Sandbox Projesi
Blockchain teknolojisi giderek daha fazla kabul gördükçe varlık yönetimi için dijital varlıkların kullanımı da artıyor. Ancak düzenleyici otoritelerin mevcut yasal altyapısı ile bu alanda faaliyet göstermek isteyen firmaların karşılaştığı zorluklar da artıyor. Sorunlara çözüm arayışlarından biri de sandbox uygulamasıdır. Sandbox, yasal düzenlemelere uygun bir şekilde faaliyet göstermek isteyen yeni işletmelerin, bir yıla kadar belirli bir süre boyunca kısıtlı bir ortamda faaliyet göstermelerine izin verir. Bu kapsamda, dijital varlıkların kullanımına yönelik bir sandbox projesi de geliştirildi.
Apple Headset, Metaverse Token’larını Artırabilir
Teknoloji devi Apple, başarılı bir sanal gerçeklik (VR) başlığı üzerinde çalışıyor. Yeni başlık; sanal dünyalarda dolaşmak, ürünleri denemek, arkadaşlarla buluşmak ve hatta sanal eşyalar satın almak gibi birçok işlevi yerine getirebilecek. Bu gelişme, metaverse adı verilen sanal dünya ekonomisinin de büyümesine katkı sağlayabilir. Nitekim, Apple’ın bu alana girmesi, metaverse token’larından bazılarının fiyatını artırabilir.
Bitcoin Adresleri, Hacim ve İşlem Ücretleri Yüksek Seviyede
Bitcoin’in fiyatı son dönemde birçok dalgalanmaya sahne oldu. Ancak işlem hacmi, Bitcoin adreslerindeki sayı ve işlem ücretleri gibi ölçütlere baktığımızda, kripto para biriminin hâlâ yoğun bir şekilde kullanıldığı görülüyor. Bitcoin adresleri sayısı son dönemde artarken işlem ücretleri de yüksek seviyede kalmaya devam ediyor.
Tether, Güçlü Kârlılık Sonrası Finansal İstikrarını Övüyor
Kripto para birimi piyasalarında en büyük dördüncü kripto para birimi olarak yer alan Tether (USDT), son dönemdeki güçlü karlılık sonrası finansal istikrarını övüyor. Tether’in 2022 yılının son çeyreğinde kaydedilen 319,9 milyon dolarlık kârı, şirketin kendi web sitesinde yer alan bir açıklamada paylaşıldı. Ayrıca, Tether’in nakit eş değerleri, kısa vadeli yatırımları ve farklı para birimleri toplamının 100 milyar doları aştığı belirtiliyor.
Türk Lirası Kripto Para Piyasasında Büyük Artış Gösteriyor
Türk Lirası (TRY), son zamanlarda kripto para piyasalarında büyük bir artış gösterdi. TRY’nin kripto piyasalarındaki varlığı, son 24 saat içinde yüzde 70 artarak 1,2 milyar dolara ulaştı. Bu artışın sebebi olarak Türk lirası ile kripto para birimi alım satımının daha kolay hâle gelmesi, daha fazla insanın bu piyasaya girmesi ve Türkiye’nin de kripto para birimi piyasalarına olan ilgisinin artması gösteriliyor.
Polygon Kurucu Ortağı, Web3 Burs Programını Başlatıyor
Polygon’un kurucu ortağı ve direktörü Sandeep Nailwal, Web3 Fellowship adlı yeni bir burs programını başlattı. Program, geliştiricilerin Web3 teknolojilerini öğrenmelerine, araştırmalarına ve projelerine odaklanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bursiyerler, Web3 teknolojileri konusunda uzmanlarla çalışacak ayrıca sektördeki en yeni gelişmeleri takip etmek ve uygulamak için kaynaklara erişim sağlayacak.
Bitcoin ve Ether Fiyatları Arasındaki Korelasyon 80’in Altına Düştü
Bitcoin ve Ether arasındaki fiyat korelasyonu, son zamanlarda 80’in altına düştü. Bu, Bitcoin ve Ether fiyatlarının birbirinden daha bağımsız hâle geldiğine işaret ediyor. Bu durum, kripto para piyasalarında daha fazla çeşitlilik ve özgürlük sağlayabilir. Ayrıca, Bitcoin’in artan kurumsal yatırımı ve Ether’in NFT’ler ve DeFi projeleri ile ilgili büyümesi de bu duruma etki ediyor olabilir.
BITCOIN [BTC]
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0,42 değer kaybı ile 27.054 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Teknik anlamda son dönemde majör değişikliklerin olmadığını gördüğümüz BTC’de 50 günlük hareketli ortalamasının altında günlük periyotta kalıcılık sağladı. 12 Mayıs’ta aşırı satım bölgesinde RSI’da 4 saatlik pozitif uyuşmazlık ile alınan dönüş sinyalinin ardından piyasa genelinde rahatlama yaşandı fakat buradaki momentum şu an için sınırlı kaymış olarak gözüküyor. Günlük periyotta OBO oluşumunu gördüğümüz BTC’de bu yapının bozulması için önce 50 GHO’nın ardında da 29.320 dolar seviyesinin yukarı yönlü kazanılması gerekir.
ETHEREUM [ETH]
Sabah saatleri itibarıyla %0,40 oranında değer kaybeden ETH, 1809 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin ve Ether arasındaki fiyat korelasyonu, son zamanlarda 80’in altına düştü. Bu, Bitcoin ve Ether fiyatlarının birbirinden daha bağımsız hâle geldiğine işaret ediyor. Bu durum, kripto para piyasalarında daha fazla çeşitlilik ve özgürlük sağlayabilir. Ayrıca, Bitcoin’in artan kurumsal yatırımı ve Ether’in NFT’ler ve DeFi projeleri ile ilgili büyümesi de bu duruma etki ediyor olabilir.
Ether’de 1955 $ ile 1805 $ aralığında 20 Nisan itibarıyla var olan yatay kanal hareketi geçen hafta aşağı yönlü kaybedilmiş olsa da hafta sonu yaşanan rahatlamayla birlikte tekrar kanal içi fiyatlamaya dönüldü. Bu sabah kanal alt bandına denk gelen 1805 dolar seviyesini test eden ETH’de kanal içi kalıcılık görülürse 50 GHO’sına denk gelen 1884 dolar seviyesine doğru yükselişler görülebilir.