Reef Coin Nedir?
Reef coin, birden fazla blok zinciri ekosisteminde aynı zamanda çalışabilen ve DeFi kategorisinde akıllı erişim sağlayan Reef Finance kuruluşunun yerel kripto para birimidir. Polkadot türlerinin üzerine kurulmuş olan Reef Coin, kendi zinciri ile Ethereum,Polkadot,Avalanchegibi merkeziyetsiz finans ile bütünleşmiş olur. Hızlı, ölçeklenebilir ve işlem maliyetleri düşüktür, savurgan kripto para madenciliğinden uzak durmayı seçmiştir.
Son ayların içinde, kripto para piyasası büyük bir boğa koşusu yaşadı. Bitcoin ve Ethereum gibi büyük coinler tüm zamanların en yüksek rekorlarına ulaştı. Son zamanlarda kripto alanında epey ilgi gören kripto paralardan biri de Reef Coin. Reef Coin ve fiyat tahmini hakkında daha fazla bilgi için yazmaya devam edelim.
Reef Coin Fiyat Tahmini
Kripto fiyat tahminleri zor olabilir ve en deneyimli yatırımcılar bile yanlış fiyat tahminleri yapabilir. Bununla beraber, birçok kripto para uzmanı Reef Coin adına fiyat tahminlerini verdi. Gov.Capital, Reef’in fiyatının 1 yıl içerisinde 0,071 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. Gov.Crypto ayrıyetten Gov.Captial’ın fiyatının 2022 yılının bitiminde 0,8 dolara çıkabileceğini tahmin etmektedir. Digital Coin Price, Reef fiyatının 2021’in sonunda 0,033 ve 0,37 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Uzun vadede, Reef Coin’in fiyatının 2025’e kadar 0,06 $’lara yükselebileceği tahmin ediliyor. Bununla beraber, kripto piyasaları oldukça tahmini zor olduğundan, kripto fiyat tahminleri bir tuz tanesi ile alınmalıdır.
Reef Coin Geleceği
Bugünlerde küresel çapta ve aynı zamanda dünyanın en büyük ve hacimli borsasında da listelenmeyi kazanmış olan toplam arzının büyük bir kısmının halka arz etmeyi başarmış olan Reef coin geleceği için birçok kilometreye başarıyla geçmiş durumda. Ayrıyetten Reef coin kendi web sitesi aracılığıyla yayınladığı güzergâhta 2021 yılı bitmeden önce testnet’in başlayacağını duyurdular. Aynı zamanda 2021-2022 yılları için Reef coin geleceği için en büyük amaçlarının Steam ekosisteminde de isimlerini duyurarak büyük oyuncu kitlelerine seslenmek olduklarını bildirdiler. Token olarak çıktıkları bu yolda gelecekte esas ağlarına geçerek coin olarak devam edecekleri konusunu daha gündeme getirmediler ve yol haritalarında test aşamalarını gerçekleştirmeye başladıklarını bildirdiler. Diğer taraftan Reef geleceğinin aynı kategoride yer alan tüm kripto para birimleri gibi Defi sektörünün geleceği ile de doğru orantılı olacağını atlamamak gerekmektedir.
Reef coin kurucusu Denko Mancheski, doğum yeri Makedonya olup, bilgisayar ve matematik konularına ilgi duyar ve blockchain ile olan bağını Fintech ile keşfetmiştir.
Reef Coin Özellikleri
- Yükseltilebilirlik: Reef , topluluk tarafından seçilen Teknik Konsey aracılığıyla kendi kendini yükseltebilir.
- Ücret Yakma: Reef zinciri, ücret piyasası politikalarını ortadan kaldırarak ölçeklenebilirlik açısından teknolojik ilerlemeyi cesaretlendirmektedir.
- Yönetim ödülleri: Reef tokenlerini riske atılabilir ayrıca Reef yönetimine katılıp çeşitli ödüller kazanılabilir.
Reef Coin Yorum
DeFi kategorisinde bulunan, borç verme, alma ve stake ederek faiz kazanma ve herhangi bir Reef varlığını merkezi olmayan borsalarda takas etmeye olanak sağlayan reef coin yorum kısmında ilk olarak şunu belirtmek gerekiyor ki, 2020 yılı ile beraber Dünya’da hızla yayılmaya başlayan merkeziyetsiz finans kategorisi özellikle Amerika’da popülerliğini sürdürmektedir.
Dijitalleşen dünyada insanların kripto paralar üzerinden aylık ve yıllık olarak birçok oranlarda faiz almasının yolunu açan DeFi sektöründe Reef Coin de kendine düşeni almak için çabalayan kripto paralardan birisidir.
Birden çok akıllı blok zincirde işlem yapılmasına olanak sağlayan Reef zinciri, DOT coin olarak bilinen kripto paranın Polkadot sisteminde çalışan token olarak sektörde başlangıç yaptı. Önümüzdeki yıllarda her ne kadar faiz oranları yüksek bir kripto para birimi olsa bile DeFi içerisinde yer alan bütün kripto paralar gibi geleceği hakkında kesin yorum yapmak için erken olduğunu ve DeFi’n çıkmaza doğru gittiğini de bildirmek gerekiyor.
REEF Token’ının Dört Temel Kullanımı
- Yönetim: Sistemdeki belli olan parametreleri en başından ayarlanması ve yeni özelliklerin yayınlanması gibi farklı teklifleri oylayabilirsiniz.
- Protokol ücretleri: Bir sepete girme ve çıkma, yeniden dengeleme ve farklı faaliyetler gibi işlemler için ücret ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda havuzlar arasında likiditenin taşınmasına yardımcı olmaktadır.
- Stake etme: Tercih edilen APR ile birlikte faiz kazanmak amacıyla çeşitli havuzlarda stake edebilirsiniz.
- Getiri Dağılımı: Sepetinizdeki faaliyetler aracılığıyla üretilen kârın, ödeme oranını seçebilirsiniz.
Ağı sürdürmeye yardımcı olmak amacıyla REEF tokenleri oluşturmanın bir yolu daha vardır. Bu grup parachain’in tam bir kopyasını tutar ve Polkadot Ledger’in oluşturulmasına faydası olan yeni blokları oluşturur. Ağ Düzenleyicileri, ağın güvenilirliğini ve doğruluğunu korumaya yardımcı olmalarına karşın, REEF tokenleri ile ödüllendirilirler.
Ağ Düzenleyicilerine bağlanan REEF token’lar, protokol ücreti olarak yapılan gas ödemelerinden gelir. Diğerlerinin yanında işlem işleme, akıllı sözleşmelerin dağıtımını sunmak gibi, ağ düzenleyici ücretlerinin ödenmesini gerektiren bir dizi işlem vardır.
Reef Kripto Para Birimi Nasıl Çalışır?
Reef Finance, farklı kaynaklardan likidite çeker ve bunları Compound, Aave ve Uniswap gibi çeşitli Defi protokollerinde çalıştırır. Bu yalnızca likiditeyi dengelemeye yardımcı olmakla kalmaz, bununla birlikte kullanıcılara en iyi faiz oranlarını bulma fırsatı da sunar.
Reef düzlemi bunu Basket Engine ve Reef Smart Yield Engine kullanarak başarmaktadır. İnsanların stake edilen bütün tokenlar için getiri kazanmasına izin verecektir. Ayrıyetten Basket Engine, Reef Finance kullanıcıları için kolay madencilik, borç verme ve ödünç alma hizmetleri sağlamak için kapsamlı protokolleri birleştirir.