Radiant Capital (RDNT) Nedir? Hangi Avantajları Sunar?

Radiant Capital, kullanıcıların likidite gereksinimlerinin karşılanması amacıyla LayerZero üzerine inşa edilmiş bir zincirler arası borç alma ve borç verme protokolüdür. Radiant Capital projesinin yerel kripto para birimi RDNT’dir. Bu yazımızda Radiant Capital (RDNT) nedir, Radiant Capital (RDNT) ne işe yarar, Radiant Capital (RDNT) avantajları nelerdir gibi soruların cevaplarını arayacağız.

Radiant Capital (RDNT) Nedir? Ne İşe Yarar?

Radiant Capital, kullanıcıların likidite karşısında doğan ihtiyaçları karşılamak amacıyla yola çıkmış bir platforum olup, Arbitrum’un projesidir. Arbitrum projesinin güçlü aktörlerinden olan Radiant Capital, LayerZero üzerine inşa edilmiş olup zincirler arası borç alma ve borç verme protokolüdür. Platformda likidite sağlamak veya DAI, USDC, USDT, ETH ve WBTC gibi varlıkları ödünç almak mümkündür. Her kripto para için, ödünç alma durumunda ödenecek veya para yatırma durumunda elde edilecek getiri oranı farklıdır.

Radiant Capital’den önce, çoğu kripto ödünç verme platformu, kripto ödünç verenlerin üzerinde çalışmak için belirli bir zincir seçmesini gerektiriyordu ve bu zincirin belli bir tokeni kullanmakla sınırlıydı. Radiant Capital, kullanıcıların varlık ödünç alma ve ödünç verme amacıyla sermayelerine katkıda bulunarak bir getiri elde etme şeklini değiştirdi. Yatırımcılar varlıklarını yatırabilir ve bu ödünç verme karşılığında getiri elde edebilirler. Likiditelerini artırmak adına borç almak isteyen kullanıcılar ise bir borçlanma mekanizması aracılığıyla varlıklarını teminat olarak kullanabilirler.

Borç verme veya borç alma konusu bir örnek vererek açıklanabilir. Örneğin, Arbitrum’a wBTC yatıran bir kullanıcı Radiant Capital sayesinde Ethereum ana ağında ETH borçlanabilmektedir. Radiant Capital’in ilk hedefinde güvenli, kullanıcı dostu ve sermaye açısından verimli tek bir çapraz zincir protokolü altında birden çok borç verme protokolü ve zincirinde milyarlarca parçalanmış likiditeyi birleştirmek vardır. Yatırımcılara her zaman yüksek getiri sağlamayı hedeflemektedir.

Radiant Capital projesinin yerel kripto para birimi olan RDNT, yönetişim süreçlerine katılım sağlanması, protokolde ücretlerin ödenmesi ve hizmetlerde indirim alınması, emisyonların etkinleştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır ve stake işlemlerinden getiri elde edilmesi için kullanılmaktadır.

Radiant Capital (RDNT) Hangi Avantajları Sunar?

Kripto dünyasında başka borç alma ve borç verme platformları varken, Radiant Capital farklı ağlarda işlem yapılabilmesini sağlayan para piyasası olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda, çeşitli gelir getirici mekanizmalar yoluyla gerçek bir getiri elde etmek için tasarlanmıştır. Radiant Capital’in bu kapsamda çekici kılan avantajlarına biraz daha yakından bakılabilir.

Borç Alma:

Radiant Capital, ödünç alma mekanizması sayesinde kullanıcılara fayda sağlar. Spesifik olarak, kullanıcıların kripto işlemleri gerçekleştirmek için varlıklarını satmaları gerekmiyor. Bunun yerine, ek likidite elde etmek için varlıkları teminat vererek borç alabilirler. Borçlu, kredi ücreti ve faizini ödemekle yükümlüdür. Bunlar, Radiant Capital’i ve likidite sağlayıcılarını tazmin etmek için kullanılır. Borçlular, teminatlarının değerinin ödünç aldıkları varlıkların tutarının altına düşmemesini sağlamalıdır. Bu olursa, tasfiye meydana gelebilir. Tasfiyenin önemine borç verme başlığından sonra ulaşılabilir.

Borç Verme:

Radiant Capital, platforma likidite getiren kullanıcıları destekler. Bu likidite, platformun ödünç alma işlevini destekler. Platforma borç vererek likiditeye katkıda bulunanlar bir RDNT getirisi aracılığıyla ek değer elde edebilirler. Bir borç veren, teminatını geri çekmek istediğinde varlıkları hangi zincirlere ve hangi tahsisattan göndereceğini belirleyebilir.

Tasfiye:

Radiant Capital, bir borçlunun borcunun asla teminat değerinin altına düşmemesini sağlamak için bir tasfiye süreci kullanır. Genellikle bu, teminatlandırılmış bir varlığın değeri düştüğünde olur. Borçlunun borç bakiyesi yükselirse de olabilir. Tasfiyeden kaçınmak için, bir kullanıcı ödünç alınan bazı fonları iade edebilir. Başka bir seçenek de ek para yatırmak. Kullanıcılar, kullanıcının rahatlığı için otomatik olarak hesaplanan ‘Sağlık Faktörü’ aracılığıyla risk düzeylerini takip edebilirler.

Hak Ediş & Kilitleme:

Radiant Capital yatırımcıları, RDNT tokenler sayesindei hem kilitleme hem de hak ediş üzerinden getiri elde edebilirler. Kilitlenen tokenler ayrıca bu varlıkları ödünç vererek ikincil bir gelir akışı için de uygundur. Kârları birleştirme yeteneği Radiant Capital’i kripto yatırımcıları için kazançlı bir seçenek haline getirmektedir.

İşlem Ücretleri:

Ethereum ağı yüksek işlem ücretleri talebinde bulunur. Oysa Radiant Capital sayesinde hem Ethereum’dan faydalanılır hem de düşük işlem ücretleri ödenir.

Güvenlik:

Radiant Capital, Ethereum’un güvenli yapısını kendi platformuna dahil etmektedir. Bu sayede kullanıcıların gizliliği olabildiğince hassas bir şekilde koruma altındadır.

Radiant Capital (RDNT) Nasıl Çalışır?

Radiant Capital’in yenilikçi bakış açısına Dinamik Likidite Sağlama’nın (dLP) kullanılması büyük katkı sağlar. Bu terim, likidite sağlama işlemlerinin otomatik ve dinamik şekilde yönetilmesi anlamına gelir. Bu nedenle Radiant Capital kullanıcıları likidite sağlama işlemlerini daha verimli bir şekilde yapabilir ve piyasa koşullarına göre likidite miktarını otomatik olarak ayarlayabilirler. Dinamik Likidite Sağlama’nın temel amacı, likidite sağlayıcılarının (kullanıcılar) daha iyi getiri elde etmelerini ve aynı zamanda piyasa dalgalanmalarının daha etkin bir şekilde yanıtlanmasını sağlamaktır.

Radiant Capital, LayerZero’nun üzerinde çalışmasının yanı sıra Startgate’den yararlanır. Zincirler arası ödünç alma ve köprü işlevleri için Stargate kararlı yönlendirici arabirimi kullanır. Bu da, zincirler arası işlemlerin sorunsuz bir şekilde işlemesini sağlar. Radiant Capital, kullanıcıların herhangi bir büyük varlığı herhangi bir büyük zincire yatırabileceği ve birden çok zincirde desteklenen çeşitli varlıkları ödünç alabileceği çok yönlü zincir para piyasası olmayı amaçlamaktadır. Bu kısmı bir örnekle pekiştirmek gerekirse; Kullanıcılar BNB Chain veya Arbitrum’a herhangi bir büyük varlık yatırabilir ve LayerZero destekli blokzincirlerinde herhangi bir büyük varlığa diledikleri anda ödünç olarak sahip olabilirler.

Radiant Capital’in kendi gözetimindeki DeFi borç verme protokolü, Arbitrum katman 2 ölçeklendirme çözümü aracılığıyla Ethereum blokzincirinin güvenliğini kullanır. Bu, işlem işleme ücretlerini düşürür ve platform verimini artırır. Ayrıca, LayerZero Labs OFT birlikte çalışabilirlik çözümü, Radiant Capital’in yerel ve zincirler arası token transferlerini destekler. RDNT token, OFT tabanlıdır ve bu nedenle, kullanıcıların karmaşık stratejiler ve arbitraj fırsatları oluşturmasına olanak tanıyan birkaç dApps ve blokzincirinde bulunabilir.

Radiant Capital’in merkezi olmayan bounty sistemi, tüm kullanıcıların likidite gereksinimlerinin karşılanmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu sistem, emisyonların doğru kullanıcılara yönlendirilmesini teşvik eden ve uzun vadeli likidite sağlayıcılarını ödüllendiren son derece merkezi olmayan bir “ödül sistemi” aracılığıyla çalışır.

Radiant Capital (RDNT) Kurucuları Kimlerdir?

Radiant Capital 2022 yılında hayata geçirilmiştir ve kurucusu şu an için anonimliğini korumaktadır. Çekirdek ekibinde ise George, Tom, Aaron, Liam ve Roger bulunmakta olup, bu ekibin soyadları açıklanmamıştır. Bu nedenle projenin kurucu ve geliştirici kısmında gizli bir şekilde ilerlediği söylenebilir.

Radiant Capital (RDNT) Hakkında Diğer Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Radiant Capital (RDNT) hakkında biraz daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki bazı soruların cevaplarına bakmak faydalı olacaktır.

RDNT token midir? Yoksa coin midir?

Coin, kendi blokzinciri üzerinde oluşturulmuş kripto para birimidir. Token ise, kendi blokzincirine sahip olmayan ve mevcut bir blokzinciri üzerinde oluşturulan kripto para birimidir. RDNT, kendi blokzincirine sahip olmadığı için tokendir.

RDNT token hangi blok zincir üzerindedir?

RDNT token, Ethereum blokzinciri üzerinde yer alır.

RDNT token madenciliği yapılıyor mu?

RDNT madenciliği yapılmamaktadır. Fakat stake ve borç verme işlemleri üzerinden getiri elde edilebilmektedir.

RDNT token nasıl alınır?

RDNT token satın almak için ICRYPEX’te üyelik oluşturulması yeterlidir. Üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra RDNT token dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri hızlı, kolay ve güvenli şekilde alınıp satılabilir.

ICRYPEX’e Nasıl Üye Olunur?

Tarayıcıdan www.icrypex.com adresini ziyaret ettikten sonra sayfanın sağ üst tarafındaki “ÜYE OL” butonuna tıklayabilir, gerekli bilgileri doldurduktan sonra üyeliğinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

Mobil cihazlardan ise öncelikle;

Andorid kullanıcıları buraya tıklayarak, Apple kullanıcılar buraya tıklayarak, HUAWEI kullanıcıları ise buraya tıklayarak uygulamamızı indirebilirler. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sol üst taraftaki menü ikonuna tıklayabilir, ardından “ÜYE OL” kısmına tıklayarak gerekli bilgileri doldurabilir ve üyeliğinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

CEEK Coin Nedir? CEEK VR Ne İşe Yarar?
Geleceğin eğlence hayatı nasıl olacak, hiç merak ettiniz mi? CEEK VR, sanal gerçeklik dünyasında yeni bir çağ açarken, “CEEK coin nedir?” sorusu giderek daha fazla ilgi çekiyor. Dijital etkinlik deneyimlerine yepyeni bir boyut kazandıran bu yenilikçi ekosistem, kullanıcıları sınırsız bir dünyanın parçası olmaya davet ediyor. Eğlence temasından çok daha fazlasını sunan CEEK VR’ın oluşturduğu...
Bitcoin Dominance Nedir? Neden Bu Kadar Önemli?
Kripto dünyasında Bitcoin, yalnızca ilk olma özelliğiyle değil, aynı zamanda piyasa üzerindeki hakimiyetiyle de öne çıkıyor. “Bitcoin dominance nedir?” sorusu tam da bu noktada devreye giriyor. Bitcoin dominance, Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla ne kadar güçlü olduğunu gösteren kritik bir oran. Bu oran, yatırımcıların piyasa trendlerini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, kripto dünyasının...
Filecoin Nedir? FIL Ne İşe Yarar?
Dijital çağda verilerimiz her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması büyük bir ihtiyaç doğurdu. Ancak, geleneksel bulut depolama çözümleri her zaman en güvenilir seçenek olmayabilir. İşte bu noktada, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışan Filecoin devreye giriyor. “Filecoin nedir?” sorusunun cevabı, yalnızca dosyalarınızı saklamakla kalmayıp, aynı zamanda...
Meme Coin Nedir? Hangi Amaçla Ortaya Çıktı?
Kripto para dünyasında son yıllarda büyük ilgi uyandıran meme coinler, geleneksel kripto paralardan farklı bir konuma sahip. Özellikle sosyal medyanın gücünü arkasına alarak hızla popülerleşen bu kripto para türleri, temel olarak şaka amaçlı başlasa da, ciddi yatırım fırsatlarına dönüşebiliyor. Peki, meme coin nedir ve neden bu kadar dikkat çekiyor? Eğlenceli temaları, büyük topluluk destekleri ve...
Render Coin Nedir? RNDR Ne İşe Yarar?
Render, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çizimlerin işlenmesi anlamına gelir. Render işleminin yapılabilmesi içinde grafik işlemci birimine yani GPU (Graphics Processing Unit)’ya ihtiyaç duyulur. Bu render işlemini bireysel olarak gerçekleştirmek birçok kişi için maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Render projesi de tam olarak burada devreye girerek, herkes için işleyişi kolaylaştırmak için çözümler...
Beam Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Dijital oyun dünyasında her geçen gün yeni bir yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak bazı projeler, diğerlerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor. Beam Coin nedir diye merak edenler için bu proje, blok zinciri teknolojisini oyunlarla buluşturur. Oyun geliştiricilerin işlerini bir hayli kolaylaştıran ve beraberinde oyuncuların yaşayacağı deneyimi zirveye çıkarmayı hedefleyen bu projenin nasıl başarılı olduğuna...
Dusk Coin Nedir? Dusk Network Ne İşe Yarar?
Geleneksel finansı ve gerçek dünya varlıklarını blok zinciriyle buluşturan bir proje düşünün: Dusk Coin. Hem bireyler hem de kurumlar için yeni nesil finansal çözümler sunarken gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirliği aynı platformda bir araya getiriyor. Peki, Dusk Coin nedir ve merak edilmesinin arkasında ne var? Finansal dünyaya blok zinciri özelinde bir dokunuş yapan bu yenilikçi proje hakkında...
Gala Coin Nedir? Ne İşe Yarar?
Oyun endüstrisinin ve blok zinciri teknolojisinin her geçen gün geliştiği ve daha geniş kitlelere ulaştığı bir gerçek. Kripto para sektörü için de benzer bir söylemde bulunulabilir. Bunun farkında olan ve geçmişten edindiği tecrübeleri blok zinciri teknolojisiyle bir araya getiren Gala Games, kullanıcılarına yepyeni deneyimler sunma gayretinde. Peki tam olarak Gala coin nedir? Oyuncuların oyunlar üzerinde...
OM Coin Nedir? MANTRA Ne İşe Yarar?
OM coin, blok zinciri dünyasında yeni fırsatlar sunan yenilikçi projelerden biri olarak öne çıkıyor. Gerçek dünya varlıklarını tokenize etmekten, merkeziyetsiz kimlik sistemlerine kadar çeşitli alanlarda kullanılabilen Mantra coin, yüksek performanslı bir altyapı üzerinde çalışıyor. Peki, OM coin nedir ve neden kripto topluluğunda bu kadar konuşuluyor? Bu yazıda, OM coin, yani Mantra DAO projesinin...
ADA Coin Nedir? Cardano (ADA) Projesi
Blok zinciri teknolojisinin sınırlarını zorlayan Cardano, kripto dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran projelerden biri. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde, yenilikçi bir platform olan Cardano’nun güvenli ve ölçeklenebilir bir dijital ekosistem yaratma amacına nasıl odaklandığını görecek ve “ADA coin nedir?” sorusunun izini süreceksiniz. Piyasa hacmine göre kripto para dünyasında...


Bir hesap oluştur

Şimdi bilgi birikiminizi kullanacağınız bir hesap yaratın