Dijital Varlık Fonlarına 440 Milyon Dolarlık Giriş
Geçtiğimiz haftanın raporunu incelediğimiz zaman, dijital varlık fonlarına toplamda 441 milyon dolarlık giriş gerçekleştiğini görüyoruz. Bu giriş ile önceki üç haftalık çıkış serisi sona ermiştir. Detaylı olarak baktığımız zaman, en yüksek giriş 398 milyon dolar ile Bitcoin’de yaşandı. Ethereum tarafında ise 10.2 milyon dolarlık giriş meydana geldi. Altcoinler arasında ise 16.3 milyon dolarlık giriş ile Solana dikkat çekmektedir.
Bloomberg Analistine Göre, Spot Ethereum ETF’leri için En İyi Tarih 18 Temmuz
Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, dün yaptığı açıklamada, spot Ethereum ETF’leri için en iyi tahmininin 18 Temmuz olduğunu ancak, belirsizlik sebebiyle bir alt veya üst tahmin yapmaktan kaçındığını söyledi. Ek olarak Balchunas, SEC’in başvuru sahiplerinden başvuru formlarını teslim etmelerini istediğini ancak, ücret beyan etmelerini istemediğini açıkladı. BlackRock, Fidelity, Grayscale, 21Shares, Franklin Templeton ve VanEck, bütün başvurularını tamamladı.
Borsalar Alman Hükümetine 163 milyon Dolar Değerinde Bitcoin’i Geri Gönderdi
Pazartesi günü erken saatlerde Alman hükümeti, borsalara ve piyasa yapıcılarına 10.000’den fazla Bitcoin transfer etti ve günün ilerleyen saatlerinde yaklaşık 3.000 BTC geri aldı. Bu, ağırlıklı olarak Coinbase, Kraken ve Bitstamp’tan geldi. Çünkü bu borsalar, Bitcoin’i hedeflenen fiyat aralığında satamadılar. BTC’nin fiyatı dalgalandı, 55.200 dolar civarına kadar düştü ve ardından 55.400 dolara geri yükseldi. Transferler arasında Flow Traders’e 5.200 BTC, B2C2 Group’a 4.200 BTC ve Bitstamp, Coinbase ve Kraken’e daha küçük miktarlar yer aldı. Arkham Intelligence’ye göre, Almanya’nın elinde 2 milyar dolardan fazla Bitcoin bulunuyor.
BlackRock’un Tokenize Varlıklar Fonu 500 Milyon Dolar Seviyesini Geçti
Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un BUIDL fonu, Etherscan’a göre, dört aydan kısa bir süre önce piyasaya sürülmesinden bu yana, tokenize hazine varlıklarda 500 milyon dolar sınırını aşarak 502,8 milyon dolar seviyesine ulaştı. Fonun hızlı büyümesi, Ondo Finance’den yakın zamanda yapılan bir satın alma ile desteklendi. BUIDL, nisan ayı sonunda Franklin OnChain U.S. Government Money Fund’u (BENJI) geçerek dünyanın en büyük tokenize hazine fonu haline geldi ve bu konumunu 15 Mart’taki lansmanından bu yana korumaktadır.
Singapur Mahkemesi, Fantom Vakfı Lehine Karar Verdi
Fantom Vakfı, Singapur Yüksek Mahkemesi tarafından verilen kararın ardından Multichain’e karşı hukuki bir zafer kazandığını duyurdu. Karar, 30 Ocak’ta Multichain aleyhine temerrüt kararı verilmesinin ardından 3 Haziran’da yapılan hasar tespit duruşmasıyla birlikte alınmıştır. Bu hukuki karar ile Fantom’un uğradığı zararlar için Fantom Vakfı’na 2,1 milyon dolar ödeme yapılmasına karar verilmiştir.
VanEck ve 21Shares’in Solana ETF Planı Cboe Başvurusunda Onaylandı
Chicago Board Options Exchange, varlık yöneticileri VanEck ve 21Shares’in Solana ETF sunmasına izin vermesi için SEC’e resmi bir talepte bulundu. Borsa, bu ürünlerin onaylanması durumunda listelenmesi için pazartesi günü SEC’e 19b-4 başvuruları yaptı. Bu başvuruların alınmasının ardından, düzenleyici kurumun karar vermesi için 240 günlük bir süre başlıyor. Cboe’den Rob Marrocco, Bitcoin ve Ethereum’dan sonra en çok işlem gören üçüncü kripto para birimi olan Solana’ya artan yatırımcı ilgisini vurguladı. Cboe, halihazırda Fidelity, Ark/21Shares ve VanEck tarafından sunulan mevcut on spot Bitcoin ETF’sinin altısını listeliyor ve beş spot Ethereum ETF’sini de onaylandığında listelemeyi planlıyor. Sektör analistleri, Ethereum ETF’lerinin onayının yakında gerçekleşmesini bekliyor.
Mt. Gox Bitcoin Dağıtımı En Kısa Sürede Başlayacak
Bitstamp, Mt. Gox alacaklılarına borçlu olunan milyarlarca dolarlık Bitcoin’i dağıtmaya yardımcı olacak. Bitstamp, pazartesi günü yaptığı açıklamada, fonları alır almaz yatırımcılara mümkün olan en kısa sürede dağıtmayı planladığını söyledi. Robinhood’un satın aldığı borsa, Mt. Gox mütevellileri ile yapılan anlaşmaya göre, Bitstamp’ın tokenlari dağıtmak için 60 günü olduğunu belirtti. Birçok kripto sahibi, bu miktarın aynı anda piyasaya sürülmesinin Bitcoin fiyatını düşürebileceğinden korkuyor. Geçen hafta Mt. Gox, soğuk cüzdandaki 2,7 milyar dolarlık BTC’yi bilinmeyen bir cüzdana transfer etmeye başladığında Bitcoin neredeyse %10 düştü. Arkham’a göre, Mt. Gox mütevellileri tarafından dağıtılacak toplam Bitcoin değeri yaklaşık 8 milyar dolar. Alman hükümeti ise hala 1,5 milyar dolar değerinde token tutuyor. Uzmanlar, bu büyük miktarların piyasaya sürülmesinin Bitcoin fiyatını daha da düşüreceğini öngörüyor.
Polygon Yatırımcıları MATIC’i Artırabilir
Polygon yatırımcıları, son fiyat düşüşlerine rağmen iyimserliğini koruyor. Bu da MATIC tarafındaki %34’lük sabit benimsenme oranı ve olumlu duyarlılık, onun gelecekteki potansiyeline işaret ediyor. MATIC’in fiyatı şu anda kritik destek seviyesi olan 0,50 doların altında ve bu seviyenin üzerine çıkılması 0,60 dolar yükselişini beraberinde getirebilir. Ancak, 0,50 dolar seviyesinin kırılmaması, fiyatın 0,45 dolara düşmesine ve olumlu görünümün geçersiz kılınmasına yol açabilir. Yatırımcı güveni ve sabit benimsenme oranları, MATIC’in toparlanması ve uzun vadeli beklentileri için kritik öneme sahiptir. MATIC’e olan sürekli ilgi de, onun değerinin ve faydasının tanındığını göstermektedir.
Avustralyalı DigitalX’in Spot Bitcoin ETF’si, ASX’te İşlem Görmeye Başlayacak
Avustralyalı DigitalX, salı günü yaptığı açıklamada, spot bitcoin ETF’sini Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda listelemek için onay aldığını söyledi. Yapılan basın açıklamasına göre ETF, ASX’in BTXX kodu altında faaliyet gösterecek ve cuma günü işlem görmeye başlayacaktır. K2 Asset Management, ETF’sinin ihraççısı olarak hareket edecek ve dijital varlık yöneticisi 3iQ, ETF’yi yurt içinde ve yurt dışında tanıtacaktır.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %1.0 oranında değer kazancı ile 57.315 dolardan fiyatlanıyor. 54.200 dolara retest gerçekleştikten sonra yükseliş hareketi başlamış gibi görünmekte. ilk destek 56.000 dolar. Bu bölgeden yukarı yönlü reaksiyon gelmesi durumunda 58.800 doların yukarı yönlü kırılması gerekmekte. Direnç olarak ise 60.000 dolar güçlü görünüyor.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.44 oranında değer kazancı ile 3062 dolardan fiyatlanıyor. 2816 dolara kadar geriledikten sonra tepki almış gibi görünüyor. 3100 doların üzeri kalıcılık sağlanmazsa düşüş devam edebilir. 3100 dolar üzeri kalıcılık sağlanması durumunda 3500 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.37 oranında değer kazancı ile 0,4332 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0,38 dolardan tepki almış gibi görünüyor. 0,45 dolar direnç olarak çalışıyor. Düşüşün devam etmesi durumunda 0,30 dolar destek olarak çalışabilir. 0,30 doların destek olarak çalışması durumunda 0.50 dolar tekrardan görünebilir. Yükseliş için 0.45 dolar üzeri kırılım ve kalıcılık gerekmekte.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.79 oranında değer kazancı ile 25.41 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 22 dolardan destek almış gibi görünmekte. Yukarı yönlü düzeltme 27.50 dolara kadar devam etti fakat satış baskısı ile düşüş devam etmekte. Düşüşün devam etmesi durumunda ise 20 dolar majör destek olarak belirlenebilir. Yükseliş için 27 dolar üzeri kalıcılık gerekmekte.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.85 değer kazancı ile 141 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, dün gerçekleşen tepki alımının ardından direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 140 dolar seviyesinin üzerinde bir fiyatlama olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ilk olarak 145 ve ardından 150 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 130 dolar seviyesi önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %1.04 oranında değer kaybı ile LINK, 12.976 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 12 dolar seviyesinden bir miktar yukarı yönlü tepki hareketi oluştuğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 13 dolar seviyesi önemli bir direnç bölgesi olup, bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda tekrardan 14 – 15 dolar seviyeleri test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 12 dolar seviyesi önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
WLD
WLD, sabah saatleri itibarıyla %3,90 değer kazancı ile 1.892 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 1,80 dolar seviyesinden tepki alındığını ve bu bölgenin önemli bir destek bölgesi olduğunu görmekteyiz. Yukarı yönlü hareketlerde, düşen trend çizgisi ve direnç seviyesi olan 1,90 dolar bölgesinin geçilmesi ile 2 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 1.85 dolar kısa vadeli destek olarak takip edilebilir.
FTM
FTM, sabah saatleri itibarıyla %3.72 değer kazancı ile 0.4464 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, düşen trend çizgisinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi ve direnç bölgesi olan 0.4530 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 0.47 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.44 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons Altın, sabah saatleri itibarıyla %0.27 oranında değer kazancı ile 2365 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2392 mevcutta direnç olarak çalışıyor. 2350 dolar yeni destek olarak görünmekte. Yukarı yönlü hareket için 2365 dolardan destek alıp, 2400 dolar üzeri fiyatlama gerçekleşmesi gerekiyor. Geri çekilme sertleşirse 2330 dolar majör destek konumunda.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.79 değer kazancı ile 31,00 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Kısa vadeli direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 31,50 dolar seviyesinden bir miktar satış baskısı gerçekleşti. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 32 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 30.80 dolar seviyesinin önemli bir destek bölgesi olduğunu görüyoruz.