Trump ve Lummis, ABD Bitcoin Rezervleri için Baskı Yaptı
Eski Başkan Donald Trump ve Wyoming Senatörü Cynthia Lummis, ABD hükümetinin Bitcoin tutması için planlar önerdi. Lummis, hazinenin beş yıl boyunca bir milyon Bitcoin satın almasını öngören bir yasa taslağı hazırladı. GOP adayı Trump ve bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. da ulusal bir Bitcoin rezervi oluşturmayı destekliyor. Destekçiler, Bitcoin’in altın gibi piyasa dalgalanmalarına karşı bir tampon işlevi görebileceğini savunurken, eleştirmenler bunun stratejik bir amaca hizmet etmediğini ve fiyatları yapay olarak şişirebileceğini belirtiyor.
Valour, Kenya’da Dijital Varlık ETP’leri Başlatacak
Kripto fon ihraççısı Valour, Nairobi Menkul Kıymetler Borsası (NSE) ve finansal araç ihraç platformu SovFi ile Kenya’daki NSE’de dijital varlık borsasında işlem gören ürünlerin (ETP’ler) ihracı ve ticareti konusunda bir mutabakat anlaşması imzaladı. Valour ve bağlı şirketlerin Bitcoin, Ethereum ve Solana ETP’leri NSE’deki ilk dijital varlık teklifleri olacaktır. Valour, Avrupa borsalarında 33 ETP ihraç etmektedir. Temmuz ayında İsveç Spotlight Borsası’nda ilk NEAR Protocol ETP’sini piyasaya sürmüştür.
BlackRock ve Nasdaq, Ethereum ETF’de Opsiyonlar için Baskı Yapıyor
Nasdaq ve BlackRock, BlackRock’un spot Ethereum ETF’si için opsiyonları listelemeyi ve ticaretini yapmayı planlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bir başvuruda, iShares Ethereum Trust üzerinde opsiyonları listelemek ve ticaretini yapmak için bir kural değişikliği önerildi. Bu değişikliğin, yatırımcılara spot ETH’ye daha düşük maliyetli bir yatırım aracı ve ETH ürünleri ile pozisyonlarına ilişkin riskten korunma aracı sağlayarak fayda sağlayacağı belirtiliyor. BlackRock’un ETF’si, mayıs ayında onaylanmış ve geçen ay işlem görmeye başlamıştı. Öneri hakkındaki kamuoyu yorumları 21 gün içinde yapılmalı ve SEC’nin nihai kararı muhtemelen 2025 yılı nisan ayı başında açıklanacak.
Bitcoin Balinaları Varlıklarını Artırdı
Bitcoin yatırımcıları, hafta sonu fiyatların 49.000 dolara düşmesi ve ardından pazartesi sabahı 56.000 dolar seviyelerine toparlanmasıyla büyük dalgalanmalar yaşadı. Büyük miktarda Bitcoin varlık sahipleri, düşen fiyatları fırsat bilerek daha fazla Bitcoin satın alırken, küçük yatırımcılar panik içinde satış yaptı. Blok zinciri analiz firması IntoTheBlock’a göre, 1.000 ila 10.000 BTC tutan cüzdanlar, fiyatlar düştükçe varlıklarını artırırken, 1 BTC’den daha az varlık tutan cüzdanlar sahip oldukları varlıkları elden çıkardı. Pazartesi günü ABD’de listelenen spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından 168 milyon dolar net çıkış yaşanmasına rağmen, bu toplam yönetilen varlıkların sadece %0.3’ünü temsil ediyordu ve BlackRock’un 18 milyar dolarlık IBIT fonu net çıkış yaşamadı.
Japon Yatırım Firması Metaplanet, Bitcoin Varlıklarını Artırıyor
Bitcoin yatırım firması Metaplanet, hisse senedi edinme haklarını tüm ortak hissedarlara sunarak yaklaşık olarak 70 milyon dolar toplamayı planlamaktadır. Japon şirket 6 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamada, toplanan bu fonun 58 milyon dolarlık kısmını ek Bitcoin alımı yapmak için ayırmayı planladığını belirtti. Yeni finansman, şirketin uzun vadeli büyüme stratejisine uygun olarak Bitcoin varlıklarını önemli ölçüde genişletmesini sağlayacaktır.
Grayscale’nin Spot Ethereum ETF’sinden Yüksek Çıkış
6 Ağustos tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Ethereum ETF’lerinde 98 milyon dolarlık para girişi gerçekleşti. Giriş miktarına en büyük katkı 109 milyon dolar ile BlackRock’un fonunda meydana geldi. Buna karşı, Grayscale’nin fonunda 40 milyon dolarlık para çıkışı gerçekleşti ve böylece şu ana kadar ki en yüksek günlük çıkış gerçekleşmiş oldu. Grayscale’den çıkan toplam miktar ise 2.2 milyar dolar seviyesine ulaştı.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %1.39 oranında değer kazancı ile 56.808 dolardan fiyatlanıyor. 70.000 dolara kadar yükselişin ardından ciddi bir satış baskısı ile karşılaşıldı ve 48.500 dolar seviyesine kadar gerileme gerçekleşti. Bu bölgeden tepki alınmış gibi görünmekte. 59.000 dolar direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. 59.000 dolar üzeri fiyatlama görülmesi durumunda 65.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri düşüş görülme ihtimalinde 50.000 dolar destek olarak güçlü bir bölge.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.95 oranında değer kazancı ile 2507 dolardan fiyatlanıyor. 2800 dolar seviyesi kaybedildikten sonra hızlıca 2160 dolar seviyesine kadar düşüş gerçekleşti. Buradan şimdilik tepki almış gibi görünmekte. Yukarı yönlü reaksiyon gerçekleşmesi durumunda 2800 dolara kadar yükseliş görülebilir. Düşüş gelmesi durumunda ise 1880 dolara kadar bir geri çekilme görülebilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %1,17 oranında değer kazancı ile 0.5121 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.67 dolardan red yedikten sonra 0.43 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti. Şimdilik bu bölgeden tepki almış gibi duruyor. 0.50 dolar seviyesi üstü fiyatlama da mevcut. 0.54 dolar direnç olarak çalışabilir. Geri çekilme olması durumunda 0.48 dolar güçlü destek olarak görünmekte.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2.58 oranında değer kazancı ile 21.42 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay bandın aşağı yönlü kırılmasıyla geri çekilme derinleşti. Geri çekilmenin derinleşmesi söz konusu olursa, 11.83 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir. Yukarı yönlü hareket olması durumunda 23 dolar direnç olarak karşımıza çıkacaktır.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %6.50 değer kazancı ile 153.76 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, dün görülen sert fiyat hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 120 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden güçlü bir tepki aldığını görmekteyiz. Tepki hareketinin devam etmesi ile 150 dolar seviyesi de yukarı yönlü kırıldı. İlk direnç bölgesi 160 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlarsa 170 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 150 ve 145 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %3.38 oranında değer kazancı ile LINK, 10.42 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, önemli bir destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 8.50 dolar bölgesinden iyi bir tepki hareketi gerçekleştiğini ve dün 10 dolar seviyesini üzerinde kapanış gerçekleştiğini görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda ilk olarak 11 ve ardından 12 dolar seviyeleri hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 10 dolar seviyesi kısa vadeli destek olarak takip edilebilir.
NEAR
NEAR, sabah saatleri itibarıyla %3.43 değer kazancıyla ile 3.805 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, kısa vadeli formasyon hareketinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 3.785 dolar bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 4 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise kırılım bölgesi olan 3.70 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.06 oranında değer kazancı ile 2392 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2478 dolara kadar yükselişin ardından düşüş devam ediyor. 2350 dolar bölgesi kritik bir bölge. Yukarı yönlü hareket gelmesi durumunda 2500 dolara kadar yükselişler görülebilir. Geri çekilmelerde 2350 dolar bölgesi destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.69 oranında değer kaybı ile 27.12 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 26.50 ve 27.50 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü bir kırılım gerçekleşmesi durumunda 28 dolar seviyesi test edilebilir. Kısa vadeli destek bölgesi olarak ise 26.80 dolar bölgesi takip edilebilir.