Grayscale Spot Bitcoin ETF’sine İlk Kez Giriş Yaşandı – Polkadot Ekosisteminde İlk Çeyrekte Büyüme 

Grayscale Spot Bitcoin ETF’sine İlk Kez Giriş Yaşandı

3 Mayıs verilerine göre, GBTC tarafında ilk kez para girişi yaşanarak 82 günlük para çıkışı serisi sona erdi. Detayları incelediğimiz zaman, 3 Mayıs tarihinde GBTC’de 63 milyon dolarlık para girişi gerçekleşti. Spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başladığı 11 Ocak tarihinden itibaren GBTC tarafında 17,46 milyar dolarlık para çıkışı meydana gelmiştir. 

Polkadot Ekosisteminde İlk Çeyrekte Büyüme 

Messari raporuna göre, Polkadot ekosistemi yılın ilk çeyreğinde önemli verilerde büyük bir büyüme kaydetti. Bu dönemde, DOT’un piyasa değeri 2023’ün son çeyreğinde kaydedilen 8,4 milyar dolardan 12,7 milyar dolara yükseldi. Ek olarak, Polkadot’un ekosistemi günlük aktif adres sayısında bir artış yaşayarak 514.000 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, çeyrekten çeyreğe %48’lik bir artış ve altı ay içinde %192’lik bir artış anlamına gelmektedir. 

Chainlink ve Rapid Addition Arasında Ortaklık

Chainlink, kurumsal dijital varlık ticaretini geliştirmeyi amaçlayan FIX’e özgü bir adaptör oluşturmak için FIX bağlantı çözümleri firması Rapid Addition ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu girişim, Chainlink’in token transferleri ve DeFi gibi çeşitli uygulamaları kolaylaştırmak için tasarlanan Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü’nden (CCIP) yararlanmaktadır. 

Vodafone, Kripto Cüzdanlarını SIM Kartlarıyla Entegre Etmeyi Planlıyor

Birleşik Krallık merkezli bir telekomünikasyon sağlayıcısı olan Vodafone, kripto para cüzdanlarını SIM kartlarıyla entegre ederek akıllı telefon kullanıcılarına blok zinciri teknolojisini getirmeyi planladığını açıkladı.

Bitcoin 1 Milyar İşlemi Aştı

Ocak 2009’dan beri tam olarak 800 hafta sonra, başlangıç bloğunun başlamasının ardından Bitcoin’deki işlem sayısı 1 milyarı aştı. Bitcoin Ordinals ve Runes gibi yeni protokollerin işlem sayısına katkısı çok oldu. Ethereum ise işlem sayısında 2.4 milyar işlemi çoktan aştı.

Ethereum İşlem Hacmi Rekor Kırdı

Stablecoinlerin yardımıyla Ethereum’da rekor hacim görüldü. Son 3 ay art arda hacimde artış görülerek nisan ayında hacim açısından rekor kırıldı. Hacmin büyük bir kısmı DAI’dan meydana geldi. DAI, flaş krediler kullanan MEV işlemlerine daha fazla dahil olmaya başladı. Bu sebeple hacimde büyük bir artış görüldü.

Maker, 2 Yeni Ürün Çıkartıyor

Maker, NewStable ve NewGovToken adı altında 2 yeni ürün çıkartıyor. NewStable (NST), Dai’nin daha yaygın olarak kabul edilmesini teşvik etmek için geliştirilmiş ve kararlılık özellikleriyle güçlendirilmiş bir versiyonun kod adıdır. NewGovToken (NGT), ekosistemdeki yönetişime daha sofistike bir yaklaşım sunar, daha geniş katılımı teşvik eder ve daha dinamik karar alma süreçlerini destekler.

Bitcoin Ordinals’da Boyut Rekoru Kırıldı

Bitcoin Ordinals ve Runes platformu OrdinalsBot, şimdiye kadar oluşturulan en büyük Ordinals yazıtını sundu. Cuma günü duyurulan 70,614,708 numaralı bu yazıt, 3.969 megabayt boyutunda oldu. İçeriğinde Logos Network tarafından kaleme alınan Bir Siberuzay Bağımsızlık Bildirgesi’nin kopyası bulunmaktadır.

———————————————————————————

BITCOIN (BTC)

BTC, sabah saatleri itibarıyla %0.33 oranında değer kazancı ile 64.231 dolardan fiyatlanıyor. 56.600 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam ediyor. 60.800 dolar tekrardan kazanıldı. Artık destek olarak çalışabilecek bir bölge. 66.800 dolar kritik bir bölge olup, yukarısına kırılış gelmesi durumunda 72.800 dolara kadar yükselişler görülebilir. 66.800 dolardan red yenmesi durumunda tekrardan 60.800 dolara kadar geri çekilme görülebilir.

ETHEREUM (ETH)

ETH, sabah saatleri itibarıyla %0.86 oranında değer kazancı ile 3163 dolardan fiyatlanıyor. 2820 dolardan destek aldıktan sonra yükseliş devam etmekte. 3050 dolar üzeri kalıcılık sağlandıktan sonra 3100 dolar da aşıldı. 3150 dolar bölgesi yatay bandın orta kısmı. Bu sebeple dirençle karşılaşılabilir. Red yenmesi durumunda 3050 dolar destek olarak çalışabilir. Kırılım gelirse 3380 dolara kadar yükseliş görülebilir.

RIPPLE (XRP)

XRP, sabah saatleri itibarıyla %0.94 oranında değer kazancı ile 0.5346 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 0.46 ile 0.55 dolar aralığında yatay kanal mevcut. 0.48 dolar seviyesine fitil olarak hareket gerçekleşti fakat kalıcılık sağlanamadı. 0.50 dolar kritik bir seviye olup, bu seviyenin altına kapanış gelmesi durumunda 0.48 dolara kadar bir düşüş gerçekleşebilir. 0.50 dolar destek olarak çalıştı. Direnç olabilecek bölgeler arasında 0.55 ve 0.58 dolar yer alıyor.

AVALANCHE (AVAX)

AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0.96 oranında değer kazancı ile 37.71 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 40 dolar ile 31 dolar arasında bir yatay mevcut. Eğer 39 dolar kırılımı gerçekleşirse ve üzerinde kalıcılık sağlanırsa, 45 dolara kadar bir yükseliş görülebilir. Geri çekilme devam ederse 36 dolara kadar, ardından 32 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir. 36 dolar kritik bir bölge olup, şimdilik destek olarak fiyatı tutuyor. Buranın da kaybı gelmesi durumunda 31 dolar seviyesine doğru hareket görülebilir.

SOLANA (SOL)

SOL, sabah saatleri itibarıyla %1.68 değer kazancı ile 148.25 dolardan fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, kısa vadeli düşen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 149 dolar bölgesinde bulunan bir önceki tepe direnç olarak takip edilebilir. Direnç bölgesinin geçilmesi durumunda ise 155 dolar bölgesine doğru bir hareketlilik görebiliriz. Geri çekilmelerde 146 dolar destek olarak takip edilebilir. 

CHAINLINK (LINK)

Sabah saatleri itibarıyla %1.54 oranında değer kazancı ile LINK, 14.593 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman, 13 dolar bölgesinde oluşan ikili dip formasyonu ile yukarı yönlü hareket oluştuğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 15 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir ve direnç bölgesinin geçilmesi durumunda 15.400 dolar bölgesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 14 dolar destek bölgesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

ARB

ARB, sabah saatleri itibarıyla %2.52 değer kazancı ile 1.0974 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, yükselen üçgen formasyonuna benzer bir görüntü olduğunu ve direnç bölgesi olan 1.08 dolar seviyesinin yukarı yönlü geçildiğini görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 1.12 dolar bölgesine doğru bir hareket mümkün olabilir. Geri çekilmelerde ise 1.08 dolar destek olarak takip edilebilir.

OCEAN

OCEAN, sabah saatleri itibarıyla %1.93 değer kazancı ile 1.0052 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, direnç bölgesi olan 0.99 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 1.08 dolar bölgesi hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 0.98 – 0.99 dolar bölgesi destek olarak takip edilebilir. 

ONS ALTIN

Ons altın, sabah saatleri itibarıyla %0.47 değer kazancı ile 2312.78 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, 2400 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanmadığını ve aynı zamanda kısa vadeli yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu geri çekilme hareketinin devam etmesi durumunda 2300 dolar seviyesi ve ardından 2280 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilirdi ve bu seviyeler geldi. Destek olarak çalıştı. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2380 ve 2400 dolar bölgeleri direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 2300 dolar şimdilik destek olarak çalışmakta. Bu seviyenin kaybı yaşanırsa 2260 dolara kadar gerileme görülebilir. 2327 dolar ilk ara direnç bölgesi olarak görünmekte.

ONS GÜMÜŞ

Gümüş, sabah saatleri itibarıyla %1.46 değer kazancı ile 26.95 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, destek bölgesi olarak takip ettiğimiz 26 dolar seviyesinden güçlü bir tepki aldığını görüyoruz. En yakın direnç noktası 27 dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 27.50 ve ardından 28 dolar seviyeleri hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 26.50 dolar kısa vadeli destek olarak takip edilebilir. 

ICO Nedir? Neden Yapılır? Initial Coin Offering Neden Yapılır?
Kripto para dünyasında yenilikçi projelere yatırım yapmanın en popüler yollarından biri olan ICO’lar, yatırımcıların her zaman ilgisini çekiyor. Peki, tam olarak ICO nedir ve neden bu kadar ilgi görüyor? Erkan aşamada yatırım yapanlara devasa kar elde etme şansı tanıyan bu sistem hakkında daha fazlasını keşfetmek isteyenleri keyifli bir içerik bekliyor. ICO ne demek başlığıyla, rehber niteliğinde yazımıza...
CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın