Dev Şirketlerden Kripto Borsası Hamlesi
Dev şirketler Fidelity, Schwab ve Citadel destekli kurumsal bir kripto borsası olan EDX dün piyasaya tanıtıldı. EDX’in yalnızca dört kripto para işlemi geçireceğini bunların da Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash oldukları öğrenildi. Borsanın 20 Haziran Salı itibarıyla işlemlere açıldığı belirtildi. EDX henüz SEC tarafından kayıt edilmemiş ve onaylanmamış bir borsa.
Deutsche Bank’tan Kripto Varlık Lisansı için Başvuru
Almanya’nın en büyük finansal kuruluşlarından biri olan Deutsche Bank, Almanya’da BaFin’e (Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu), kripto varlıkları saklama hizmeti verebilmek adına lisans başvurusunda bulundu. Deutsche Bank’ın bu başvurusunun en çok varlıklarını güvenli bir yerde bulundurma arayışında bulunan kurumsal yatırımcıların işine yarayacak. Aynı zamanda Avrupa’nın en prestijli kuruluşlarından birinin kripto varlık hizmetlerine başlaması diğer kuruluşları da etkileyebilir. Deutsche Bank’ın şimdi müşteri güvenliği ve hizmetleri açısından yerine getirmesi gereken bir kaç gerekli şart olduğu biliniyor.
Son Cardano Düğüm Geliştirmesi Aktif Hale Getirildi
Cardano’yu daha sorunsuz bir hale getirmek amacı ile dönem geçişlerini (epoch transition) azaltmaya yönelik bir geliştirme gerçekleştirildi. Epoch, Cardano’daki zaman bilimlerini ifade eder. Her epoch 432.000 slot ve slot 1 saniye sürer. (1 Epoch=5 gün). Cardano ağında yeni blokların üretildiği epochlar esnasında ADA token’ları stake edilir. Yapılan bu geliştirme ile epoch hesaplamalarının nasıl yapıldığını ve epochlardaki değişim sırasında ağ işlemlerini hızlandırma amaçlanıyor.
Geliştirme Aktivitelerine Göre Son 30 Günün En Coin’leri
Geçtiğimiz 30 gün içerisinde markette bir düşüş ve altlarda önemli derecelerde değer kaybı yaşansa da birçok proje geliştirme aktivitelerini arttırmaya bu ayda da devam ettirdi. GitHub’ın paylaştığı verilere göre Kusama, geçtiğimiz 30 günü en çok geliştirme aktivitesiyle tamamlarken, 2. sırada Polkadot, 3. sırada da ADA bulundu. Dün bültenimizde bulunan haberde DOT’un son haftayı da Ethereum’un arkasında 2. geçirdiğini paylaşmıştık. Listede Chainlink 6, Cosmos 7, Decentraland 9 ve Ethereum da 10. sırada bulunuyor.
Bitcoin Balinaları 3,5 Milyar Dolarlık BTC Topladı
Cüzdanlarında 1000-10.000 arası BTC bulunan adreslerin son 11 hafta içerisinde 131.000 (3,5 Milyar Dolar) adet Bitcoin topladıkları görüldü. Böylece BTC balinaları Bitcoin miktarlarını son 7 haftanın en yüksek seviyesine getirerek, nisan ayı başlarındaki 4,51 milyon BTC’den 4,65 milyon BTC seviyelerine çıkarmış oldu. Alımların büyük bir kısmı ise geçtiğimiz hafta yaşandı. Geçtiğimiz hafta 1000-10.000 BTC adresleri 60.000 BTC alımı gerçekleştirdi.
Polygon’da Polygon PoS Geliştirmesi İçin Teklif Sunuldu
Polygon Labs mühendis takımı Polygon PoS yan ağına bir geliştirme uygulanarak Ethereum-güvenlikli Layer-2 ağı zkEVM Validium olmasını teklif etti. Teklifin temel amacının güncel Polygon PoS zincirini Polygon 2.0 ile birleştirmek. Yeni sürümün Polygon PoS’u validium adı verilen bir tür zero-knowledge ölçeklendirme teknolojisinden faydalanacak olan Polygon 2.0’a uygun hale getirmesi amaçlanıyor.
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %1,79 değer kazancı ile 28.810 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin’de dün beklenen hareket sonunda gerçekleşti ve 25.000 seviyesinden gelen dönüş ile birlikte alçalan hareket 27.300 bölgesinden yukarı yönlü kırılarak bir sonraki ve aynı zamanda oldukça kritik olarak değerlendirilebilecek olan 28.800-29.000 aralığına kadar yükseliş gerçekleştirdi. Şimdilik bu bölgeyi yukarı yönlü test eden Bitcoin’de bu harekete sebep olan bazı gelişmeler yaşandı. Öncelikle Fidelity, Citadel ve Schwab destekli borsanın piyasaya sürülmesi hareketlilikteki temel faktör olarak değerlendirilirken Deutsche Bank’ın lisans başvurusu da pozitif olarak değerlendirildi. Fidelity tarafında Blackrock’ın ETF başvurusu ardından beklenen hamle de bu şekilde netleşmiş oldu. Bitcoin’de hedef seviyemiz öncelikle 28.815 seviyesini yukarı yönlü kırmak olurken kırılımın gelmesi durumunda nisan ortasında yükselmiş olduğumuz 31.000 seviyesi orta vade hedef bölgemiz olacaktır. Bitcoin’de bu seviyelerden bir geri çekilme yaşanması durumunda önce 28.500 sonrasında da 27.500-27.700 bölgelerinin kritik olacağını söyleyebiliriz.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %1,24 oranında değer kazanan ETH, 1813 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da 1720 desteğinin sağlam kalması ve piyasada yaşanan pozitif gelişmelerle önemli bir fiyat hareketi gerçekleştirerek tekrar 1770 bölgesini kırdığını ve uzun süre içerisinde kaldığı yatay kanal hareketine geçiş yaptığını görüyoruz. Ethereum’da sonraki bölgemizin 1855 seviyesi olacağını ve buranın da kırılması durumunda yeniden 1900 seviyeleri üstünü konuşabileceğimizi, olası bir geri çekilmede ise 1775 bölgesinin oldukça kritik olacağını söyleyebiliriz.
AVALANCHE(AVAX)
Sabah saatleri itibarıyla %2,06 değer kazanan AVAX, 12,38 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. AVAX’ta saatlikte görülen ve 12 gündür devam eden net yatay hareketimizin direnç seviyesi olan 11,80-12 dolar bölgesinin dün gelen yükselişle yukarı yönlü kırıldığını ve hareketin yukarı yönlü devam ettiğini görüyoruz. AVAX’ta kırılan hareketin hedef seviyelerinin 12,50 ve 12,75 bölgesi olduğunu söyleyebiliriz.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %1,96 değer kazanan LINK, 5,37 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. LINK’te yatay hareketin yukarı yönlü kırılamadığını ve fiyatın yeniden 5,42 seviyesinden dönüş gerçekleştirdiğini görüyoruz. Geri çekilme sonrası yeniden yükseliş gerçekleştiren LINK’te kırılım gelmesi durumunda hedefin 5,70 bölgesi olacağını söyleyebiliriz.