ABD Spot ETH ETF’leri Ertelendi – 21Shares, Spot Solana ETF Başvurusunda Bulundu

ABD Spot ETH ETF’leri Ertelendi

Eric Balchunas’a göre SEC, spot Ethereum ETF ihraççılarından S-1 formlarını 8 Temmuz’a kadar yeniden dosyalamalarını istedi ve bu durum Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesini temmuz ortasına veya sonrasına erteledi. SEC Başkanı Gary Gensler, geçen ay senatoya spot ETH ETF’lerinin bu yaz onaylanacağını söylemişti. SEC, formları küçük yorumlarla geri gönderdi ve ihraççıların bu yorumlara son revizyon turunda yanıt vermesi gerekiyor. Bu da daha fazla geri dönüş olabileceğini gösteriyor. S-1 formlarının onayı, spot Ethereum ETF’lerinin lansmanı için ikinci aşamayı oluşturuyor. İlk aşama, mayıs ayında SEC’ten onay alan 19b-4 formlarını içeriyordu. Haziran ayındaki son güncellemeler arasında Franklin Templeton ve VanEck sponsor ücretlerinin açıklanması ve Invesco Galaxy, Grayscale, Fidelity ve BlackRock gibi ihraççıların tohum yatırımları yer aldı.

21Shares, Spot Solana ETF Başvurusunda Bulundu

Varlık yöneticisi 21Shares, VanEck’in ardından spot Solana ETF başvurusunda bulunan ikinci şirket oldu. 21Shares Core Solana ETF adlı bu fon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan S-1 kayıt formuna göre, SOL’un performansını yansıtmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu fonun saklaması ise Coinbase Custody Trust Company tarafından gerçekleştirilecektir.

SEC, MetaMask Staking ve Broker İddiaları Konusunda Consensys’ye Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum yazılım sağlayıcısı Consensys’ye, MetaMask cüzdan hizmetinin menkul kıymet sunup sattığını iddia ederek dava açtı. Dava ayrıca MetaMask’ın staking özelliği için kullandığı Ethereum staking hizmetleri Lido ve Rocket Pool’u da hedef alıyor. SEC, MetaMask’ın en az 5 milyonu, “kripto varlık menkul kıymetleri” içeren 36 milyondan fazla kripto işlemine aracılık ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, SEC, MetaMask’ın Lido ve Rocket Pool staking hizmetlerini yatırım sözleşmesi olarak görüyor ve bu hizmetlerin likit staking tokenlerini kayıtsız menkul kıymetler olarak değerlendiriyor. Consensys, bu durumu düzenleyici aşırılık olarak nitelendiriyor ve MetaMask’ın bir broker olarak düzenlenmesini önlemek için hukuki mücadelesine devam ediyor.

Floki Inu, Solana Ve Base Blok Zincirlerindeki Sahte Tokenlere Karşı Uyardı

Floki Inu memecoin projesi, kullanıcıları ve kripto para topluluğunu markasıyla yanlış bir şekilde ilişkilendirilen sahte tokenlar hakkında uyardı. Resmi Floki Inu hesabı, meşru FLOKI tokeninin yalnızca BNB Smart Chain ve Ethereum ağlarında mevcut olduğunu vurguladı ve dolandırıcılıktan kaçınmak için doğru sözleşme adreslerini paylaştı. Bu tehditlere rağmen, Floki Inu ekosistemini genişletmeye devam ediyor ve BNB Chain ana ağında FLOKI Ad Hizmetini kullanıma sundu. Böylece, kullanıcılar merkezi olmayan alan adlarını kaydedebiliyor. Proje, BNB Chain’de 417.400’den fazla sayısına ulaştı ve topluluğu için bir ödül programı başlattı. 2024 yol haritasında Floki Inu, düzenlenmiş dijital banka hesapları ve küresel finansal hizmetler için fintech firmalarıyla ortaklıklar sunmayı planlıyor.

Aptos ve Alibaba Cloud Arasında Ortaklık 

Aptos Vakfı, Japonya’daki Web3 ekosistemini büyütmek için Alibaba Cloud ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Resmi duyuruya göre, anlaşma Asya-Pasifik bölgesinde erişilebilirliği artırmayı ve yeniliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır. İkili, Asya’nın ilk ortak markalı Move geliştirici topluluğu olan Alcove’yi hayata geçirecektir. Alcove’nin misyonu, Move akıllı sözleşme programlama dilinin Web3 geliştiricileri arasındaki erişimini ve etkisini artırmak olarak belirtilmektedir.

IRS, Kripto Vergi Raporlaması için Yeni Düzenlemeleri Sonuçlandırdı

Yeni düzenlemelere göre, kripto platformlarının 2026’dan itibaren işlemleri ABD İç Gelir Servisi’ne (IRS) bildirmesi gerekecektir. Ancak, varlıklarını kendileri tutmayan merkezi olmayan platformlar bu düzenlemelerden muaf tutulacaktır. Bu yeni düzenlemeler ile kripto ve diğer dijital varlıkların satışından elde edilen kazançlar vergiye tabi olacaktır. IRS Komiseri Danny Werfel yaptığı açıklamada, “Dijital varlıkların vergiye tabi geliri gizlemek için kullanılmadığından emin olmamız gerekiyor ve bu nihai düzenlemeler, dijital varlıkların yüksek riskli alanında uyumsuzluğun tespitini iyileştirecektir.” dedi. 

Sony Group, Kripto Borsası Pazarına Resmen Giriş Yaptı

Sony Group, Amber Japan’ı satın alarak kripto borsası pazarına resmen giriş yaptı. Daha önce DeCurret olarak bilinen Amber Japan, küresel Amber Group’un Japon iştirakidir ve düzenlenmiş dijital varlık ticareti hizmetleri sunmaktadır. Bu hamle, Sony’nin halihazırda 100 milyar doları aşan bir piyasa değerine sahip olan portföyünü çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak geldi.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %1 oranında değer kazancı ile 63.400 dolardan fiyatlanıyor. 58.500 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. Yatay banda tekrardan giriş olmuş oldu. 62.500 dolar ilk direnç seviyesi olarak görünmekteydi ve yukarı yönlü kırıldı. Yükselişin devamı için 64.000 dolar üzerinde kapanışlar gerekiyor. Geri çekilme yaşanması durumunda 62.200 dolar ilk destek olarak görünmekte.

ETHEREUM(ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %1.45 oranında değer kazancı ile 3488 dolardan fiyatlanıyor. 3148 dolar majör destek olarak görünmekte. 3241 dolara kadar düşüş ardından kalıcılık sağlanamadı ve yükseliş hareketi kısmen başladı. Yükseliş devamı için 3500 dolar üzeri kalıcılık sağlanmalı. 3500 dolar üzeri kalıcılığın sağlanması durumunda 3750 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri çekilmenin devamında ise 3000 dolar en kuvvetli destek olarak görünüyor.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.50 oranında değer kazancı ile 0.4785 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.45 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanılmalı. İlk destek tekrardan 0.48 dolar ile 0.45 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.50 ve 0.52 dolar seviyeleri yer alıyor. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %1.43 oranında değer kazancı ile 29.77 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 23.50 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam ediyor. Geri çekilmelerde 28 ve 27 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 25.30 dolar şimdilik fiyatı tutmuş gibi. Yükseliş devamı için 30 dolar bölgesinin kırılması ve kalıcılık sağlanması gerekmekte. 30 dolar aşılırsa 40 dolara kadar tekrar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin devam etme durumunda ise 25 dolar majör destek olur çalışması muhtemel bir bölge.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.04 değer kazancı ile 148.05 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 140 dolar seviyesinden yukarı yönlü bir tepki hareketi oluştuğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda, bir önceki tepe bölgesi olan 150 dolar seviyesi direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda ise 155 dolar seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise kısa vadeli destek olarak 145 dolar seviyesi takip edilebilir.

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.02 oranında değer kaybı ile LINK, 14.280 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 14,300 dolar seviyesinde bir fiyatlama olduğunu görmekteyiz. Bu bölgenin ve aynı zamanda 14,500 dolar bölgesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 15 dolar seviyesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 14 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir. 

ALGO

ALGO, sabah saatleri itibarıyla %2.56 değer kazancı ile 0.1482 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü kırılım hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi ve 0.1450 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 0.1550 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 0.1420 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

KSM

KSM, sabah saatleri itibarıyla %1.22 değer kazancı ile 24.10 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, düşen trend çizgisinin kırılım bölgesinde olduğunu görüyoruz. Direnç bölgesi olan 24.20 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yukarı yönlü hareket devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 24 dolar seviyesi kısa vadeli destek olarak karşımıza çıkmaktadır.  

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.24 oranında değer kaybı ile 2321 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2390 dolardan 2290 dolara kadar bir gerileme gerçekleşti. 2290 dolar seviyesi destek olarak çalışıyor. 2308 dolara tekrar bir geri çekilme olma durumunda bu, yukarı yönlü hareketin başlangıcı olabilir. Yükselişin devamı için 2340 dolar üzeri kırılım gerekmekte.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.43 değer kaybı ile 29.01 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 28.70 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden bir miktar tepki hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin yukarı yönlü devam etmesi durumunda 29.20 dolar seviyesi önemli bir direnç olarak takip edilmektedir. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda ise 29.50 dolar seviyesi test edilebilir. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın