Spot Ethereum ETF’leri Onaylandı
Dün SEC tarafından yapılan açıklamaya göre, spot Ethereum ETF başvuruları onaylandı. Toplamda sekiz adet ETF onaylanmış olup, ETF’lerin sahipleri VanEck, Fidelity, Franklin Templeton, Grayscale, Ark Invest/21Shares, Invesco/Galaxy ve BlackRock olarak karşımıza çıkmaktadır. Standard Chartered Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, ilk 12 ayda 15 ila 45 milyar dolarlık giriş olacağını tahmin etmektedir.
Spot Bitcoin ETF’lerinde Arka Arkaya Dokuz Günlük Para Girişi Serisi
Verileri incelediğimiz zaman, spot Bitcoin ETF’lerinde arka arkaya dokuz gün boyunca para girişi gerçekleştiğini görüyoruz. Perşembe günü ise toplamda 107 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Bu seri, mart ayından beri spot Bitcoin ETF’leri için en güçlü performans olarak değerlendirilmektedir ve o dönemde arka arkaya 10 günlük giriş gerçekleşmiştir.
API3, 1 Milyar Dolar TVS Değerine Ulaştı
API’ler için merkezi olmayan bir blok zinciri çözümü olan API3, güvence altına alınan toplam değerde (TVS) 1 milyar doları aştığını duyurdu. Platform, 100 gün içinde TVS değerinin on kat artmasıyla hızlı bir büyüme yaşadı. Bu büyüme, ekosistemdeki artan benimseme oranını ve güveni göstermektedir.
Hong Kong, Ethereum ETF’leri için Stake Etmeye İzin Vermeyi Düşünüyor
Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC), kendi yetkisi altındaki Ethereum ETF’lerinin tokenlerini stake etmesine izin vermeyi planladığı bilinmektedir. Bu gelişme ise, ABD’de işlem görmeye başlayacak olan spot Ethereum ETF’lerinden farklı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Staking, katılımcıların ağ güvenliğini ve operasyonlarını desteklemek için dijital varlıkları kilitlemelerini ve karşılığında ödüller kazanmalarını içermektedir.
Fantom, Sonic Foundation’u Tanıttı
Fantom merkezi olmayan ağının arkasındaki kuruluş olan Fantom Vakfı, kısa süre önce yeni kurulacak olan Sonic zincirinin lansmanını kolaylaştırmak için yeni bir vakıf kurduğunu duyurdu. 23 Mayıs’ta Fantom Vakfı CEO’su Michael Kong, Fantom blok zinciri ağının blogunda yeni vakfı açıkladı. Fantom’un Sonic Vakfı, Sonic’in yönetişimini denetlemek, ağ hazinesini yönetmek, ortaklıkları düzenlemek ve DApp ekosistemini geliştirmekle görevli olacaktır.
TRON Ağı 231 Milyon Hesap Sayısını Aştı
Önde gelen bir blok zinciri platformu olan TRON, 231 milyon toplam hesabı aşarak önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu gelişme, işlem ücretlerinde büyük bir patlamayı da beraberinde getirdi. TRON’un günlük işlem sayısı 5,5 milyona ulaştı ve bu da günlük 4,4 milyon dolarlık ücrete denk gelmektedir. Faaliyetlerdeki bu artış, TRON’un büyüyen kullanıcı tabanını ve DeFi alanındaki genişleyen rolünü vurgulamaktadır.
———————————————————————————
BITCOIN (BTC)
BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.64 oranında değer kaybı ile 67.540 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, haftanın başında görülen güçlü fiyat hareketi ile direnç bölgesi olan 72 bin dolar seviyesi test edildi. Bu bölgede gerçekleşen satış baskının son dört gündür devam ettiğini ve destek bölgesi olan 67.300 dolar seviyesine doğru bir hareket olduğunu görmekteyiz. Bu destek bölgesinden yukarı yönlü tepki gelmesi durumunda 68 bin dolar bölgesi kısa vadeli direnç olarak takip edilebilir.
ETHEREUM (ETH)
ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.40 oranında değer kazancıyla ile 3798 dolardan fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, dün spot ETH ETF başvurularının onaylanması ile yüksek bir volatilite gördük. Bu hareket ile en dipte 3500 seviyesi test edildi ve güçlü bir tepki gerçekleşti. Yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 3800 dolar bölgesi ve ardından direnç bölgesi olan 3830 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. Bu iki bölgenin geçilmesi durumunda 3900 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 3720 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.
RIPPLE (XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.23 oranında değer kaybı ile 0.5270 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.57 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviye tekrardan kazanıldı. İlk destek tekrardan 0.50 dolar ile 0.51 dolar aralığı gibi gözükmekte. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar seviyeleri yer alıyor.
AVALANCHE (AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.96 oranında değer kaybı ile 38.13 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Yatay alanın yukarı kırılmasının ardından 42 dolar seviyesine kadar bir hareket gördük fakat bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlanamadı. Geri çekilmelerde 37.50 ve 37 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 40 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 45 dolar bölgesi hedeflenebilir.
SOLANA (SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %5.06 değer kaybı ile 167.28 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 175 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılımı ile güçlü bir fiyat hareketi yaşandı. Bu düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 165 dolar bölgesi destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 170 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
CHAINLINK (LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %4.56 oranında değer kazancı ile LINK, 17.356 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 16 dolar seviyesinden güçlü bir fiyat hareketi gerçekleştiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi ve 17.500 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 18 dolar bölgesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 17 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.
BLUR
BLUR, sabah saatleri itibarıyla %7.40 değer kazancı ile 0.4547 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, konsolidasyon bölgesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 0.48 dolar bölgesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 0.44 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir.
APE
APE, sabah saatleri itibarıyla %3.24 değer kazancı ile 1.307 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 1.10 ve 1.33 dolar seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Bu iki seviye ana destek ve direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde direnç bölgesinin kırılması durumunda 1.44 dolar seviyesi test edilebilir. Kısa vadeli destek bölgesi olarak ise 1.25 dolar seviyesi takip edilebilir.
ONS ALTIN
Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.31 oranında değer kazancı ile 2335 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 2400 dolar seviyesinin aşağı yönlü güçlü bir şekilde kırıldığını görüyoruz. Şu an için destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 2300 dolar seviyesinden tepki aldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 2350 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
ONS GÜMÜŞ
Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.20 değer kazancı ile 30.48 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 31.20 ve 32.40 dolar seviyeleri arasındaki yatay hareketin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bir tepki hareketi ile tekrardan 31 dolar seviyesine doğru bir hareket karşımıza çıkmaktadır. Geri çekilmelerde ise 30.20 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.