Dijital Varlık Fonlarından Çıkış
Dijital varlık fonlarında dört haftalık giriş serisinin ardından geçtiğimiz hafta toplamda 528 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. En yüksek çıkış 400 milyon dolar ile Bitcoin’de gerçekleşirken, Ethereum tarafında da 146 milyon dolarlık çıkış meydana geldi. Ek olarak Litecoin, Ripple ve short-Bitcoin’e ise düşük miktarlarda giriş gerçekleşti.
Xapo Bank, Birleşik Krallık’ta Faiz Getiren Bitcoin Hesabını Piyasaya Sürüyor
Cebelitarık merkezli Xapo Bank, yerel bankacılık lisansını başarıyla aldıktan sonra Birleşik Krallık’ta resmi olarak pazara girdi. Banka, Bitcoin tutmak isteyen kullanıcılara hitap eden yeni bankacılık hizmetleri başlatacaktır. 5 Ağustos’ta Xapo Bank, Birleşik Krallık’ta birleşik faizli ABD doları ve Bitcoin bankacılık hesabı sunan ilk ve tek lisanslı banka olduğunu açıkladı.
Avrupalı Hedge Fondan Bitcoin Yatırımı
Avrupa’nın en büyük dördüncü hedge fonu olan Capula Management, 5 Ağustos tarihli ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 13F dosyasına göre, 2024’ün ikinci çeyreğinde spot Bitcoin ETF’lerine 464 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Detaylara göre Capula Management, 211 milyon dolar değerinde FBTC ve 253 milyon dolar değerinde IBIT fonuna sahiptir. Capula Management’in toplam varlıkları ise 30 milyar dolar seviyesindedir.
Donald Trump, ABD’nin Kripto Satmaması Gerektiğini Söyledi
Donald Trump, Adin Ross ile yaptığı röportajda kripto paralara destek verdi ve ABD hükümetinin son kripto satışını eleştirerek ABD’nin kripto alanında rekabetçi kalması gerektiğini vurguladı. Trump, kripto parayı yapay zeka ile karşılaştırarak çok modern bir para birimi olarak nitelendirdi ve ABD’nin bunu benimsememesi durumunda Çin gibi diğer ülkelerin öne geçeceğini belirtti.
ABD, 300 ETH Aktardı
Arkham Intelligence, ABD hükümeti tarafından kontrol edildiğine inanılan bir cüzdanın 5 Ağustos’ta yaklaşık 699.000 dolar değerinde 300 ETH transfer ettiğini bildirdi. Ayrıca, Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla tetiklenen geniş çaplı finansal piyasa düşüşü ve piyasa yapıcıların yoğun satış baskısı ETH’nin fiyatını olumsuz etkiledi. CoinShares, Ethereum yatırım fonlarından önemli çıkışlar olduğunu ve ETF lansmanından bu yana toplamda 430 milyon dolarlık çıkış yaşandığını raporladı. Makroekonomik ve jeopolitik faktörlerin mevcut piyasa düşüşüne katkıda bulunduğu belirtiliyor.
Ripple, XRP Geliştiricilerinin Tepkisiyle Karşı Karşıya
Ripple, bir podcast kaydını düzenleyerek XRP Ledger geliştiricilerinin tepkisini çekti ve şeffaflık ve topluluk katılımı konusunda suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Tartışma, CTO David Schwartz ve Başkan Monica Long’un yer aldığı podcast kaydından “Binlerce geliştirici projeler inşa ediyor.” ifadesinin çıkarılmasıyla ilgili. Bu olay, XRPL topluluğundaki gerilimi ve Ripple’nin geliştiricilerle güçlü ilişkiler sürdürmek için daha iyi iletişim ve destek sağlaması gerektiğini vurguluyor.
Kripto Piyasasının Çöküşünde Grayscale, BlackRock ve Fidelity Dayanıklılık Gösteriyor
Geçtiğimiz gün içinde kripto piyasaları istikrarsızdı ve çoğu kripto para keskin düşüşler yaşadı. Bu durum ise, yatırımcıların 1 milyar dolardan fazla kaybetmesine ve borsalarda önemli likidasyonlara yol açtı. Bu volatiliteye rağmen BlackRock, MicroStrategy, Fidelity ve Capula Management gibi büyük finansal kuruluşlar kripto varlıklarını satmadı. Onların bu tutumu, uzun vadeli bir yükseliş beklentisini gösteriyor. Piyasa düşüşüne katkıda bulunan faktörler arasında jeopolitik gerilimler, para politikasındaki değişiklikler ve Jump Crypto’nun likidasyonu ve Mt. Gox ödemeleri gibi spesifik olaylar yer alıyor. Kripto piyasalarındaki türbülans, büyük ABD ticaret platformlarında aksamalara neden olarak geleneksel finansal piyasaları da etkiledi. Ancak kurumsal yatırımcıların direnci, Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeline olan güveni göstermektedir.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %3.12 oranında değer kazancı ile 55.742 dolardan fiyatlanıyor. 70.000 dolara kadar yükselişin ardından ciddi bir satış baskısı ile karşılaşıldı ve 48.500 dolar seviyesine kadar gerileme gerçekleşti. Bu bölgeden tepki alınmış gibi görünmekte. 59.000 dolar direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. 59.000 dolar üzeri fiyatlama görülmesi durumunda 65.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %4.05 oranında değer kazancı ile 2516 dolardan fiyatlanıyor. 2800 dolar seviyesi kaybedildikten sonra hızlıca 2160 dolar seviyesine kadar düşüş gerçekleşti. Buradan şimdilik tepki almış gibi görünmekte. Yukarı yönlü reaksiyon gerçekleşmesi durumunda 2800 dolara kadar yükseliş görülebilir. Düşüş gelmesi durumunda ise 1880 dolara kadar bir geri çekilme görülebilir.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %4.91 oranında değer kazancı ile 0.5131 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.67 dolardan red yedikten sonra 0.43 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti. Şimdilik bu bölgeden tepki almış gibi duruyor. 0.50 dolar seviyesi üstü fiyatlama da mevcut. 0.54 dolar direnç olarak çalışabilir. Geri çekilme olması durumunda 0.48 dolar güçlü destek olarak görünmekte.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %6.24 oranında değer kazancı ile 20.75 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay bandın aşağı yönlü kırılmasıyla geri çekilme derinleşti. Geri çekilmenin derinleşmesi söz konusu olursa 11.83 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir. Yukarı yönlü hareket olması durumunda 23 dolar direnç olarak karşımıza çıkacaktır.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %8.15 değer kazancı ile 140.44 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, dün görülen sert fiyat hareketi ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 120 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden güçlü bir tepki aldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 150 ve 160 dolar seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Kısa vadeli destek olarak ise 135 dolar seviyesi karşımıza çıkmaktadır.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %5.69 oranında değer kazancı ile LINK, 10 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, önemli bir destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 8.50 dolar bölgesinden iyi bir tepki hareketi gerçekleştiğini ve 10 dolar seviyesinin test edildiğini görüyoruz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 12 dolar bölgesine doğru bir yükseliş mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 9 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
FTM
FTM, sabah saatleri itibarıyla %7.16 değer kazancıyla ile 0.3120 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, kısa vadeli formasyon hareketinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.30 dolar bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yukarı yönlü hareketlerin devamını bekleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise kırılım bölgesi olan 0.30 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.35 oranında değer kaybı ile 2402,38 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2353 dolardan tepki aldıktan sonra yükseliş devam ediyor. 2485 dolar bölgesi kritik bir bölge. Yukarı yönlü kırılım gelmesi durumunda 2500 dolara kadar yükselişler görülebilir. Geri çekilmelerde 2400 dolar bölgesi destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.18 oranında değer kaybı ile 27.19 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, dün aşağı yönlü bir kırılım gerçekleştiğini ve anlık olarak bu bölgenin tekrardan test edildiğini görüyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde 27 dolar seviyesi kısa vadeli destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 27.50 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 28 dolar seviyesi test edilebilir.