Dijital Varlık Fonlarında Çıkış Görüldü
Coinshares’ın Dijital Varlık Fonları raporunda geçtiğimiz hafta 6,5 milyon dolarlık çıkış görüldü. Bu 4 haftalık fon girişleri serisinin sonu oldu. Bu süreçte varlık fonlarına toplam da 742 milyon dolarlık giriş gerçekleşti. Bitcoin’de 13 milyon dolarlık çıkış yaşanırken, Short Bitcoin fonlarında 5,5 milyon ile 13. hafta üst üste çıkış görüldü. Bu süreçte Ethereum varlıklarına 6,6 milyonluk giriş görüldü. Bu sene en zayıf performans veren ürün grubu olan Ethereum’un yavaş yavaş dönmeye başladığı da yapılan yorumlar arasında.
Ripple’da Balina Hareketleri
Dava sonucuyla büyük bir hareketlilik yaşayan XRP’de, hacimlerin de oldukça büyüdüğü görüldü. Bu süreçte XRP’de 100 milyon üzerinde token tutan balina sayısının 199’a ulaşarak 3 ayın en yüksek seviyesine geldiği görüldü. XRP’ye dava haftası gösterilen talebin çok yüksek olduğu ve o hafta içerisinde XRP hacminin tüm market hacminin %21’i olduğunu ve 1. sırada olduğunu hatırlıyoruz. Ayrıca XRP’de açık pozisyon verisinde de 2 yılın en yüksek seviyesine çıktığı ve 1,2 milyar dolara ulaştığı görüldü. XRP’de şu SEC’in sıralar mahkeme itirazı konusunda yaşanan belirsizlikten ötürü bir miktar satış baskısı görüyor.
Dogecoin Neden Yükseldi?
Twitter sahibi Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile yeniden markalaşmaya yönelerek isim değişikliğine gidileceğini ve 15 yıla yakın süredir Twitter olarak hizmet veren platformun adının X olacağını açıkladı. Sonrasında ortaya pek çok iddia atılırken, Elon Musk’ın Twitter profiline ?Ð sembolünü koyması Twitter-Dogecoin entegrasyonu mu geliyor sorusunu akıllara getirdi. Henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmezken Dogecoin dün piyasada pozitif ayrışmayı başaran nadir coin’lerden biri oldu.
Vitalik Buterin’den Worldcoin Değerlendirmesi
Dün piyasada listelenmeye başlayan Worldcoin, dünün en çok dikkat çeken olayı oldu. Listelenmesiyle oldukça önemli bir yükseliş gerçekleştiren Worldcoin %1000’in üzerinde yükseliş gerçekleştirdi. Sam Altman’ın yani OpenAI’ın CEO’sunun kurucularından olduğu Worldcoin’de projeye katılıp göz taramasının yapılmasını kabul eden (proof-of-personhood) kişilerin sisteme kayıt edildiği biliniyor. Vitalik Buterin ise proje ile ilgili 4 büyük risk olduğunu, mahremiyet, erişim, merkezilik ve güvenlik başlıkları altında problemler yaşanabileceğini ifade etti.
BITCOIN(BTC)
Bitcoin, bugün sabah saatleri itibarıyla %0,14 değer kaybı ile 29.135 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Dün gerçekleşen aşağı yönlü kırılımla kanal hareketini sonlandıran Bitcoin’de hacmin iyice düşmüş olduğunu ve ortalama üstü bir hacim ile birlikte bu kırılımın gerçekleştiğini görüyoruz. Düşüş ile 50 günlük hareketli ortalamasına inen Bitcoin, şimdilik burada kalmış olsa da herhangi bir alım gücü gözükmüyor. Bu hafta gelecek makroekonomik veriler ve bilançolar Bitcoin’de fiyatlamaya önemli ölçüde etki edecektir.
ETHEREUM(ETH)
Sabah saatleri itibarıyla %0,12 oranında değer kaybeden ETH, 1852 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum’da 4 saatlikte kanal desteği olan 1845’e kadar düşüp sonrasında buradan reaksiyon gördü ve yükselişe geçti. Ethereum’da aynı zamanda 50 ve 100 günlük hareketli ortalamaların altına düştüğümüzü dolayısıyla 1845 seviyesinin kırılması durumunda 1785 seviyesinin öne çıkan ilk destek bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Ethereum 50 ve 100 günlük MA’ları kırabilirse sonrasındaki hedef seviyemiz 1900 bölgesi olacaktır.
DOGECOIN(DOGE)
Sabah saatleri itibarıyla %4,12 oranında değer kazanan DOGE, 0,07657 dolar seviyesinden fiyatlanıyor. DOGE’da kanal hareketinin direnç seviyesi test ediliyor. Haziran başından bugüne gerçekleştirilen yükselen kanal hareketini 2 gündür gelen denemelerde kırılamadığını görüyoruz. Doge bu bölgeyi kırabilirse de uzun vade direnç seviyesi olan 0,082 bölgesi öncelikli hedef seviyemiz olacaktır. Ayrıca yükselişi esnasında yukarı yönlü kırdığı 200 günlük hareketli ortalamasının da geri çekilmelerde destek olarak çalışabileceğini söyleyebiliriz.