Bitcoin ETF’leri Şu Anda Yaklaşık 4 Milyar Dolarlık Varlığa Sahip
Dokuz spot Bitcoin ETF’si şu anda 95.000 Bitcoin’e sahip ve altı gün süren ticaretin ardından yönetim altındaki varlıklar 4 milyar dolara yakın. Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’ın paylaştığı ilk verilere göre, ETFlere sermaya girişi, GBTC’den gelen çıkış miktarını geçti.
ABD Bankaları, Uluslararası Ödemeler için Ripple’yi Kabul Edebilir
Geçtiğimiz günlerde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Amerikan bankalarının XRP kullanabileceği yönünde bir öneride bulunmuştu. Tanınmış blok zinciri uzmanı Ben Armstrong, yakın tarihli bir videoda ABD bankalarının XRP’yi kabul etmesinin ‘XRP’nin başarısının anahtarı’ olacağını iddia etti. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) platforma dava açtığı 2020 yılından bu yana Ripple zor bir dönemden geçiyor. Yetkililer, Ripple ve liderlerinin ‘devam eden, kayıtsız dijital varlık menkul kıymet arzı yoluyla 1,3 milyar doların üzerinde gelir elde ettiğini’ söyledi. 2023 yılında Yargıç Analisa Torres’in tarihi kararının onu menkul kıymet dışı olarak etiketlemesinin ardından XRP, ‘yasal netliğe’ sahip tek token haline geldi. Ben Armstrong, Ripple’nin SEC ile kazandığı zaferin, şirketin hedefini gerçekleştirme yolunda ilerlediğini gösterdiğini söyledi.
Cardano Balina Aktivitesi Büyük Ölçüde Artıyor
Son zamanlarda Cardano ağında balina aktivitesinde gözle görülür bir artış oldu ve birçok veri, ADA’nın önemli yatırımcılarının daha fazla hareket ettiğini gösteriyor. Faaliyetteki bu artış, olası birikim, yeniden dağıtım ve hatta önemli ağ gelişmeleri için zemin hazırlığı gibi birkaç farklı pazar davranışının işareti olabilir. Öncelikle büyük işlemlerin miktarında gözle görülür bir artış oldu. En son 24 saatlik aktivite, yedi günün en düşük seviyesi olan 5.005’ten 6.980 işlemi gösteriyor. Bu işlemlerin miktarına gelince, 24 saatlik önemli bir hacim olan 26.9 milyar ADA’yı gördük. Bu, önceki yedi gündeki zirve olan 29.4 milyar ADA’nın biraz altında. Bu kadar büyük hacimler, mevcut fiyat seviyelerini koruma veya istikrarsızlaştırma potansiyeline sahip önemli likidite hareketlerine işaret ettiğinden, sıklıkla fiyat oynaklığının başlangıcına işaret eder.
Solana, Ocak Ayında 300 Milyar Dolarlık Rekor Stablecoin Hacmine Ulaştı
Blok zinciri analiz platformu Artemis verilerine göre, Solana’nın stablecoin transfer hacmi geçen yıldan bu yana güçlü bir seyir izleyerek ocak ayında 300 milyar dolar seviyesini aştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2023 yılının ocak ayına göre kıyaslama yapıldığında ise 12 milyar dolar seviyesinden 300 milyar dolar seviyesine kadar bir yükseliş olduğu görülüyor. Bu büyüme ile Solana’nın pazar payı %32 seviyesine yükseldi.
MetaMask’tan Ethereum Kullanıcıları için Yeni Stake Hizmeti
Kripto cüzdan sağlayıcısı MetaMask, Ethereum kullanıcılarının belirli bir ücret karşılığında kendi doğrulayıcı düğümlerini çalıştırmalarına olanak tanıyan yeni bir stake hizmetini kullanıma sundu. MetaMask, 32 ETH yatıran stakerler adına doğrulayıcı düğümü çalıştıracak. Anlık Ethereum fiyatına göre ise bu değer, kabaca 78,752 dolar seviyesinde.
Near Vakfı ve Polygon Labs Arasında İş Birliği
Near Vakfı ve Polygon Labs arasındaki iş birliği, Ethereum ölçeklendirmesinde önemli bir dönüm noktasına işaret etmektedir. Near Data Availability’nin (NEAR DA) Polygon Chain Development Kit (CDK) ile entegre edilmesiyle, Polygon CDK kullanan geliştiriciler artık NEAR DA’nın verimli ve yüksek oranda ölçeklenebilir veri kullanılabilirliği katmanına erişebilecek. Near DA, Ethereum rollup ağlarının basitleştirilmesinde, maliyetlerin azaltılmasında ve yüksek ölçeklenebilirliğin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Franklin Templeton CEO’sundan Spot Bitcoin ETF’si Hakkında Açıklama
Franklin Templeton CEO’su Jenny Johnson, firmasının spot bir Bitcoin ETF’si başlatmaya karar verdiğini, çünkü Bitcoin’e yönelik çok fazla ‘artan talep’ olduğunu söyledi. Johnson, Franklin Templeton’un Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesinin, Bitcoin’in işlemlerde artan kullanımına ve daha geniş finansal sisteme entegrasyonuna stratejik bir yanıt olduğunu açıkladı.
Solana Mobile, 30.000 Ön Siparişi Onayladı
Solana Mobile, etkileyici bir tüketici heyecanı sergileyerek yeni akıllı telefon sürümü Solana Mobile 2.0 için resmi olarak 30.000 ön sipariş aldığını açıkladı. 48 saatten kısa sürede gerçekleşen bu ön sipariş hacmi, tüketicilerin blok zinciri teknolojisine gösterdiği büyük ilgiyi gösteriyor.
———————————————————————————
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %1.95 değer kaybı ile 40.780 dolardan fiyatlanıyor. Asya marketinin açılması ile bir düşüş gerçekleşti ve 41.600 dolardan bu seviyelere kadar geri çekilme yaşandı. 40.240 dolar önemli bir seviye olup, aşağı kırılması durumunda bir sonraki güçlü destek olan 38.000 dolara kadar geri çekilme görülebilir. 41.500 dolar üzeri kalıcılıkta ise ilk olarak 42.000 dolar, ardından 44.500 dolara kadar yükseliş yaşanabilir.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %2 oranında değer kaybeden Ethereum 2410 dolardan fiyatlanıyor. Yatay bandı kırdıktan sonra oldukça hacimli yükselişler yaşanmıştı, fakat tekrardan yatay bandın üst konumu olan 2400 dolara bir retest gerçekleşiyor. Yatay band içine tekrar girme durumunda, yatay bandın ortası olan 2270 dolara bir geri çekilme gerçekleşebilir. Yatay bandın üstü destek olarak kalırsa, tekrardan 2540 dolar seviyesi görülebilir.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %1.78 değer kaybı ile 0.5363 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Marketteki genel düşüş ile XRP de önemli seviyelerini kaybetti. Bundan sonraki majör destek 0.52 ardından 0.50 dolar seviyesi. 0.52 dolardan tepki alması halinde 0.57 dolara tekrardan bir yükseliş gerçekleşebilir. 0.52 doların kaybı söz konusu olursa, 0.50 dolar ardından 0.49 dolar destek olarak çalışabilecek bölgeler arasında yer alıyor.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %2 değer kaybı ile 31.85 dolardan fiyatlanıyor. 34 dolar üzeri fiyatlama uzun süre görülmediğinden alt destek bölgesine 31 dolara kadar bir geri çekilme yaşanmakta. 31 dolardan destek alması durumunda 34 dolara kadar yükselişler görülebilir. AVAX’ta önemli olan 35 dolar üzeri kalıcılık elde etmek. 35 dolar üzeri fiyatlamalarda tekrardan 40 dolar seviyeleri görülebilir. 31 doların destek olarak çalışmadığı durumda ise 27.90 dolara kadar geri çekilmeler görülebilir.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %2.26 değer kaybı ile 89 dolardan fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin devam ettiğini görüyoruz. Destek bölgesi olarak 87.25 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması ve kalıcılık sağlanması durumunda 80 dolar seviyesine doğru bir hareket görülebilir. Tekrardan yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi durumunda ise 95 dolar seviyesi önemli bir direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %2.48 oranında değer kazancı ile LINK, 15.752 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dört saatlik grafiği incelediğimizde, yukarı yönlü bir kanal hareketi olduğunu görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda ise direnç bölgesi olan 16.500 seviyesi test edilebilir ve bu direnç noktasının yukarı yönlü kırılması durumunda 17 dolar seviyesine doğru bir yükseliş görebiliriz. Geri çekilme gerçekleşirse ise 15.500 ve 15 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.
ENS
ENS, sabah saatleri itibarıyla %4.28 değer kazancı ile 19.25 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Saatlik grafiği incelediğimiz zaman, alçalan hareketin yukarı yönlü kırıldığını görüyoruz. Bu hareketin devam etmesi durumunda 20 dolar seviyesi test edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 19 dolar seviyesi destek olarak takip edilebilir.
XLM
XLM, sabah saatleri itibarıyla %0.95 değer kaybı ile 0.1145 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Günlük grafiği incelediğimiz zaman 0.134 ve 0.11 seviyeleri arasında yatay bir hareket olduğunu görüyoruz. Destek seviyesi olan 0.11 seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 0.105 seviyesine doğru bir düşüş görülebilir. Yükseliş hareketinin gerçekleşmesi durumunda ise 0.125 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda 0.134 bölgesine doğru bir hareket olabilir.