CBOE, Spot Ethereum ETF’lerine İlişkin Değişiklikleri Sundu
Cboe BZX, 21 Mayıs’ta beş spot Ethereum ETF’sine ilişkin 19-b4 değişikliklerini sunarak her bir fonun onaylanma olasılığını önemli ölçüde artırdı. Cboe BZX değişiklikleri Fidelity, VanEck, Invesco/Galaxy, Ark Invest/21 Shares ve Franklin Templeton’dan gelen başvuruları kapsamaktadır. SEC’in karar vermesi gereken en yakın başvuru ise 23 Mayıs tarihindeki VanEck’in spot Ethereum ETF başvurusudur.
Standard Chartered’den Spot Ethereum ETF Tahmini
Standard Chartered yaptığı açıklamayla spot Ethereum ETF’lerinin bu hafta onaylanacaklarını düşündüklerini belirtti. Son tarihlere göre en yakın başvurular 23 Mayıs ile VanEck ve 24 Mayıs ile Ark Invest/21Shares’in başvurularıdır. Ek olarak başvuruların onaylanması durumunda ilk 12 ay içerisinde 15 ila 45 milyar dolarlık bir giriş beklediklerini açıkladılar.
Chainlink ve Arta TechFin Arasında RWA Ortaklığı
21 Mayıs’ta Chainlink, gerçek dünya varlıklarını zincir üstüne dahil etmek için Hong Kong merkezli bir varlık yöneticisi ve finansal hizmetler şirketi olan Arta TechFin ile ortaklığını genişlettiğini duyurdu. Arta TechFin’in CEO’su Eddie Lau, bu ortaklığın ‘zincir dışı birincil kaynak ve ikincil ticaretten gelişmiş ürün bütünlüğüne kadar sorunlu noktaları ele alan uçtan uca bir çözüm için pazar kıtlığını gidermeyi amaçladığını” söyledi.
Uniswap Labs, SEC Yanıtında Kriptoların Menkul Kıymet Olduğunu Reddetti
Ethereum’daki en büyük merkezi olmayan ticaret platformunun yaratıcısı Uniswap Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kendisine karşı açılan potansiyel bir yaptırım davasının, kripto tokenler menkul kıymet olmadığı için hiçbir değeri olmadığını söyledi. Uniswap Labs’ın baş hukuk sorumlusu Marvin Ammori, salı günü zoom üzerinden düzenlediği basın toplantısında, “SEC’in tüm davası, bütün tokenlerin menkul kıymet olduğu şeklindeki yanlış varsayıma dayanmaktadır.” dedi.
Trump, Kampanyasında Kriptoları Kabul Edecek
Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 2024 kampanyası için Bitcoin, Ethereum, Solana, Dogecoin ve Shiba Inu gibi kripto para birimlerinde siyasi bağışları kabul edeceğini açıkladı. Kampanyası, Coinbase Commerce ürünü aracılığıyla, federal olarak izin verilen bağışçıların kripto para birimleriyle katkıda bulunmalarına olanak tanıyan bir bağış sayfası başlattı. Trump, kripto para bağışlarını kabul eden ilk büyük parti başkan adayı oldu.
Solana Cüzdanı Phantom , Bitski Cüzdan Platformunu Satın Aldı
Solana cüzdanı Phantom, Andreessen Horowitz ve Galaxy Digital gibi büyük yatırımcılar tarafından desteklenen cüzdan hizmeti platformu Bitski’yi satın aldı. Bu satın alma ile Bitski ekibi, Solana kullanıcıları ve geliştiricileri için cüzdan entegrasyonunu basitleştirmek amacıyla Phantom’a katılacak. Bitski’nin mevcut ürünleri yakında aşamalı olarak kaldırılacak ve kullanıcılara bildirim gönderilecek. Bitski’nin kurucuları da dahil olmak üzere Bitski ekibi, 80’den fazla çalışanı olan Phantom ekibine katılacak. Mali şartlar açıklanmasa da, Bitski bugüne kadar 25,5 milyon dolar fon topladı. Phantom ise 118 milyon dolar fon topladı ve 2022’nin başlarında 1,2 milyar dolar değerinde değerlendirildi.
Ethereum Vadeli İşlemler Açık Pozisyonları Rekora Ulaştı
Merkezi borsalarda Ethereum vadeli işlemlerinde açık pozisyonlar 14 milyar dolarlık rekor seviyeye yükseldi. Bu, 2024 başlarında yaklaşık 10 milyar dolar civarında olduğundan bu yana %40’tan fazla artışı temsil ediyor. Açık pozisyonlar, tüm vadeli işlem sözleşmelerinin toplam değerini yansıtır ve belirli bir varlık etrafındaki piyasa faaliyetini ve tüccar duyarlılığını gösterir.
Kronos Research Hackeri 3.7 Milyon Doları Tornado Cash’e Aktardı
25 milyon dolarlık Kronos Araştırma saldırısının arkasındaki hacker, saldırının bir adımında 2,6 milyon dolar değerinde Ethereum’u Tornado Cash’e aktardı. Bu transfer, 21 Mayıs’ta, PeckShield adlı on-chain güvenlik firmasının bir X yazısına göre, ‘0x3’ numaralı Kronos saldırgan cüzdanından gerçekleşti. Saldırgan, 20 Mayıs’ta her biri 100 ETH değerinde üç işlem başlattı ve bugün aynı miktarda yedi ek işlem gerçekleştirdi. Toplamda 1.000 ETH’i aşkın bir değeri temsil eden bu işlemler, bugünkü fiyatlara göre 3,7 milyon doların üzerinde bir değere sahipti.
——————————————————————————-
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.35 oranında değer kaybıyla ile 69.900 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandın altına gelen retestten sonra yatay bandın orta kısmı, yani 66.500 dolar seviyesi test edildi. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılmasıyla yatay bandın üst kısmı olan 71.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşti. Bu bölgeden artık geri çekilmeler görmeye başlanabilir. İlk destek bölgesi olarak 67.500 dolar güçlü görünmekte. 72.000 dolar üzeri kapanış sağlanması durumunda ise 74.000 dolara kadar yükselişler görülebilir. Mevcutta 72.000 dolardan geri çekilme devam etmekte.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.66 oranında değer kaybıyla ile 3764 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandın üst kısmının kırılmasının ardından ve ETF gelişmelerinin ardından 3840 dolara kadar yükseliş gerçekleşti. Bu bölge majör direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmakta. Buradan aşağı yönlü tepki alması durumunda 3650 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. 3800 dolar bölgesi yukarı yönlü kırılırsa 4000 dolara kadar bir yükseliş karşımıza çıkabilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.67 oranında değer kaybı ile 0.5334 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanıldı. İlk destek tekrardan 0.50 dolar ile 0.51 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar seviyeleri yer alıyor. Dün tekrardan majör direnç olan 0.5575 dolar bölgesinden red yendi.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.56 oranında değer kaybı ile 40.97 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 40 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcuttu ve bu yukarı yönlü kırıldı. 40 dolar üzerinde kalıcılık sağlanmış gibi görünüyor. 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. İlk destek olarak ise şu an için 39.76 dolar güçlü görünmekte. Direnç olarak tek bölge şu an için 45 dolar görünüyor.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.19 değer kaybı ile 177.90 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olan 175 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılımının ardından 188 dolar bölgesine doğru güçlü bir fiyat hareketi gerçekleşti. Bu hareketin ardından şu an için bir miktar geri çekilme mevcut. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 180 ve 178 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Bu bölgenin de altına sarkması durumunda ise 175 dolar seviyesi test edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %0.93 oranında değer kaybı ile LINK, 16.578 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yükselen kanal hareketinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 16.400 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 16.700 ve 17 dolar seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.
NEAR
NEAR, sabah saatleri itibarıyla %0.52 değer kazancı ile 7.859 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 7.600-7.700 dolar bölgesinin önemli bir destek bölgesi olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması ve yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 8 dolar bölgesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda ise düşen trend çizgisinin olduğu bölge direnç olarak takip edilebilir.
ARB
ARB, sabah saatleri itibarıyla %2.24 değer kaybı ile 1.1770 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman alçalan üçgen formasyonuna benzer bir görüntü olduğunu görüyoruz. Bu formasyonun destek bölgesi 1.1690 olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise düşen trend çizgisinin kırılması durumunda 1.22 dolar bölgesi test edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.31 oranında değer kaybı ile 2414 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlandığını görüyoruz. 2450 dolar seviyesininde direnç olarak çalıştığını gördük. 2380 dolardan aldığı destek ile yeni ATH seviyesi tazelenmiş oldu. İlk destek seviyesi olarak 2400 dolar görünmekte.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.82 değer kaybı ile 31.73 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman 31.20 ve 32.40 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 32.15 dolar bölgesi kısa vadeli direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.