Türkiye’de Kripto Para Benimsenmesi Yükseliyor
Yapılan araştırmalara göre kripto adaptasyonu Türkiye’de yükselişe devam ediyor. Geçtiğimiz bir buçuk yılda kripto varlıkların benimsenmesinin %40 seviyelerinden %52 seviyesine çıkmış olduğu belirtildi. Açıklamada, bulgularımıza göre Türkiye’de artan benimsenme ve ilginin net bir şekilde görüldüğünü ve bunda temel sebebin Türk Lirası’nda görülen değer kaybı ve enflasyon olduğu ifade ediliyor.
MakerDao Endgame’i Tanıttı
MakerDAO, daha büyük ekosistem içinde yaşayan bir dizi bağımsız altDAO oluşturmak için tasarlanan çok adımlı “Endgame” planının son aşamasına geldi. MakerDAO kurucularından Rune Christensen tarafından yapılan paylaşımda Endgame projesinin final fazının adı NewChain olan yeni bağımsız bir blok zincir üzerine inşa edilen tüm Maker protokolünün yeniden uygulanması olacağını ifade etti. Christensen bu hamlenin ekosistemi daha güvenli ve verimli hale getireceğini de söyledi. Christensen ayrıca Solana kod tabanının NewChain için temel olarak düşünülmesi gerektiğini, Solana kod tabanının bu alanda en çok şey vadeden taraf olduğunu ifade etti.
Vitalik’ten 500 MKR Satışı
Ethereum kurucusu yakın zamanda 500 MKR satışı gerçekleştirerek, market güvensizliğini gösterdi. Bu hamlesiyle Buterin, Maker yatırımı ve fiyat hareketini etkilemiş oldu. Vitalik’in 350 ETH karşılığında 500 MKR satışı gerçekleştirdiği ve bu 2 yıl aradan sonra yapmış olduğu ilk MKR hamlesi oldu.
Shiba INU Geliştiricisi Önemli Geliştirmeleri Açıkladı
Shiba-Inu geliştiricilerinden Kaal Dhairya paylaştığı blog yazısında önemli geliştirmeler ile ilgili topluluğa açıklamalarda bulundu. Blog yazısına ShibArmy’i 1 milyon cüzdana ve 1 milyon işlem seviyelerine ulaşılması adına tebrik ederken sonrasında geliştirmelerle ilgili bilgilendirmeler paylaştı. Dhairya öncelikle, Blockscout explorer’ın kullanıma sunulması oldu. Açıklamanın devamında onaylanmış WBONE kontrat adreslerini paylaşan Dhairya, Shibarium için üçüncü parti köprüler ile çalışmalar içerisinde olduklarını ve birçok token’ı Shibarium’a köprüleyeceklerini açıkladı.
Solana’da Rekor NFT Üretimi
Solana üzerinde ultra düşük fiyatlı sıkıştırılmış NFT’ler, rekor bir basım hacmine ulaştı. Ağustos ayında toplam üretilen NFT sayısının 15,6 milyon olduğu ve bunun rekor seviye olduğu ifade ediliyor. Toplamda 78 milyonu bulan sıkıştırılmış NFT’ler ayrıca sıkıştırılmamış NFT’leri geride bıraktı, toplamın %55,62’si seviyesine ulaştı ve Solana NFT’lerinin aylık satış hacminin %21,5’e katkı sağladı. Ağustos ayında gerçekleştirilen bu yüklü üretim için yalnızca 82 SOL ödeme yapıldı.
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0,14 değer kazancı ile 25.936 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Bitcoin’de cuma günü gelen verilerin ardından başlayan yavaş düşüş sonrasında oldukça hızlanarak fiyatı 25.400’e kadar çekmiş oldu. Ripple ve Grayscale davalarının kazanılmış olmasına rağmen kripto varlıklarda bu kadar negatif bir fiyatlama ve bu kadar düşük hacmin olması fiyat hareketi açısından da tedirgin edici gözüküyor. Bu hafta makroekonomik takvimin de yoğun olmadığını ve fiyat hareketlerine içerden gelebilecek ani haberlerin büyük etkisi olabileceğini söyleyebiliriz.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %0,02 oranında değer kaybeden ETH, 1636 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da 1625’e kadar gelen düşüş sonrası hafta sonu oldukça düşük hacim ve harekette geçilirken 1645 bölgesinin bir satış bölgesi olarak çalıştığını görüyoruz. Aşağı yönlü kırılımda 1580 yukarı yönlü kırılımda 1660 bölgelerinin önemli olacağını yukarı yönlü harekette asıl kritik bölgenin 1700 dolar olacağını söyleyebiliriz.
RIPPLE(XRP)
XRP, sabah saatleri itibarıyla %0,93 değer kazancı ile 0,50934 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. XRP’de hafta sonu gelen düşüş ile 0,4860 desteğine kadar dönülmesinin ardından sonrasında önceden yatay hareketin desteği olan 0,51 bölgesinde satış baskısıyla karşılaşıyoruz. Buranın kırılması durumunda yeni fiyat hedefinin önce 0,53 sonrasında da 0,55 olacağını söyleyebiliriz.
AVALANCHE(AVAX)
AVAX, sabah saatleri itibarıyla %0,10 değer kazancı ile 9,89 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. AVAX, 10 doların altına inmesinin ardından 9,90-10 aralığını da kırarak 9,75 bölgesini üç kere test etti. Sonrasında bu bölgenin üstünde kalmış olsa da AVAX’ta görüntünün iyi olmadığını söylemek isteriz. Şu an uzun vade yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilecekken AVAX’ın kısa vadede çok doğru bir tercih olmayacağını söyleyebiliriz.
SOLANA(SOL)
SOL, sabah saatleri itibarıyla %0,61 değer kazancı ile 19,70 seviyesinden fiyatlanıyor. Solana’da saatlikte görülen yükselen üçgenin yukarı yönlü kırılımı sonrası gerçekleşen re-testte güçlü kalmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak şimdilik 19,70 seviyesinin altında kalan Solana’da önümüzdeki saatlerdeki hareketlilik teknik görüntü açısından da oldukça önemli olacak. Kırılım re-test ile onaylanırsa Solana’da 20,20 hedeflenebilir.
CHAINLINK(LINK)
Sabah saatleri itibarıyla %0,91 oranında değer kazanan LINK, 6,08 seviyesinden fiyatlanıyor. LINK’te pozitif haber akışıyla pozitif ayrışma görmemizin ardından uzun vadede destek bölgesi olarak çalışan 6,00-6,05 aralığının da kırıldığını ve yükselişini sürdüremese de güçlü bir görüntü verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda uzun vade grafikte aşağı yönlü kırılımı gelen 6 dolar desteğinin de yeniden üstüne çıkarak burada da pozitif kalmayı başaran LINK’in piyasanın kötü görüntüsüne karşı en pozitif görüntüde olan projelerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
MAKER(MKR)
MKR sabah saatleri itibarıyla %3,36 düşüş ile 1093 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. MKR’de pozitif ayrışmanın yaşandığı dönemde Vitalik’in satış yapması görüntüyü tam tersine çevirmiş oldu. MKR, 1180 direncini test ederken 4 saatlik barda tepeden %8’lik değer kaybı yaşayarak 1090-1100 bölgesine dönüş gerçekleştirdi. MKR’nin bu bölgeyi kırması ve 1070 altında kalması negatif fiyat hareketinin devamına işaret edebilir. Burada en önemli durumunda 1090-1100 aralığının üstünde kalmak olacağını söyleyebiliriz.