Spot Ethereum ETF’leri 4 Temmuz’da Onaylanabilir – Kripto Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda Kabul Edildi

Reuters Haberine Göre, Spot Ethereum ETF’leri 4 Temmuz’da Onaylanabilir

Sektör yöneticileri ve diğer katılımcılar Reuters’e yaptıkları açıklamada, varlık yöneticileri ve düzenleyiciler arasındaki görüşmelerin son aşamaya girdiğini ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 4 Temmuz’da spot Ethereum ETF’lerini onaylanabileceğini söyledi. Görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki firmanın yöneticileri, belgelerinin değiştirilmesi sürecinin yalnızca küçük sorunları çözme yönünde ilerlediğini açıkladı. Ek olarak ihraççılardan biriyle çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir avukat, son rötuşların yapıldığını ve onayın muhtemelen bir ya da iki haftadan daha uzak olmadığını söyledi.

Kripto Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda Kabul Edildi

Sermaye Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu teklifle birlikte Sermaye Piyasası Kanunu’na kripto varlıklara ilişkin tanımlar ekleniyor. Buna göre cüzdan kavramı, kripto varlıkların transfer edilebilmesini ve bu varlıkların ya da bu varlıklara ilişkin özel ve açık anahtarların çevrim içi veya çevrim dışı olarak depolanmasını sağlayan yazılım, donanım, sistem ya da uygulamalar olarak tanımlandı.

NEAR Protocol ve Frax Finance Arasında Ortaklık

Frax Finance, çoklu zincir yeteneklerini geliştirmek ve merkezi olmayan yapay zekayı kripto ekosistemine entegre etmek için NEAR Protocol ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu ortaklık, NEAR’ın sağlam blok zinciri altyapısından ve Frax Finance’nin stablecoin ve DeFi alanındaki uzmanlığından yararlanarak çeşitli blok zinciri ağlarında yenilikçi çözümler sunmayı amaçlamaktadır.

ABD Hükümetine Bağlı Cüzdanlar 3.940 Bitcoin’i Coinbase’ye Taşıdı

ABD hükümetiyle ilişkilendirilen cüzdanlar, Coinbase’ye 241 milyon dolar değerinde 3.940 Bitcoin transfer etti. Bu, Alman hükümetinin 750 Bitcoin transfer etmesinin ardından geldi. ABD hükümetinin şu anda 213.546 Bitcoin’e, yani 13 milyar dolardan fazla değere sahip olması, onu dünyanın en büyük Bitcoin sahiplerinden biri yapıyor. Alman hükümeti ise 46.359 Bitcoin tutuyor. 2014’ten bu yana ABD hükümeti en az 195.091 Bitcoin’e el koydu ve sattı, bu satışlardan 366 milyon dolardan fazla kazandı. Hükümetlerin elinde bulunan Bitcoinler, toplam Bitcoin arzının %2,7’sini oluşturuyor.

Worldcoin, Alchemy ile Ortak Oldu

Worldcoin, World Chain blok zincirini başlatmadan önce web3 altyapı platformu Alchemy ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık, geliştiricilere kapsamlı bir web3 platformu sunacak. OpenAI CEO’su Sam Altman ve Alex Blania tarafından kurulan Tools for Humanity, Worldcoin’i geliştiriyor ve bu projeye şu ana kadar yaklaşık 6 milyon kişi kaydoldu. Yeni World Chain block zinciri, Optimism, Coinbase ve Ethereum ekosistemi ile entegre olacak ve bu yaz başlatılacak. Alchemy’den Noam Hurwitz, bu ortaklığın daha fazla ana akım internet kullanıcısını blok zincire çekmeyi amaçladığını belirtti. World Chain, gerçek insanlara öncelik tanıyacak ve World ID sahiplerine öncelikli blockspace ve ücretsiz gas sunacak.

Bitwise, Ethereum ETF’lerinin 18 Ay İçinde 15 Milyar Dolar Toplayacağını Tahmin Ediyor

Bitwise, Ethereum spot ETF’lerinin ABD piyasasına girişlerinin ardından ilk 18 ay içinde 15 milyar doların üzerinde net giriş çekeceğini öngörüyor. Bu ise Bitcoin ETF’lerinin 5 ayda 14.4 milyar dolar girişiyle benzerlik gösteriyor. Bitwise CIO’su Matt Hougan’ın tahmini, Bitcoin ETF verilerine ve piyasa büyüklüğü karşılaştırmasına dayanıyor. Hougan, ABD’deki Bitcoin ETF’lerinin 2025 sonunda 100 milyar dolar tutacağını öngörüyor. 

Bitcoin Balinaları Yoğun FUD’un Ortasında Bir Günde 436 Milyon Dolar Değerinde BTC Biriktirdi

Bu hafta Bitcoin kısa süreliğine 60,000 doların altına düştü ve bu durum balinaların önemli miktarda satın alımına yol açtı. Balinalar, birikimlerine bir günde 7,130 BTC ekleyerek yaklaşık olarak 436 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldılar. Bu artış, genel piyasa belirsizliğine rağmen mayıs sonundan beri kaydedilen en büyük net girişi işaret ediyor. Daha fazla kayıp endişeleri devam etse de, göstergeler yakın zamanda bir düzeltme ve dengeli futures piyasası koşullarıyla desteklenen potansiyel yerel dip noktalarının oluştuğunu gösteriyor. Piyasa duyarlılığını etkileyen makroekonomik belirsizliklere rağmen, yatırımcıların Bitcoin’in uzun vadeli trajedisine olan güveni güçlü görünüyor.

State Street ve Galaxy Digital, Yeni Kripto ETF’leri Üzerine Çalışıyor

Varlık yöneticisi State Street Global Advisors, dijital varlıklara duyarlı yeni ETF’ler başlatmak amacıyla kripto yatırım firması Galaxy Digital ile iş birliği yaptı. İki yatırım firması ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, bu ETF’lerin spot Bitcoin ETF’lerinin ötesine geçeceğini ima etti. Spot bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana dijital varlıklara kurumsal ve perakende olarak ilgi arttı. Bununla birlikte State Street, “Yatırımcılar bu büyüyen varlık sınıfına spot Bitcoin’in ötesinde yatırım seçeneklerini da dahil etmeyi değerlendirmek istiyorlar.” şeklinde açıklamada bulundu.

Coinbase, Ocean-Fetch AI Birleşmesini Kolaylaştırmayacağını Söyledi

Coinbase 26 Haziran’da yaptığı bir açıklamada, ASI token birleşmesiyle ilgili iki varlığın geçişini kolaylaştırmayacağını söyledi. Borsa, OCEAN ve FET için kullanıcılar adına geçiş yapmak yerine, bir sonraki duyuruya kadar her bir varlık için ticareti desteklemeye devam etmeyi planlamaktadır. Ek olarak Coinbase, token birleşmesinin tüm büyük yazılım cüzdanlarını destekleyeceğini söyledi.

Ripple’de 470 Milyon Dolarlık Kilit Açılımı

1 Temmuz tarihinde 1 milyar adet XRP’nin kilidi açılacaktır. Bu tokenlerin değeri ise yaklaşık olarak 470 milyon dolar seviyesindedir. Tarihsel olarak Ripple, 2017’den bu yana her ayın ilk günü 1 milyar tokenin kilidini açmaktadır ve durum 2025 yılında da devam edecektir.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.12 oranında değer kazancı ile 60.930 dolardan fiyatlanıyor. 58.500 dolara kadar bir düşüş gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. Yatay banda tekrardan giriş olmuş oldu. 62.500 dolar ilk direnç seviyesi olarak görünmekte. Yükselişin devamı için bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerekiyor. Geri çekilmenin devam etme durumunda 58.000 dolar ilk destek olarak görünmekte.

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.01 oranında değer kaybı ile 3371 dolardan fiyatlanıyor. 3148 dolar majör destek olarak görünmekte.. 3241 dolara kadar düşüş ardından kalıcılık sağlanamadı ve yükseliş hareketi kısmen başladı. Yükselişin devamı için 3500 dolar üzeri kalıcılık sağlanmalı. 3500 dolar üzeri kalıcılığın sağlanması durumunda 3750 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir. Geri çekilmenin devamında ise 3000 dolar en kuvvetli destek olarak görünüyor.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.45 oranında değer kaybı ile 0.4679 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.45 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanılmalı. İlk destek tekrardan 0.48 dolar ile 0.45 dolar aralığı gibi görünmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.50 ve 0.52 dolar seviyeleri yer alıyor. 

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.70 oranında değer kaybı ile 25.65 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay alanın aşağı kırılmasının ardından düşüş devam ediyor. Geri çekilmelerde 22 ve 20 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 25.30 dolar şimdilik fiyatı tutmuş gibi. Yükseliş devamı için 30 dolar bölgesinin kırılması ve kalıcılık sağlanması gerekmekte. 30 dolar aşılırsa 40 dolara kadar tekrar yükseliş görülebilir. Geri çekilmenin devam etme durumunda ise 20 dolar, majör destek olarak çalışması muhtemel bir bölge.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %0.26 değer kaybı ile 136,44 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 140 dolar seviyesinin test edildiğini fakat bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanamadığını görüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde bu bölge önemli bir direnç bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Geri çekilmelerde ise 130 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.10 oranında değer kaybı ile LINK, 13,760 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olarak takip ettiğimiz 14.300 dolar seviyesinden aşağı yönlü tepki hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 13,500 dolar seviyesi ve daha aşağıda 13 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 14,300 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması gerekmektedir. 

MKR

MKR, sabah saatleri itibarıyla %3.18 değer kazancı ile 2532 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yukarı yönlü kırılım hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi ve 2500 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 2650 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 2490 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

MATIC

MATIC, sabah saatleri itibarıyla %1.12 değer kaybı ile 0.5457 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin aşağı yönlü devam etmesi ve 0.55 dolar seviyesinin altında kalıcılık sağlaması durumunda düşüşün devamı mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 0.55 dolar bölgesi önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.04 oranında değer kazancı ile 2299 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. 2390 dolardan 2290 dolara kadar bir gerileme gerçekleşti. 2290 dolar seviyesi destek olarak çalışıyor. 2300 dolar üzeri kalıcılık sağlanması durumunda tekrardan yükseliş gerçekleşebilir. 2280 dolar kaybedilirse 2268 dolar bölgesi ilk destek olarak görünmekte.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %0.03 değer kaybı ile 28.76 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 28.70 dolar seviyesinin test edildiğini ve bu bölgeden bir miktar tepki hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin yukarı yönlü devam etmesi durumunda 29 dolar seviyesi önemli bir direnç olarak takip edilmektedir. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda ise 29.50 dolar seviyesi test edilebilir. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın