Dijital Varlık Fonlarına Giriş – Spot Ethereum ETF’lerinden Dört Gün Arka Arkaya Para Çıkış

Dijital Varlık Fonlarına Giriş 

Dijital varlık fonları raporunu incelediğimiz zaman, geçtiğimiz hafta 245 milyon dolarlık para girişi gerçekleştiğini görmekteyiz. Her zaman olduğu gibi, en yüksek çıkış 519 milyon dolar ile Bitcoin’de gerçekleşti. Ethereum tarafında ise, spot Ethereum ETF’lerinin 23 Temmuz tarihinde işlem görmeye başlamasının ardından 284 milyon dolarlık çıkış meydana geldiğini görüyoruz. Bir diğer çıkış meydana gelen kripto para ise Solana olarak karşımıza çıkmaktadır. Son olarak Litecoin, Ripple, Cardano ve Chainlink’te düşük miktarlarda para girişi gerçekleşmiştir.

Spot Ethereum ETF’lerinde Dört Gün Arka Arkaya Para Çıkışı

29 Temmuz tarihli verileri incelediğimiz zaman, spot Ethereum ETF’lerinden 98 milyon dolarlık para çıkışı gerçekleşti. Böylece son dört gündür arka arkaya para çıkışı gerçekleşerek 23 Temmuz tarihinden itibaren toplam çıkış 440 milyon dolar seviyesine ulaştı. Dünkü performansları değerlendirdiğimiz zaman, tek ve en yüksek çıkış 210 milyon dolar ile Grayscale’nin fonunda gerçekleşti. En yüksek giriş ise 58 milyon dolar ile BlackRock’un fonunda meydana geldi. 

ABD 2 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Transfer Etti

Arkham Intelligence verilerine göre, ABD hükümetine ait bir cüzdan 2 milyar dolar değerinde, yaklaşık 28.000 BTC’yi tanımlanamayan bir cüzdana transfer etti. Bu Bitcoinlerin, daha önce Silk Road dark web pazarından ele geçirilen fonlardan olduğu düşünülüyor. Transferin ardından Bitcoinler, 19.800 BTC (yaklaşık 1,3 milyar dolar) ve 10.000 BTC (yaklaşık 670 milyon dolar) olmak üzere iki ayrı adrese bölündü. Arkham Intelligence, 10.000 BTC transferinin kurumsal bir saklama hizmetine depozito olabileceğini belirtti.

DEX’in Pazar Payı Merkezi Borsaları Geçti

DEX’lerin pazar payı, CEX’lere kıyasla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. DEX’lerin aylık ticaret hacmi CEX’lere kıyasla %14.22 ile en yüksek seviyesinde. Önceki rekor, Mayıs 2023’te %13.7 idi. DEX hacmi şu anda $139,67 milyar, ancak temmuz ayı verileri henüz tamamlanmamış durumda. Uniswap, $48.52 milyar ile en yüksek aylık hacime sahipken, Temmuz ayında Raydium $27.78 milyar ile ikinci sırada yer aldı. DeFiLlama, Uniswap’ın $5,585 milyar ile en yüksek TVL’ye sahip DEX olduğunu buldu. Curve Finance, $2,029 milyar TVL ile ikinci sırada, PancakeSwap $1.825 milyar ve Raydium $1.259 milyar ile onu takip ediyor. 

Polymarket, İşlem Hacminde 1 Milyar Doları Geçti

Kripto tahmin platformu Polymarket, işlem hacminde 1 milyar dolar seviyesini aştı. Bu hacmin üçte birinden fazlası sadece otuz gün içerisinde gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine ilişkin hararetli spekülasyonlar rekor hacmin başlıca itici gücü oldu. 30 Temmuz tarihi itibariyle hangi başkanın kazanacağına dair 429 milyon dolarlık tahmin yapıldık ve şu an Donald Trump %60 kazanma olasılığı ile liderliği sürdürmektedir. 

Solana, Haftalık İşlem Ücretlerinde Ethereum’u Geçti

BlockWorks verilerine göre Solana, tarihte ilk kez toplam haftalık işlem ücretlerinde Ethereum’u geride bıraktı. Solana, işlem ücretlerinde yaklaşık 25 milyon dolar kaydederken, Ethereum ise yaklaşık 21 milyon dolar kaydetti. Solana ayrıca, blok zincirinin 3 ay içinde kaydettiği en yüksek tutar olan yaklaşık 5,5 milyon dolarlık günlük işlem ücreti kaydetti. Ek olarak Solana, piyasa değeri bakımından dördüncü en büyük kripto para oldu.

Kamala Harris’in Yaklaşan Kripto Konferansına Katılması için Baskı Yapılıyor

Demokrat bağışçılar, Kamala Harris’in 9 – 11 Ekim tarihlerinde yapılacak Blockworks’ün kripto konferansı Permissionless’te konuşmasını istiyor. Blockworks kurucusu Jason Yanowitz, bağışçıların Harris’in ekibiyle görüşmeleri kolaylaştırdığını, ancak doğrudan bir yanıt almadıklarını söyledi. Tanınmış bir Demokrat ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz da etkinlikte konuşacak ve ayrıca Harris’e destek çağrısında bulundu. Konferans, Bitcoin 2024’ün cumhuriyetçi ağırlıklı yaklaşımının aksine iki partili bir bakış açısı hedefliyor. Donald Trump, şimdi kripto yanlısı olarak, Bitcoin 2024’te konuştu. Permissionless’in 2024’ün ikinci yarısında ABD’de gerçekleşen en büyük kripto konferansı olması bekleniyor. Harris’in Tennessee etkinliğine katılmaması, başkan Biden’in yakın zamanda görevi bırakma kararı nedeniyle davet edilememesinden kaynaklanıyordu.

Shiba Inu, Yeni Blok Zinciri ve Kripto Paralar Açıklandı

Shiba Inu, ekosistemini genişletmek için yeni bir Layer-3 blokzinciri ve ek kripto paralar çıkartmayı planlarken, eleştiriler ve performans sorunlarıyla karşı karşıya. Pazarlama lideri Lucie; SHIB, LEASH, BONE, SHEB ve yakında çıkacak TREAT ve SHI gibi kripto paralarla büyüme potansiyelini vurgulayarak bu girişimleri duyurdu. Yeni blok zinciri, güvenli veri işleme için Tam Homomorfik Şifreleme kullanacak ve Shibarium Layer-2 blok zinciri üzerine inşa edilecek. Bu gelişmeler bazılarını heyecanlandırırken, topluluktaki diğerleri mevcut projeleri tamamlamadan yeni girişimlere odaklanılmasından dolayı hayal kırıklığına uğruyor. Tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %80 aşağıda olan Shiba Inu, ekosistemine gerçek dünya faydası ve çeşitli merkeziyetsiz uygulamalar getirmeyi amaçlıyor.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.47 oranında değer kaybı ile 66.476 dolardan fiyatlanıyor. 70.000 dolara kadar yükselişin ardından ilk red ile karşılaşıldı. Geri çekilme 65.000 dolara kadar devam edebilir. 65.000 dolardan yukarı yönlü reaksiyon alması durumunda 72.000 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. 65.000 dolar aşağısı fiyatlamalarda 58.000 dolara kadar geri çekilme gerçekleşebilir.

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.40 oranında değer kaybı ile 3304,80 dolardan fiyatlanıyor. 2860 ve 4030 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Ara direnç bölgesi olarak ise 3700 dolar seviyesi karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgelerinin geçilmesi durumunda 4000 dolar seviyesi takip edilebilir. 3100 dolar önemli bir destek olarak yer almakta. 3100 dolar aşağısında 2860 dolar seviyesi tekrardan test edilebilir. 3400 dolar yukarı  yönlü kırılırsa, 4000 dolara doğru hareket başlaması muhtemel.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.63 oranında değer kaybı ile 0.5981 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, XRP’nin geçtiğimiz günlerde yaşanan güçlü hareket sonrası direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.64 dolar seviyesinden aşağı yönlü güçlü bir satış baskısı ile karşılaştığını gördük. Bu hareket ile destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 0.56 dolar seviyesini aşağı yönlü kıran XRP, tekrar bu bölgeyi kazandı. Yukarı yönlü hareketlerde ise 0.60 – 0.65 dolar bölgesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.37 oranında değer kazancı ile 27.10  dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yatay bandın orta bölgesi destek olarak çalışmakta. Bu fiyat yapısı korundukça 30 dolar üzeri fiyatlamalar görülebilir. 30 dolar kırılımı gelirse 34 dolar ilk direnç olarak karşımıza çıkmakta. Geri çekilmelerde 27 dolar güçlü destek bölgesi olarak görünmekte. 27 dolar kaybında 25.50 dolar bölgesi fiyatı tutabilecekler yerler arasında bulunuyor.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.31 değer kaybı ile 182 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü gerçekleşen kırılım hareketinin devam etmediğini ve daha sonrasında aşağı yönlü bir kırılım hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 180 dolar seviyesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü tepkilerde ise 185 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %0.96 oranında değer kazancı ile LINK, 13.66 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, hafta sonu gerçekleşen fiyat hareketi ile 13 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlandığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 14 dolar seviyesi önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda 15 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 13.20 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

MATIC

MATIC, sabah saatleri itibarıyla %1.06 değer kazancı ile 0.5156 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 0.5065 ve 0.5234 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Direnç bölgesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 0.5350 dolar seviyesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise kısa vadeli olarak 0.51 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.15 oranında değer kazancı ile 2388 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2353 dolardan tepki aldıktan sonra yükseliş devam ediyor. 2417 dolar bölgesi  kritik bir bölge. Yukarı yönlü kırılım gelmesi durumunda 2500 dolara kadar yükselişler görülebilir. Geri çekilmelerde ise 2350 dolar bölgesi destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.06 oranında değer kazancı ile 27.89 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 27.55 ve 28.14 dolar seviyeleri arasında bir yatay hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Direnç bölgesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 28.60 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın