik Veren Kripto Yatırım Fonunu Tanıttı
Grayscale Investments, portföylerini kripto para tokenlarinin stake edilmesinden elde edilen gelire duyarlı hale getirmek isteyen müşterilere özel bir yatırım fonu duyurdu. Yakın zamanda yapılan bir açıklamaya göre, Grayscale Dinamik Gelir Fonu yalnızca yönetim altında 1,1 milyon dolardan fazla varlığı veya 2,2 milyon dolardan fazla net değeri olan müşteriler tarafından kullanılabilecek. Fon, yatırımcılar için üç ayda bir planlanan dağıtımlarla, stake ödüllerini haftalık olarak ABD dolarına dönüştürmeyi amaçlamaktadır.
Kripto Yatırımları Son 18 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
The Block verilerine göre, kripto veya blok zinciri şirketlerine yönelik toplam finansman mart ayında 1,4 milyar doları aşarak Eylül 2022’den bu yana en yüksek aylık seviyeye ulaştı. Eylül 2022’de ise toplam finansman 2 milyar dolar seviyesinin üzerindedir. Erken aşama yatırımlardaki kayda değer artış, mart ayında 20’den fazla Seri A anlaşmasıyla fonlama hacimlerinin güçlenmesine yardımcı olmuştur.
Borsalardan Çekilen Bitcoin Sayısında Önemli Artış
Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ile borsalardaki Bitcoin varlıklarında önemli bir değişim görüldü. Glassnode verilerine göre, borsalardan toplamda 9,5 milyar doların üzerinde Bitcoin çekildi. 11 Ocak tarihinden itibaren toplamda 136 bin adet BTC borsalardan çekilirken, 27 Mart tarihinde 22 bin adet BTC ile günlük rekor kırıldı.
Galaxy Digital, 296 Milyon Dolar Net Kar Açıkladı
Galaxy Digital, 2022’deki 1 milyar dolarlık kaybın ardından 2023 yılının tamamı için 296 milyon dolar net gelir bildirdi. Yönetim altındaki varlıkların 31 Aralık 2023 itibariyle yaklaşık 5,2 milyar dolar seviyesine ulaştığı biliniyor. Resmi açıklamada, 2023’ün son çeyreğinde net gelirin 302 milyon dolara çıkarıldığı söylendi. Galaxy, 2023’ün 3. çeyreğinde bile 94 milyon dolar zarar etmişti.
Polygon Labs CEO’sundan Layer-3 Eleştirisi
Geçen hafta olan lansman ardından Degen Chain ağı çok sayıda ilgi gördü. Arbitrum Orbit kullanılarak oluşturulan Degen Chain, Syndicate tarafından Degen tokeni çok düşük maliyetli bir ağ olarak çıkarttı. Bu ilgi ardından, Polygon Labs CEO’su Marc Boiron pazar günü yaptığı açıklamada, Layer-3’ lerin yalnızca Ethereum’dan değer almak ve Layer-3’lerin üzerinde kurulduğu Layer-2’lere değer katmak için var olduklarını vurguladı. Bu sebeple de “Polygon Labs, Layer-3’ler üzerinde çalışmıyor.” diyerek gönderiyi sonlandırdı.
Stablecoin Hacminde Solana, Ethereum’u Geride Bıraktı
Artemis verilerine göre Solana blok zincirindeki günlük stablecoin işlem hacmi, 9 Mart tarihinde başlayan artan hacim ile mart ayında Ethereum’u geride bıraktı. 30 Mart verilerine göre, Solana’da 97,5 milyar dolar stablecoin hacmi gerçekleşirken, Ethereum’da 9,3 milyar dolarlık hacim gerçekleşti.
———————————————————————————
BITCOIN(BTC)
BTC sabah saatleri itibarıyla %1.38 oranında değer kaybı ile 70.340 dolardan fiyatlanıyor. 3.kez 71.000 dolar üzerinde kalıcılık sağlanamadığı görünmekte. 3’lü tepe formasyonu oluşmuş durumda. Bu sebepten dolayı geri çekilmeler görülebilir. İlk destek konumu olarak 68.500 dolar görünmekte. Buradan yukarı yönlü tepki alması durumunda 71.000 dolar seviyesi yukarı yönlü olarak kırılabilir. Aşağı yönlü tepkide ise bir sonraki destek konumu olan 67.000 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.
ETHEREUM(ETH)
ETH sabah saatleri itibarıyla %1.77 oranında değer kaybı ile 3581 dolardan fiyatlanıyor. 3680 dolar güçlü direnç olarak karşımıza çıkmakta ve bu seviyeyi kırmakta biraz zorlanıyor gibi. Geri çekilme devam etmekte olup, ilk destek bölgesi olan 3480 dolardan yukarı yönlü reaksiyon alması durumunda 3800 dolara kadar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin derinleşmesi söz konusu olursa 3370 dolar bölgesi güçlü görünmekte.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.65 oranında değer kaybı ile 0.6250 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.61 – 0.62 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Teknik göstergeler, kısa vadede yükseliş eğilimi olduğunu göstermekte. XRP’nin 0.6143 ve 0.5830 seviyelerinde sağlam destek seviyeleri mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Öte yandan, 0.6530 ve 0.6720 direnç seviyelerinin aşılması halinde XRP’nin 0.80 hedefini zorlaması beklenebilir. Bu direnç seviyelerinin kırılması, yükseliş trendinin ivme kazanmasına zemin hazırlayabilir.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.74 oranında değer kaybı ile 53.06 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 54.00 ve 53.00 seviyeleri AVAX için sağlam destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgede kısa vadede bir yatay hareket mevcut. Fiyatın bu seviyelerin altına düşmesi, kısa vadeli bir düzeltme olasılığını gündeme getiriyor. Yukarı yönlü trendin aşağı kırıldığını görmekteyiz. Öte yandan, 58.65 ve 60.50 direnç seviyelerinin aşılması halinde, AVAX’ın 70 hedefini zorlaması beklenebilir.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.24 değer kaybı ile 199.95 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman yükselen üçgen formasyonunun yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 208 dolar bölgesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin kırılması durumunda ise 214 dolar bölgesine kadar yukarı yönlü bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise 198 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %0.87 oranında değer kaybı ile LINK, 19.000 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 18.775 ve 19.300 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Direnç bölgesi olan 19.300 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 19.500 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise kısa vadeli olarak 18.800 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.
ANKR
ANKR, sabah saatleri itibarıyla %13 değer kazancı ile 0.06735 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 0.065 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.07 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilme durumunda ise 0.066 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
Litecoin (LTC)
LTC, sabah saatleri itibarıyla %4.82 değer kazancı ile 110 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman cuma günü yukarı yönlü kırılan üçgen formasyonu ile hareketin başladığını ve ardından 100 dolar bölgesinin geçildiğini görüyoruz. Kısa vadeli olarak değerlendirildiğinde 109 dolar bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 115 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 105 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.