icpx stake

ICPX Stake Nedir? ICPX ile Stake Yaparak Getiri Sağlayın!

Heyecanla beklenen ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile stake işlemleri artık ICRYPEX’te! ICPX Stake sayesinde ICRYPEX TOKEN (ICPX) sahiplerini, avantajlı APR oranlarıyla ek getiri elde etme fırsatı bekliyor.

Öncelikle finansal ürün olarak sunulan stake işleminin global anlamda ne ifade ettiğine kısaca bakalım ve sonrasında ICPX Stake modelinin ayrıcalıklarını keşfedelim.

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile Stake İşlemlerine Başla!

Stake Nedir?

Stake, kripto para piyasalarında popüler ve en çok rağbet gören finansal işlemlerden bir tanesidir.

Kullanıcıların belirli bir kripto varlığı belirli bir süre boyunca kilitlemesi ve bunun karşılığında ödüllendirilmesidir. Yani kilitlenen kripto varlıklardan getiri elde etmesidir.

Stake etmenin başka bir çalışma yöntemi ise, kullanıcıların belirli bir kripto varlığı bir kripto para ağındaki belirli bir göreve katkıda bulunmak veya ağın güvenliğini artırmak için kilitlemesini içerir. Proof-of-Stake (PoS) ve Delegated Proof-of-Stake (DPoS) gibi konsensüs algoritmaları, bu tür bir staking sistemi üzerine kurulmuştur.

ICPX Stake işlemlerinde ise, kullanıcılar sadece ICPX tokenlerini ICRYPEX platformu üzerinde kilitlerler. ICPX Stake’de kullanıcıların varlıklarını kilitlemesi, herhangi bir kripto para ağına bir katkıda bulunmak veya ağın güvenliği artırmak adına bir çaba değildir.

ICPX Stake Nedir?

ICRYPEX TOKEN (ICPX) Stake Nedir?

ICPX Stake, ICRYPEX TOKEN (ICPX)’e özel olarak oluşturulmuş bir finansal üründür. Sadece ICPX token sahiplerinin faydalanabileceği şekilde tasarlanmıştır. ICPX token sahibi olan kullanıcılar varlıklarını kilitlemeleri karşılığında ödüllendirilirler. Sistemin işleyişi ICRYPEX’teki earn (kazan) işlemiyle benzerlik gösterse de ICXP Stake katılımcıları diğer stake işlemlerine kıyasla daha avantajlı oranda APR alabilirler. Bu sayede elde edecekleri getiriyi de yükseltmiş olurlar. En büyük fark ise ICPX Stake işlemi tamamen blok zinciri üzerinde gerçekleşir. ICPX token Avalanche C-Chain üzerinde geliştirilmiştir.

ICPX Stake Nasıl Çalışır?

Kullanıcıların ICPX Stake işlemlerine başlayabilmeleri için C-Chain stake adresi oluşturmaları gereklidir. Sonrasında ise ICPX Stake işlemlerine başlanabilir.

ICPX stake işleyiş süreci aşağıdaki şekilde gerçekleşir:

  • Kullanıcılar öncelikle ICPX Stake sayfasından C-Chain’de bir stake adresi oluşturmalıdır.
  • Ardından yine ICPX Stake sayfası üzerinden, ilk aşamada oluşturulan C-Chain stake adresine ICRYPEX’teki spot cüzdan bakiyesinden kilitlemek istenilen miktar kadar ICPX tokeni ve işlemlerde blok zincirine Avax ile ödenmesi gereken fee miktarının aktarılması gerekir. *Aktarılması gereken AVAX miktarı en az 0.2(değişkenlik gösterebilir) olmalıdır.
  • C-Chain stake adresinde yeterli miktarda ICPX token ve AVAX olan bir kullanıcı ICPX Stake sayfasını ziyaret ederek ICPX Stake işlemine başlayabilir.

Bu aşamaya kadar gerekli şartların karşılanmasından sonra ICPX Stake işlemine başlamak earn (kazan) işlemlerine benzer şekilde ilerler. ICPX Stake işlemi için katılım sağlanacak token miktarının girilmesi, kilit süresinin seçilmesi ve işlemin onaylanmasından sonra süreç başlar. İşleme onay vermeden önce getiri oranı ve miktarı gibi veriler görüntülenebilir.

*Tüm transfer ve stake işlemlerin C-Chain blok zincirinin üzerinde gerçekleşeceğinin ve görülebileceğinin altını çizmek gerekir. C-Chain stake adresinden yapılan işlemler, açık ya da kapalı işlemler olarak ayrı sekmelerde ICPX Stake sayfasından görüntülenebilir.

Kullanıcılar ICPX Stake işlemlerine başlarken kendilerine sunulan getiri oranı, seçtikleri kilitleme süresince geçerli olacaktır. Ancak bu oran günden güne ya da gün içinde değişkenlik gösterebilir.

ICPX Stake işleminde kilit süresinin sonuna gelindiğinde kullanıcıların ödülü (getirisi), kilitlenen ICPX tokenlerle birlikte C-Chain stake adresine otomatik olarak gönderilir. C-Chain stake adresine gönderilecek bu ödül ve başta kilitlenen token miktarı ICPX Stake sayfasından görüntülenebilir.

*C-Chain stake adresine gönderilecek ICPX Stake getirisi ve başta kilitlenen token miktarının sadece ICPX sayfasından görüntülenebileceğinin altını çizmek gerekir. Eğer kullanıcılar bu varlıklarla trade yapmak, Likidite Kazanç Paylaşımı’na katılmak gibi işlemler gerçekleştirmek istiyorsa, C-Chain stake adresindeki bakiyesini spot cüzdanına aktarması gerekir.

Önemli bir nokta:

ICRYPEX’teki C-Chain stake adresi ile gerçekleştirilen ICPX Stake işlemlerinde kilitlenen ICPX tokenler C-Chain stake adresine otomatik olarak döner.

ICPX Stake İşlemine Nasıl Katılım Sağlanır?

ICRYPEX TOKEN (ICPX) Nasıl Stake Edilir?

ICPX token stake etmek için ilk olarak stake cüzdanı oluşturulması gerekmektedir. Daha sonra spot cüzdandaki ICPX tutarı bu cüzdana transfer edilir ve stake işlemi başlatılır.  

Süreç detaylı olarak aşağıda aktarılmıştır:  

1. Adım – Cüzdan Transferi

İlk olarak ICRYPEX’teki hesabınızda oturumunuz açık değilse, giriş yapın. Sonra ICPX Stake sayfasını ziyaret edin. ICPX Stake sayfasını ziyaret ettiğinizde stake cüzdan adresiniz otomatik olarak oluşturulacak. Bu sayfada Stake Cüzdanı altında oluşan stake adresinizi görebilirsiniz.  

Sonrasında ‘Cüzdan Transferi’ başlığı altında yer alan ‘Kripto Para Birimi’ kısmındaki ICPX logosuna tıklayın ve bu alanın aşağısındaki ‘Transfer Miktarı’ kısmına stake edebilmeniz için oluşturduğunuz stake cüzdanına göndermek istediğiniz ICPX token miktarını girin.

Ardından sağ taraftaki blok alanında ‘Transfer Özeti’ başlığı altında transfer detaylarını kontrol ettikten sonra ‘Transfer Et’ butonuna tıklayarak stake cüzdanına ICPX token gönderim işlemini tamamlayın. Stake işlemlerindeki blok zinciri ücretinin ödenebilmesi için aynı işlemi AVAX kripto para birimi için de tekrarlayın. ICPX Stake işlemini başlatmak için stake cüzdan adresinde en az 0.2 AVAX (değişkenlik gösterebilir) gönderilmesi gerekir. Bu tutar değişkenlik gösteren ağ ücretlerini karşılayabilmek adına stake cüzdanında yedekte tutulması gereken tutardır. İşlem sonrasında bu tatar masraflar düşüldükten sonra geri alınabilir.

2. Adım – ICPX Stake İşlemine Başlama

Spot cüzdanından stake cüzdanına transfer tamamlandıktan sonra, ‘ICPX Stake’ başlığı altındaki ‘Stake Miktarı’ alanına stake edilmek istenilen ICPX token miktarını girin. Stake işlemine en az 50 ICPX token ile başlanabilir. Ardından süre kısmından ICPX Stake işlemine kaç gün boyunca katılım sağlanacağına karar verin. Getiri miktarı seçilen gün sayına göre değişkenlik gösterir.

Sağdaki blokta ‘Detaylar’ başlığı altında stake edilen miktar, süre (gün), YYY (Yıllık Yüzde Oranı), toplam kazanç miktarı gibi değerler görüntülenebilir. Bu bilgiler kontrol edildikten sonra ‘Staking Sözleşmesi’ni okudum, onaylıyorum.’ ibaresinin sol tarafındaki kutucuğa tıklayarak, ilgili sözleşmeye onay verin. Onay vermeden önce Staking Sözleşmesi’ni okumayı unutmayın.

Ardından hemen aşağıdaki ‘Stake Et’ butonuna basarak ICPX Stake işlemlerini başlatabilirsiniz. Burada belirtilen masraf ağ ücretidir. ICPX Stake işlemini başlatmak için stake cüzdan adresinde en az 0.2 AVAX (değişkenlik gösterebilir) gönderilmesi gerekir. Bu tutar değişebilir, ‘Cüzdan Transferi’ kısmında belirtildiği gibi ağ ücretlerini karşılayabilmek adına stake cüzdanında yedekte tutulması gereken tutardır.

İşte ICPX Stake işlemlerini başlatmak bu kadar! ICPX Stake işlemlerine yönelik tüm detayları ICPX Stake sayfasındaki ‘Açık İşlemler’ kısmından görüntüleyebilirsiniz.

ICPX Stake İşleminde Kullanılan C-Chain Stake Adresi Nedir ve Neden Gereklidir?

C-Chain stake adresi, kullanıcıların ICPX Stake işlemine başlayabilmesi için oluşturulan bir adrestir. ICPX Stake sayfası ziyaret edildiğinde otomatik olarak oluşturulur. Bu adres, işlemlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi ve kullanıcının işlemlerini takip edebilmesi için kullanılır. Stake sayfasına girildiğinde bu adres otomatik olarak oluşur.

ICPX Stake İşlemine Katılmak için Minimum Kaç Tane ICPX Token Gerekir?

ICPX Stake işlemlerine minimum 50 adet ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile katılım sağlanabilir.

ICPX Stake İşlemlerinde Getiri Oranı Nedir?

ICPX Stake işlemine katılmak isteyen kullanıcılar avantajlı APR oranlarıyla varlıklarını değerlendirebilirler. Bu getiri oranları ICPX Stake işlemlerinde seçilecek gün sayısına göre değişkenlik gösterir. ICRYPEX TOKEN (ICPX)’e özel olarak sunulan avantajlı APR oranları görüntülemek için ICPX Stake sayfası ziyaret edilebilir.

ICPX Stake İşlemlerinde Getiri Oranı Değişebilir mi?

ICPX Stake işlemlerinden elde edilebilecek getiri oranları gün içerisinde veya günden güne değişkenlik gösterebilir. Fakat, kullanıcıların ICPX Stake işlemine başlarken kendilerine sunulan getiri oranında değişiklik olmaz. Yani ICRYPEX tarafından kullanıcılara vadedilen getiri oranı kilitleme süresinin sonuna gelindiğinde de geçerli olacaktır.

ICPX Stake İşlemlerinde Gün (Süre) Seçenekleri Nelerdir?

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile stake etmek isteyen kullanıcılara gün (süre) olarak 4 farklı opsiyon sunulur. Her kullanıcı 30, 60, 90 veya 120 gün seçenekleri arasından kendi stratejilerine göre stake sürelerini seçmekte özgürdür. Stake işlemi yapılacak gün sayısı arttıkça, getiri oranı da değişir.

ICPX Stake İşlemlerine Katılmak için Kullanıcılardan Komisyon Kesilir mi?

Evet, ICPX Stake işlemlerine başlamak için C-Chain stake adresine gerçekleştirilen her ICPX token transferi için kullanıcılardan 1 ICPX token komisyon kesilir. Bunun yanı sıra C-Chain stake adresine gönderilecek olan AVAX varlıkları için kullanıcıların bir miktar ağ ücreti ödemesi gerekir. Fakat bu miktar ICRYPEX tarafından talep edilmez.

Kullanıcıların C-Chain Stake Adresinde Neden Minimum 0.2 AVAX Olması Gerekir?

ICPX Stake işlemlerine başlarken kullanıcıların C-Chain stake adresinde minimum 0.2 AVAX olması gerekir. Bunun nedeni, AVAX ağının durumuna göre ağ ücretlerinin değişkenlik göstermesidir. Bu yüzden kullanıcıların ICPX Stake işlemine katılmakta problem yaşamaması için C-Chain adresinde minimum 0.2 adet AVAX bulunması gerekir. Stake işlemi için gereken masraflar düşüldükten sonra bu bedel geri alınabilir.

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile Başlatılan Stake İşlemi İptal Edilebilir mi?

ICPX Stake işlemini başlanıldıktan sonra kilitlenen ICPX tokenler seçilen gün sayısı boyunca kilitli kalır. İşlemi iptal etmek mümkün değildir. Burada ICRYPEX’teki earn (kazan) işlemlerinden farklı olarak ICPX Stake işlemine başlanıldığı anda getiri elde edilmeye başlanır.

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile Stake Edenler Hangi Kripto Para ile Ödüllendirilir?

ICPX Stake işlemine katılan her bir kullanıcı kilitleyecekleri ICPX token karşılığından ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile ödüllendirilir.

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile Kazanılan Stake Ödülü Nerede Görebilir?

ICRYPEX’te C-Chain stake adresi oluşturularak katılım sağlanan ICPX Stake işlemleri sonucunda kazanılan ödül, kullanıcıların C-Chain stake adresine ulaştırılır. Bunu görmek için ICPX Stake sayfası ziyaret edilebilir. Kullanıcılar, cüzdanını inceleyerek elde edilen getiriyi görüntüleyebilirler.

Cüzdan Uygulamaları Üzerinden ICPX Stake İşlemlerine Katılım Sağlanabilir mi?

Çeşitli cüzdan uygulamaları üzerinden ICPX Stake işlemlerine katılabilme imkanı çok yakında kullanıcılarla buluşturulacaktır.

ICRYPEX TOKEN (ICPX) ile Stake İşlemlerine Başla!

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın